Skocz do zawartości
IGNORED

Audiowave 141SE - nadal produkowane?

Rekomendowane odpowiedzi

Audiowave potrzebują wydajnego prądowo pieca, spotkać się można z opiniami, że im lepszy piec tym więcej pokazują. 171SE są na dobrych przetwornikach, co prawda wiekowe i na tle dzisiejszych ofert Seasa raczej parametrami nie powalają ale liczy się zawsze dobra aplikacja i całość grania a nie poszczególne przetworniki.

Osobiście nie słuchałem konstrukcji Audiowave ale sądzę, że wiedzy i umiejętnościom Pana Romualda Schotta można zaufać.

Audiowave potrzebują wydajnego prądowo pieca, spotkać się można z opiniami, że im lepszy piec tym więcej pokazują. 171SE są na dobrych przetwornikach, co prawda wiekowe i na tle dzisiejszych ofert Seasa raczej parametrami nie powalają ale liczy się zawsze dobra aplikacja i całość grania a nie poszczególne przetworniki.

Osobiście nie słuchałem konstrukcji Audiowave ale sądzę, że wiedzy i umiejętnościom Pana Romualda Schotta można zaufać.

Masz racje,recenzja swoje ale mamy w końcu uszy i nalezy z nich korzystać!

De gustibus non est disputandum

• 2 miesiące później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pojawiły się kolejne, bardzo ciekawe, na Morelu MDT29. Wykonanie Mistrzostwo. Jeżeli brzmienie idzie tu w parze z wyglądem i wykonaniem to cena można rzec promocyjna.

Ukryta Zawartość

• 9 miesięcy później...
  • Redaktorzy
Godzinę temu, pierote napisał:

Piękna reaktywacja, ktoś słuchał aktualnych modeli na tegorocznym audio show?

Ja. Dobre było.

Ja słuchałem, porozmawiałem z konstruktorem, zdaje się, że wyraziłem zdziwienie, że tak dobrze grają za takie pieniądze (chyba 5 tys. o ile dobrze pamietam). Chyba nawet poprosiłem o swoją muzykę i grało bardzo fajnie, ale szczegółów nie pamietam, bo to był koniec wystawy w niedzielę i byłem wykończony po 2 dniach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

ja kolede mowilem zeby wszedl do Audiowave i posluchal prawdziwego dzwieku za niewielkie pieniadze to wolal latac po monitorach za 50k projektowanych w wiekszosci w CADzie a nie strojonych uchem. Tragedia.
Marketing/reklamy i blyskotki rzadza umyslami ludzi. Serio

• 3 tygodnie później...

Ja je słyszałem na AVS w niedzielę, czyli 10 listopada. Poprosiłem o puszczenie wybranych utworów ze swoich płyt - z Kansas Under the Knife, a z Leonarda Cohena Alexandra Leaving. Cudnie to grało z elektroniką YBA, zdumiewający bas jak na tak małe paczki i ogólnie bardzo płynne brzmienie. Kiedyś w Gliwicach słuchałem tych (? no w każdym razie Audiowave z metalowymi membranami) kolumienek z elektroniką Regi i mniej mi się podobało.

• 5 miesięcy później...

Ja ze swojej strony mogę potwierdzić, Pan Roman nadal produkuje wyśmienite Audio. Polecam się przekonać w Media-Hit w Gliwicach. Ja zakupiłem parę kolumn 141SE,  naprawdę wybitne HiFi. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, LamiNAT napisał:

Ja ze swojej strony mogę potwierdzić, Pan Roman nadal produkuje wyśmienite Audio. Polecam się przekonać w Media-Hit w Gliwicach. Ja zakupiłem parę kolumn 141SE,  naprawdę wybitne HiFi. 

Ukryta Zawartość

Jak cenowo to wygląda bez stendów?

Ukryta Zawartość

15 minut temu, Yankes napisał:

Ile ugrałeś jeżeli to nie tajemnica?

Ja z drugiej ręki. Zainteresowałem się będąc na sklepie w Gliwicach, zapadły mi w pamięć a po czasie znalazłem używki za 4k. Nie żałuję, trafią do drugiego systemu tzw. home office gdzie teraz większość czasu spędzam ....

Edytowane przez LamiNAT
litrówka
8 minut temu, LamiNAT napisał:

Ja z drugiej ręki. Zainteresowałem się będąc na sklepie w Gliwicach, zapadły mi w pamięć a po czasie znalazłem używki za 4k. Nie żałuję, trafią do drugiego systemu tzw. home office gdzie teraz większość czasu teraz spędzam ....

Jak je oceniasz i w jakim metrażu grają?

Grają na 16m, grały na 22 bez problemu. Mają dużą dynamikę i dość dobrze konkurują z kolumnami podłogowymi oczywiście do pewnego poziomu głośności.  Jak pisałem są dynamiczne i dość agresywne w porównaniu do np Dynaudio ale bas nie taki nadęty jak w dynkach. Góra jest detaliczna ale nie taka lotna jak w Focal, bardziej spokojna dobrze zgrana ze średnicą pasma, prezentacja jest dość intymna. Bardzo dobrze z Jazz i klasyką sobie radzi. Starsze nagrania rokowe nie brzmią na tym wcale ale na dobrych nagraniach wokale są jak żywe ,bas jest mocny i zwarty. Nie wydaje mi się, żeby były męczące, można ich słuchać cały dzień a jak się podkręci to potrafią pokazać pazur. 

32 minuty temu, LamiNAT napisał:

Grają na 16m, grały na 22 bez problemu. Mają dużą dynamikę i dość dobrze konkurują z kolumnami podłogowymi oczywiście do pewnego poziomu głośności.  Jak pisałem są dynamiczne i dość agresywne w porównaniu do np Dynaudio ale bas nie taki nadęty jak w dynkach. Góra jest detaliczna ale nie taka lotna jak w Focal, bardziej spokojna dobrze zgrana ze średnicą pasma, prezentacja jest dość intymna. Bardzo dobrze z Jazz i klasyką sobie radzi. Starsze nagrania rokowe nie brzmią na tym wcale ale na dobrych nagraniach wokale są jak żywe ,bas jest mocny i zwarty. Nie wydaje mi się, żeby były męczące, można ich słuchać cały dzień a jak się podkręci to potrafią pokazać pazur. 

I o to chodzi żeby słuchanie sprawiało przyjemność.

• Pokaż nowe odpowiedzi