Skocz do zawartości
IGNORED

Czy w NAD c375 DAC jest wejście pod gramofon?

Aligator85

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zakupić gramofon a jestem laikiem w temacie audio mogę prosić o Waszą pomoc,posiadam wzmak NAD jak w temacie i jeżeli to jakie gramofony polecacie na start w cenie 2-2,5 tys zł

Dzieki wielkie za odp

Wejścia PHONO nie ma a np: modele, które możesz podłączyć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- to zintegrowany model ze wzmacniaczem wbudowanym,

a Pro -Ject ma zewnętrzne pudełko przedwzmacniacza, trzeba do niego jeszcze kable :-(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Hej,

Tak jak już poprzednicy sugerowali do Nad'a C375 potrzebny będzie zewnętrzny przedwzmacniacz. Jak ma być stosunkowo tani i przyzwoity to sugeruję Pro-Jecta Phono Box lub Vincenta PHO-200 a jak coś lepszego to Pro-Jecta Phono Box DS2, Vincenta PHO-8 oraz Regę Fono MM. Jeżeli chodzi o gramofony w tym budżecie polecamy Regę Planar 2 lub Pro-Jecta Debut Carbon Esprit SB. W tych pieniążkach raczej lepiej się nie uda. Oba mają w zestawie wkładki i akrylowe pokrywy.

Pozdrawiam,

Rafał

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak znajdziesz jeszcze phono do tego Nada, to plus będzie taki, że będziesz mógł wsunąć go sobie, w tył obudowy.

Ten Pro-ject który proponuje Q21, sądzę że nie będzie wiele lepszy...

Ten Pro-ject który proponuje Q21, sądzę że nie będzie wiele lepszy...

Wątpię, że w ogóle będzie lepszy. Porównywałem ten moduł NADa z Rega Fono Mini (ten sam przedział cenowy) i moduł grał zdecydowanie lepiej.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Modułu PP375 do C375BEE nie polecam.

PP375 z C375 gra sucho, wąsko i raczej eksponuje wyższe pasmo. Do tego ma bardzo wysoką pojemność wejściową, więc trzeba umiejętnie dobierać wkładki i kabel.

Bardziej moim zdaniem pasuje do C356, który z natury jest misiowaty i kluchowaty (w porównaniu z C375).

PP375 zmieniłem na Vincenta PHO-8 i to był olbrzymi przeskok w jakości dźwięku, pomimo, że nie miał żadnych regulacji.

W cenie podobnej do PP375 są zewnętrzne pre Pro-Ject'a lub Vincenta, które myślę, że będą znacznie od niego lepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.