Skocz do zawartości
IGNORED

Różnice cenowe na allegro Pioneer A50DA

pawel86a

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka

Może ktoś się orientuje skąd na allegro w niektórych sklepach są ceny niższe o 1000zł przy tym wzmacniaczu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dla porównania:

Ukryta Zawartość

na jednej aukcji wyczytałem, że to niby powystawowe, albo z wyprzedazy pioneera. Warto zainteresować się takimi egzemplarzami czy odpuścić? cena jest bardzo zachęcająca

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem z czego wynika taka różnica - koledzy mówili co do RTV max ze sprzęt przywieziony z Niemiec nie od polskiego dystrybutora ze mogą być problemy z gwarancja ?? Ja kupowałem u nich kolumny wszystko przebiegło sprawnie i zdecydowanie polecam . Zadzwoń do nich albo napisz nie obawiają sie żadnych pytań i mozna negocjować nawet te „lepsze” ceny.

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

W unii jesteśmy, wszystko co zakupione w unii ma gwarancję w całej unii. jedynie może nie być ori instrukcji obsługi, a wydrukowana z pdfa

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

PS. RTV max jest całkiem dobrym sklepem ;)

Różnice wynikają z pochodzenia sprzętu. W przypadku Pioneer sprzęt pochodzący nie z polskiej dystrybucji jest objęty tylko 1-roczną gwarancją, natomiast pochodzący od wyłącznego polskiego dystrybutora firmy DSV gwarancją 2-letnią. Sa jeszcze tematy rękojmi oraz ewentualnie czy sprzęt jest fabrycznie nowy, a nie pochodzący ze zwrotów wymian itp. To już musisz sam sprawdzić.

Z mojej strony jeśli jesteś zainteresowany A-50DA zapraszam do kontaktu na priv, my mamy sprzęt od polskiego dystrybutora DSV, jako forumowicz audiostereo możesz liczyć na bardzo atrakcyjną ofertę. Zapraszam.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W unii jesteśmy, wszystko co zakupione w unii ma gwarancję w całej unii. jedynie może nie być ori instrukcji obsługi, a wydrukowana z pdfa

PS. RTV max jest całkiem dobrym sklepem ;)

Potwierdzam oba punkty.

Sam dużo kupuję za granicą i jeśli są jakieś kłopoty wysyłam maila do producenta i na razie nie miałem żadnego problemu. Jedyne z czym trzeba się liczyć, to że może trzeba będzie wysłać sprzęt za granicę, ale dzisiaj ceny przesyłek nie są duże, zwłaszcza przy takiej różnicy w cenie, a w niektórych sytuacjach przesyłki są darmowe lub częściowo refundowane.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Cen na necie można doszukać się kilkunastu, ale wzmacniacz fajny, słuchałem i żeby nie to, że przy moich kolumnach ( a świat mój na kolumnach nie stoi ;) różnica dźwięku między 30 a 50 z nóg nie zwala , ale ale ale jest znaczna, to przy zmianie kolumn na pewno zmienię 30 na 50., bo w pewnych warunkach odsłuchowych, przy delikatnym zachowaniu odpowiedniej akustyki pomieszczenia, . pozwoli on rozpostrzeć skrzydła nawet średniej klasy kolumnom.

Kupie jak w totka wygram, bo teraz jestem przy negocjacji ceny wzm. słuchawkowego z pewnym polskim producentem ;)

Gość

(Konto usunięte)

I dobrze robisz , pojęcie gwarancji w Polsce praktycznie nie istnieje. W większości przypadków jest winny użytkownik. Po kilku latach mam swoje doświadczenia z dość dużymi podmiotami, nie chcę wymieniać nazwy bo nie wiem czy to zgodne z prawem. Co do chłopaków z RTV max czy jakoś tam ,to nie mam nic im do zarzucenia. Padł mi kiedyś sprzęt od nich,odebrali mi go z domu i za dwa dni przywieźli mi nowy osobiście.

ja jeszcze potrzebuje kilka dni na porządne osłuchanie się z nim, ale generalnie wniósł powiew świeżości w systemie, że tak powiem. I bardzo mocno zastanawiam się nad nim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.