Skocz do zawartości
IGNORED

podlaczenie suba

luk1985

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie czy moge zintegrowac suba z "kinem" i stereo ?

mianowicie mam wzmak z pre out oraz procesor dzwieku sony sdp-ep90es, oraz sub z wejsciem niskopoziomowym L i R zrodlem najczesciej tv (naziemna) po optyku ewentualnie cos z dvd bluray, tu coaxial

mam podlaczony sub jednym kablem rca z procesora i to dziala, ale chcialbym to podlaczyc by dzialalo z funkcja bypass ( czyli przepuszcza sygnal ) gdy chcialbym wiecej basu np. z radia, albo CD a nie tylko do tv

wiec tak z pre out wzmaka rca Prawy i Lewy wchodze na procesor tylko tutaj ma jedno wejscie, mozna to zsumowac ? trojnikiem ? bym mial bass z kanalu prawego i lewego ?

z procesora mam dwa wyjscia, pod jedno mam juz podlaczonego suba, a drugie wolne, i pytanieczy wystarczy raz czy dwa kable dlaczego te wejscia sa zdublowane dla suba centralnego ?

SONY-SDP-EP90ES-500A.jpg

przymyslalem co nieco i teraz bym to zrobil tak

wiec tak z pre out wzmaka rca R i L wchodze na procesor wejscie L i R, bedzie mi dzialalo czy zrobie sie jakies sprzezenie zwrotne ? tzn. ze wzmak ma sygnal z procesora i oddaje go z powrotem ?

https://www.audiostereo.pl/topic/141370-podlaczenie-suba/

Jaki to jest subwoofer?

Czy ma wejscie HighLevel (glosnikowe)?

Jesli tak, to polacz receiver z subem kablem Cinch/RCA (wejscie LowLevel) a wzmacniacz stereo kablem glosnikowym (wejscie HighLevel). Przez wiele latt uzywalem takie rozwiazania).

Sztuka polega na dopasowaniu glosnosci Suba do obu systemow.

https://www.audiostereo.pl/topic/141370-podlaczenie-suba/#findComment-4447776

sub tannoy msub10 ma wejscie glosnikowe wysokopoziomowe, tylko kiedy sub bedzie wiedzial ktore wejscie ma priorytet ? chcialbym by sie odbylo to bez przelaczania

chyba nie zauwazyliscie moich przemyslen pod zdjeciem napisze jeszcze raz zmodyfikowane :)

wiec tak z pre out wzmaka rca R i L wchodze na procesor wejscie (bypass) L i R, wyjscie bez zmian bo juz mam bedzie mi dzialalo czy zrobie sie jakies sprzezenie zwrotne ? tzn. ze wzmak ma sygnal z procesora i oddaje go z powrotem ? reczej nie bo wejscie z wyjsciem dziala tylko w trybie bypass czyli nawet na wylaczonym ? dobrze to pamietam to cale bypass ?

https://www.audiostereo.pl/topic/141370-podlaczenie-suba/#findComment-4447790

.

ktorym miejscu ten przelacznik ?

Wzmak Denon pre-out RCA LR --- input 1 LR przełącznk RCA input LR RCA sub

--- out

procesor KD preout LFE --- input 2 L przełącznik RCA input LFE RCA sub

Coś mi rozrzuca gdy wstawiam lub edytuję post .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W twoim subie nie ma wejśćia " dodatkowego " LFE

Można tak podłączyć .

wzmak Denon pre-out LR RCA -- input 1 LR przełącznik RCA

-- out LR -- input sub RCA

procesor KD pre-out LFE -- input 2 L przełącznik RCA

LUk powiedz , czy Ty masz w tej chwili podłączony tylko zestaw procesor KD i wzmacniacz .? Ten Denon nie jest w zestawie ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/141370-podlaczenie-suba/#findComment-4447791

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.