Skocz do zawartości
IGNORED

Czy warto kupić iBasso DX 200

Pasqual

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do Forumowiczów jak w tytule. Czy różnica między grajkami DX90, a DX 200 jest taka, że warto kupić następny ? Żeby sobie umilić życie w pracy słuchając dobrej muzyki włączam DX90 podłączone do wzmacniacza Schiit Magni, słuchawki to HiFiMan 400i albo AudioQuest Nighthawk. Ciekawy jestem, czy zakup DX 200 poprawiłby coś w znaczącym stopniu - mają zupełnie inne DAC-i, a moje słuchawki i przewody (też Audioquest) nie są najwyższej klasy. Zanim zawrócę głowę dystrybutorowi iBasso chciałbym zasięgnąć Waszej porady Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

PS Muzyka to głównie barok i renesans. Myślę, że sprawą zainteresowanych jest wielu "złotouchych" Kolegów, w końcu to DX 200 tanie nie jest...Ale czego człowiek nie robi dla swojego hobby - wolę zaoszczędzić na wszystkim innym, żeby kupić dobrego grajka :(( ...

https://www.audiostereo.pl/topic/141388-czy-warto-kupi%C4%87-ibasso-dx-200/
Mam pytanie do Forumowiczów jak w tytule. Czy różnica między grajkami DX90, a DX 200 jest taka, że warto kupić następny ? Żeby sobie umilić życie w pracy słuchając dobrej muzyki włączam DX90 podłączone do wzmacniacza Schiit Magni, słuchawki to HiFiMan 400i albo AudioQuest Nighthawk. Ciekawy jestem, czy zakup DX 200 poprawiłby coś w znaczącym stopniu - mają zupełnie inne DAC-i, a moje słuchawki i przewody (też Audioquest) nie są najwyższej klasy. Zanim zawrócę głowę dystrybutorowi iBasso chciałbym zasięgnąć Waszej porady Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

PS Muzyka to głównie barok i renesans. Myślę, że sprawą zainteresowanych jest wielu "złotouchych" Kolegów, w końcu to DX 200 tanie nie jest...Ale czego człowiek nie robi dla swojego hobby - wolę zaoszczędzić na wszystkim innym, żeby kupić dobrego grajka :(( ...

Raczej pytaj na forum mp3store bo to jest forum ukierunkowane na audio mobilne. Na AS zawsze od kilku lat na Narodowym jest stoisko gdzie iBasso można posłuchać. Do dystrybutora nie ma co dzwonić bo na pewno powie, że różnice są gigantyczne.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Spróbuj iFi Audio xDSD.Miałem okazję go posłuchać na AS. To nie DAP tylko DAC ale gra super. Można podłączyć kablem telefon czy laptop(niektóre DAPy też) można też słuchać na bluetooth AptxHD(co może być wygodne np. w tramwaju). Brzmienie BT jest słabsze niż po kablu ale i tak na poziomie mojego AJ Junior(choć jest słodsze i cieplejsze). Na kablu jest miazga - świetne barwy ale bez przesadnego ocieplenia, duża skal i dobra szybkość ale bez osuszenia (słuchałem na AKG 60NC) Do powagi w sam raz. Koszt chyba ok 2 kpln.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.