Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana audio Yamaha A-S501 & CD-N301/B&W CM5/Rel T7

Dabman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Posiadam dwa zestawy

Jeden to Yamaha MCS-1330 do ktorego mam zamiar dokupic Rel T5.

Drugi natomiast:

Wzmacniacz Yamaha A-S501

Odtwarzacz CD-N301

Glosniki B&W CM5

Subwoofer Rel T7

Historia mojego zakupu jest dziwna. Na poczatku do MCS-1330 zakupilem B&W CM1 (skok znikomy...).

Oddalem w 14 dni i zakupilem CM5 (MCS nie dawal rady).

Wiec A-S500 chcialem, lecz byl 501 (czytalem ze 701 jest "gorszy" jezeli chodzi o jakosc dzwieku).

Wiec tak doszlod o A-S501 + CD-N301 w polaczeniu z CM5.

Sprzet gra przyjemnie, ale nie tak dynamicznie i czysto jak... MCS1330...

Wiem, wiem CM5 do A-S501 to jak benzyna 95 do Subaru.

Dlatego chcialem zakupic do CM5 A-S2100 oraz CD-S2100 (bedzie to dobre polaczenie, czy tym razem za "dobre" do CM5?)

Natomiast do A-S501 dokupic B&W 683 badz nowe 603.

Kazde z pomieszczen ma 25m2.

Zalezy mi na dynamice/jakosci dzwieku.

Nie poczekalem na R-N803D, lecz mysle ze dalej nie wiele by to dalo w polaczeniu z CM5 ktory pewnie sprawdzi sie dopiero od A-S1000/1100

Co sugerujecie ?

A czy koniecznie musisz dokupić elektronikę Yamaha do kolumn B&W?

CM5 to bardzo dobre kolumny, moim zdaniem warto dobrać do nich bardzo wydajny, ale przede wszystkim plastyczny, dobrze wypełniony wzmacniacz. Spójrz na hybrydy lampowe Vincent lub Haiku Audio, ewentualnie Moon np. świetny model 240i lub Musical Fidelity. Natomiast do A-S501 poszukałbym kolumn także o charakterystyce bardziej cieplej, dociążone niż B&W. Dobrym przykładem będzie Kef, może Dynaudio, z tańszych Indiana Line.

Zapraszam na odsłuchy i wypożyczenia.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z dużą ostrożnością podchodź do „porad” sklepu Q21. W mojej ocenie zazwyczaj wciskają to, co mają do sprzedania, a nie to, co najlepsze w danym przypadku. Poczytaj inne ich reklamy na Forum, u nich wszystko gra dźwiękiem "dobrze wypełnionym". Poczekaj na znacznie bardziej wiarygodne porady doświadczonych Forumowiczów i zaproszenia od innych sklepów, które występują na Forum jako Branża.

Nie mam mozliwosci podjechania do Q21. Mieszkam w skandynawii. Wiec kupuje i do 14 dni zwracam.

Chce zostawic obecny sprzet i pozmieniac amplituner/glosniki (wtedy bedzie jeden komplet audio wiecej). Nie chce sprzedawac obecnego za bezcen. Dlatego do CM5 inny wzmacniacz a do A-S501 inne glosniki (najlepiej podlogowe)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.