Skocz do zawartości
IGNORED

Diora WS 504 czy Fonica WS 403?

seq002

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam możliwość kupić jeden z tych wzmacniaczy - oba w tej samej cenie i 100% sprawne. Który lepszy? Mam małe pomieszczenie, dźwięk z komputera, kolumny Eltax 5+ (chociaż myślę o wymianie, więc do pytania mogę dołączyć drugie - jakie polskie kolumny dobrać).

pozdrawiam i z góry dzięki.

https://www.audiostereo.pl/topic/140528-diora-ws-504-czy-fonica-ws-403/

504 jeśli już masz taki plan.

Dzięki. Za 350 raczej nie dostanę nic lepszego. Mam Pioneera A-227, ale nie brzmi tak, jak bym chciał. Chyba że wiesz o czymś, czego ja nie wiem w temacie 350 zł.

350 złotych to nie jest suma, która zamyka nam wszystkie drzwi. Wystarczy chcieć poszukać - z ciekawości wpisałem "wzmacniacz" na Allegro, kwota do 350,- i sortowanie od najwyższej z dostawą. Nie mieszkam w PL, nie znam rynku ale już trafiony pierwszy ciekawy piecyk byłby lepszy niż wspomniane przez Ciebie wzmaki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

A zwiększając trochę budżet możliwości będzie więcej. Trzeba szukać, być cierpliwym i rozglądać się w różnych miejscach - OLX, czy grupy na FB - czasami ludzie nawet nie wiedzą co sprzedają ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

350 złotych to nie jest suma, która zamyka nam wszystkie drzwi. Wystarczy chcieć poszukać - z ciekawości wpisałem "wzmacniacz" na Allegro, kwota do 350,- i sortowanie od najwyższej z dostawą. Nie mieszkam w PL, nie znam rynku ale już trafiony pierwszy ciekawy piecyk byłby lepszy niż wspomniane przez Ciebie wzmaki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :)

A zwiększając trochę budżet możliwości będzie więcej. Trzeba szukać, być cierpliwym i rozglądać się w różnych miejscach - OLX, czy grupy na FB - czasami ludzie nawet nie wiedzą co sprzedają ;)

Dzięki za info, ale naczytałem się (także na tym forum) baaaardzo złych opinii o technicksach i niewielu dobrych. Sam nie testowałem, ale też nie mogę sobie pozwolić na kupno 10 wzmaków i zabawę przez tydzień co brzmi, a co nie. Mimo wszystko dziękuję za cenny głos.

Ukryta Zawartość

Nie mam pojęcia jakiego brzmienia szukasz ale miałem komplet Sony TAF 411 plus Eltaxy 5+ i gdybym

nie szukał czegoś większego pewnie grał bym do dziś.

Ukryta Zawartość

Jest dynamika, moc, otwarte brzmienie i zdalne; chyba, że szukasz czegoś zupełnie innego ...

Zdanie o Technicsach podzielam, ale Fonica to duże zniekształcenia i kłopoty z basem, chyba, że ktoś

używa mocno podkręcając wszelkie regulacje, to Sony nie ma tu startu; gra dobrze bez ulepszaczy ;-)

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nie mam pojęcia jakiego brzmienia szukasz ale miałem komplet Sony TAF 411 plus Eltaxy 5+ i gdybym

nie szukał czegoś większego pewnie grał bym do dziś.

Ukryta Zawartość

Jest dynamika, moc, otwarte brzmienie i zdalne; chyba, że szukasz czegoś zupełnie innego ...

Zdanie o Technicsach podzielam, ale Fonica to duże zniekształcenia i kłopoty z basem, chyba, że ktoś

używa mocno podkręcając wszelkie regulacje, to Sony nie ma tu startu; gra dobrze bez ulepszaczy ;-)

Fonicę odrzuciłem po kilku radach. Jeśli nie znajdę dobrego polskiego sprzętu, to pewnie kupię japońca, ale musi być lepszy niż mój Pioneer A-227 (niektórzy twierdzą, że trudno o gorszy, ale to chyba przesada...). Póki co strasznie mnie kusi ta diora WS-504, gdziekolwiek zajrzę - jest chwalona, chyba że to są to pochwały relatywne...

Słucham głównie hard rocka i muzyki poważnej.

Ukryta Zawartość

Cokolwiek jest do sprzedania trudno o słabe oceny - to podstawa, a czasem wywołuje się temat, żeby coś

uszlachetnić i żeby jakoś zeszło ;-)

Słucham podobnych gatunków od sonat Haendla po Prince'a Stevie Raya V. czy Aerosmith więc nie

tak daleko i przy neutralnych kolumnach ten wzmacniacz daje radę; zresztą nie bez powodu pozostałem

przy tej firmie. Co do Diory, to jej końcówka jest na niezbyt nowych kościach STK, więc podchodzę

do tego z pewną rezerwą, choć wiem, że są jeszcze osiągalne.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Witaj,

miałem srebrna diorke ws442, plus reszte wiezy, tuner, magnet

20 lat grała i sie sprzedała;

Diora niezły sprzęt, fakt ze np napedzajac altusy wymiekała bez kontura

teraz to raczej wez pod uwag coś nowszego - np Denon DRA 500AE

po niecałe 400zł na allegro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.