Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarki Audio vs. Copy Controlled

Mwawe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

jestem tu nowy i na poczatku chcialem przywitac i pozdrowic wszystkich forumowiczow......

Mam takie pytanie odnosnie COPY CONTROLLED nowej zabawki firm fonograficznych.....

czy jest mozliwosc skopiowania tak zabezpieczonej plyty w stacjonarnych nagrywarkach audio bez tych cholernych kaktusow ???? probowalem nagrac kilka plyt za pomoca nagrywarki komputerowej i niestety jest tego g**** strasznie duzo i nie da sie tego sluchac....

jak ktos mial z tym doczynienia niech da znac jak sprawa wyglada w takich nagrywarkach bo nosze sie z zamiarem kupna takiej nagrywaki (oczywiscie w celach prywatnych :) )......

pozdrawiam

Michał

https://www.audiostereo.pl/topic/14095-nagrywarki-audio-vs-copy-controlled/

Mój Pioneer PDR 05 bez żadnego problemu kopiuje "copy control" stosowane przez m.in. EMI. Jak wygląda sytuacja z innymi zabezpieczeniami jeszcze nie sprawdzałem, nie natrafiłem na takie płyty.

Ja też kiedyś coś skopiowałem, nagrywarka TEAC, ale nie dało się użyć wypaśnych mechanizmów EACa - ale przy nowej płycie to nie problem. Najlepszym wyjściem jest jednak omijanie takich płyt, a nawet lepiej - bezczelne ściąganie w mp3 lub ape i wypalanie...

Witam! Najpierw zabezpieczoną płytkę polecam skopiować CLONE CD. Radzi sobie bez problemu. Najlepiej utworzyć sobie obraz płyty audio. Z CLONA można od razu wypalać ale z własnego doświadczenia wiem, że niektóre odtwarzacze CD mogą sobie gorzej radzić z taką płytką. Obraz zrobiony CLONEM już jest bez zabezpieczenia więc następnie można go zamontować np. Virtual Daemon Man. jako napęd wirtualny. Ja osobiście następnie używam EAC do wypalania. Pozdr.

• Redaktorzy

na stadionowych producentach płyt znaczek "copy controlled" nie robi wrażenia. Oznaczone krążki (tłoczone) można dostac bez problemu, wkładki jak wyjęte z oryginałów, uchybień w dźwięku nie zauważylem ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

McGyver - Twój PDR-05 kopiuje płytki z zabezpieczeniem copy controlled po cyfrowym wejściu ? Jak to zrobiłeś ? Coś przypadkiem sam czegoś nie udoskonalałeś ? Ja kiedyś miałem PDR-609 a potem Marantza DR6000 i ni cholery nie chciały przegrywać takich płyt .

Na kompie natomiast bez problemów -> najtańszy napęd DVD LG plus EAC lub Nero . Potem wypalanie na starym napędzie Yamahy i jakość jest akceptowalna (natomiast nie udało mi się zgrać płyt z copy controlled na 2 starszych napedach - wspomnianej Yamaszce i starszym CD-R LG)

Mój Lite-on w duecie z EAC-em nie ma najmniejszych problemów z Copy Controlled.Nie słychać żadnych sensacji,program cyklicznie mruga lampkami błędów,ale kopia wychodzi bdb,nie słyszę różnic z oryginałem.

Mój PDR 05 jest po prostu z epoki, kiedy o wynalazkach typu Copy Control nikomu się nie śniło, nikomu się też nie śniło że każdy będzie mógł kupić taki klocek (kosztowało toto 5.000zł) a płyty czyste były o 30% droższe od oryginałów. Kto w takich warunkach kopiowałby dziesiątki płyt miesięcznie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.