Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego vinyl brzmi lepiej/inaczej niz CD?

Rekomendowane odpowiedzi

Parafrazując, o neofitach winylu można powiedzieć, że nigdy nie mieli do czynienia z prawidłowo zestawionym torem audio, nie mówiąc już o przyzwoitym odtwarzaczu CD.

Prosimy nie odwracać, pardon...kota ogonem! Kot odwrócony ogonem pozostaje kotem, tylko że jeszcze gorzej wygląda.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tylko,że na winylu brzmią one zwykle przepysznie:)

Nie przeczę.

Miałem kiedyś zestawiony Gramofon Connoisseur (1967) z wkładką Shure z tego okresu, lampowe pre/końcówka Dynaco (lata 60-te) i kolumny Goodmansa (1969), spięte kablem Klein+Hummel (1968).

Analogi z lat 60-tych i początku 70-tych grały bardzo przekonująco.

Prosimy nie odwracać, pardon...kota ogonem! Kot odwrócony ogonem pozostaje kotem, tylko że jeszcze gorzej wygląda.

Mów co chcesz a Technics SL-1210 i tak bije każdego ProJecta - budową, dźwiękiem jak i kulturą pracy ; )

Edytowane przez rochu
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Mów co chcesz a Technics SL-1210 i tak bije każdego ProJecta ; )

FAUL!!!!

RZUT KARNY!

Na bramce rochu, jedenastkę wykonywać będzie Yul :)

Edytowane przez masza1968

Mów co chcesz a Technics SL-1210 i tak bije każdego ProJecta ; )

Widzisz Yulek, do śmierci nie zapamiętasz, że kocury są zadziorne:-)

Mów co chcesz a Technics SL-1210 i tak bije każdego ProJecta - budową, dźwiękiem jak i kulturą pracy ; )

Sprzedaj to radosne info swoim kolesiom z wątku o "niebrzmieniu". Może se gumowca kupią :)

Psotka, która dobrała mi się do przewodów ramienia w kredensie od kilku już dni unika mnie jak ognia. Tak że z zadziorności idzie wyleczyć. Domyślam się tylko że msciwa bestyja czeka na okazję do zemsty. Zadziorność Nie Zemsta Tak :)

No kocura mam tylko jeden, ale za to niezawodny sposób - pod lód!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Sprzedaj to radosne info swoim kolesiom z wątku o "niebrzmieniu". Może se gumowca kupią :)

Widzisz, do SL-1200 ludzie zakładają drogie ramiona Dynavectora czy SME.

Słyszałeś o jakimś ProJect z ramieniem SME?

Bo ja nie.

Edytowane przez rochu

Powiedzą,że lepsze od paździrza, ale tak samo nie gro:)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu, a ja mam sracz ze złota :)

To niegłupi pomysł, złoto ponoć ma właściwości antyseptyczne.

8329309489_eb2fd4ff1c_b-e1356995271416.jpg

Edytowane przez rochu

Patrzaj rochu i ucz się od mądrzejszych od siebie - Pro-Ject z Linn'em Basic - mała rzecz a cieszy! Rochu, teraz złe info dla ciebie - nic nie trzeszczy:) Może to przez brak kota...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yul

Rochu, a ja mam sracz ze złota :)

Yulciu w instrumenta się nie sra. Będziesz chciał zagrać i rzucik na tapecie uczynisz:-)

Oryginalny SL-1200 to dobry napęd, wart co najmniej dobrych ramion.

W.

Pro-Ject z Linn'em Basic - mała rzecz a cieszy!

Yulciu a cóżeś Ty za pierścionka powiesił, przecie wisiał 2500?

Yulciu a cóżeś Ty za pierścionka powiesił, przecie wisiał 2500?

Goldiego 2500 nigdy nie miałem, to nieporozumienie. Mam 2400 i gra na innym ramieniu. A ten 2200 cieszy już kogo innego. Panta rhei!

Pozdro,

Yul

A kupuję LP bo nie potrafię przestać kupować.

W zasadzie już nie słucham LP, tylko je kolekcjonuję.

To jest dopiero chore.

I uważasz to za normalne, że nowego winyla ze sklepu od razu trzeba traktować myjką do płyt?

Właśnie dla takich leniwych i wygodnych jak Ty są płyty CD.

Gorzej brzmią, ale za to tylko kupujesz, otwierasz, wkładasz i grają... i to jest najważniejsze.

W dodatku nie mają szumu i trzasków. ;-)

Goldiego 2500 nigdy nie miałem, to nieporozumienie. Mam 2400 i gra na innym ramieniu. A ten 2200 cieszy już kogo innego. Panta rhei!

Pozdro,

Yul

Kiedyśmy rozmawiali jak kupowałem w Albionie swojego 2400, to coś mi się ubzdurało że ty masz 2500. Ten Niemiec to jednak robi we łbie bajzel:-))

Kiedyśmy rozmawiali jak kupowałem w Albionie swojego 2400, to coś mi się ubzdurało że ty masz 2500.

Spójrz w naszą korespondencję z sierpnia 2011 roku - coś pomyliłeś. Vlado, ale wiek ma swoje prawa, więc no problemo, jak mawia pewien były gubernator Kalifornii :)

takie coś:

- winyl cię wyzwoli !

i takie:

- Jak winyla grasz, dobry humor masz.

jeszcze takie :

Życie jest jak krótka chwila, nie trać czasu , graj winyla !

i jeszcze:

- gdy masz w szafie winyli dość - to jesteś gość !

sam napisałem :)....pzdr..

excelvinyl winylmania blog szukaj

Excelku, to nie była kawa rozpuszczalna! Jak cie puści, zrób porządek w szafce, bo jak reszta rodziny se to zaparzy?????

W.

Gdy Cię kiepski humor zżera

Poczytaj wpisy Excela

Nie gra muza Ci od rana?

Wrzuta kol Excela jak śmietana

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Patrzaj rochu i ucz się od mądrzejszych od siebie - Pro-Ject z Linn'em Basic - mała rzecz a cieszy! Rochu, teraz złe info dla ciebie - nic nie trzeszczy:) Może to przez brak kota...

Najgorsze ramię w historii Linna.

Nie zazdroszczę.

ALE JAJA.

diskoban założył wątek w celu zgnojenia niekompatybilnych z jego geniuszem. Zgadnijcie kogo zacytował zapraszając swych klakierów do linczu nad niewiernymi?

winyl szumi, winyl jęczy, MF strasznie uszy męczy :)

MF-Referens założona "na nurka",

pięknie gra mazurka!

Excel mazurka słucha,

i buzia mu się śmieje od ucha do ucha!

• Pokaż nowe odpowiedzi