Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz za 4-5k z bluetoothem i kable

yeahmen

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Poszukuję używanego wzmacniacza do moich Pylon Sapphirów 25. Słucham przeróżnej muzyki, ale przeważnie filmowej, klasycznej, ale też smooth jazzu czy elektronicznej, tj. Jarre czy Daft Punk. Zastanawiałem się nad Roksan Caspian'em M2, lecz z tego co mi wiadomo nie posiada on możliwości odtwarzania muzyki przez bluetootha (Spotify). A może macie jakieś inne rady, typu tańszy wzmacniacz + dac który także takową opcję bluetootha posiada? Zależy mi dość na ciepłym brzmieniu (podoba mi się brzmienie Cambridge Audio A1 V3, czy MusicHalla a25.2, chociaż z pewnością znacznie się różnią, jestem świeżakiem jeżeli chodzi o odsłuch ;) ).

Druga rzecz, poszukuję dobrej jakości interkonektów które mi to pociągną, na tę chwilę mam Melodika Purple Rain, ale mam ochotę je zmienić na coś lepszego.

Trzecia rzecz, kable głośnikowe, aktualnie mam kupione jakieś z mediamarktu za 60zł/4m.

Pokój 17m kw.

Dzięki wszystkim za przeczytanie posta i ewentualne porady.

Jest tego trochę. A Wy jak kupujecie wzmacniacz pod kolumny, to za każdym razem jeździcie ze swoimi kolumnami na odsłuch kilku/kilkunastu wzmacniaczy czy w jakiś inny sposób dokonujecie wyboru? Odsłuchy w salonach na hi end sprzęcie jak dla mnie średni ma sens.

Jest tego trochę. A Wy jak kupujecie wzmacniacz pod kolumny, to za każdym razem jeździcie ze swoimi kolumnami na odsłuch kilku/kilkunastu wzmacniaczy czy w jakiś inny sposób dokonujecie wyboru? Odsłuchy w salonach na hi end sprzęcie jak dla mnie średni ma sens.
Posłuchaj kilka modeli w salonie. A potem jak coś się bardziej spodoba dla pewności wypożycz do domu za kaucją.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

W założonym budżecie możesz teraz kupić bardzo dobry wzmacniacz Musical Fidelity M3si, do którego dołożysz wysokiej klasy przetwornik z bluetooth iFi Audio iOne. To moim zdaniem najlepsze rozwiązanie do Twojego zestawu kolumn. Kable zostaw na koniec, najpierw po zakupie elektroniki osłuchaj się z zestawem tak, abyś dobierając kable dopracował ostateczne brzmienie zgodnie z Twoimi preferencjami.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny dla forumowicza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Z kabelkiem coax to wyjdzie prawie 6 kpl. Nie mówię, że to słaba propozycja - ale płacimy za 2 budżetowe DACi. Nawet jeśli IFI jest świetny to za taką kasę można już myśleć o zrównoważonej kombinacji DAC/AMP(2x3 kpln – np. combo NuPrime).

Wszystko zależy od tego, jakie są priorytety autora. Jeśli ma to być kupione pod BT i Spotify to suma poniżej 5 kpln wydaje się bardziej rozsądna – po co płacić dużo, skoro ograniczenie będzie na poziomie nośnika dźwięku. Wiele też zależy od tego czy wejścia analogowe są w ogóle ważne czy też priorytetem są wejścia cyfrowe. Jeśli kupujemy wzmacniacz zintegrowany z DAC to zbyt duża liczba wejść analogowych w urządzeniu z niższej/średniej półki (jak w tym Musicalu) raczej sugeruje, że DAC jest na doczepkę. Z kolei jeśli jest odwrotnie (tylko jedno wejście phono/analog albo wcale) – to wiadomo, że taki wzmacniacz musi zagrać dobrze po cyfrze, o ile i w ogóle nie jest szrotem. Np. ja mam mały, słaby mocowo wzmacniacz Olasonic (3 wejścia cyfrowe i tylko wejście mały jack na analogu) i jakość barw i mikro dynamiki jest w innej lidze niż np. w przypadku 1,5 razy droższego Quada Vena, który miał 2 razy wyższą moc i wszelkie możliwe wejścia cyfrowe i analogowe i BT. Warto więc wypróbować urządzenia o takiej koncepcji. Ola do preferencji muzycznych autora i Pylonów się nie nadaje ale ten NuPrime warto spróbować albo Teaca (który ma kodek LDAC – więc np. z dobrego smartfonu Sony pliki powinny chodzić przez BT z birate ok 1000 kbs) . Nie wiem tylko czy Audio Klan nadal sprowadza te wzmacniacze i nie ogranicza się do publikacji zdjęć w necie.(bo taki info było w klubie Teaca).

Ryzykowne jest też skupianie się na BT , bo sama technologia ma potencjał ale na ogół jest aplikowana tak, że gra dużo gorzej od np. USB, a – w dobrej aplikacji z AptX– powinna grać na zbliżonym poziomie jak Foobar ze zwykłego laptopa bez dodatkowych bajerów. Tak grają niestety dość drogie osobne moduły BT(800-1200 zeta), w dodatku, mimo, że mają one DACa to optymalnie grają jako transporty z DACiem zewnętrznym. Np. 2 razy droży słuchawkowy iFI xDSD gra fajnie pod BT ale jednak wyraźnie słabiej niż na USB (z telefonu z AptX HD). Na szczęście tę funkcje można łatwo zweryfikować nawet w ramach odsłuchu w salonie.

PS. Ciekawie jeszcze wygląda Marantz HD-AMP1. Chyba nie ma BT - ale zawsze można dokupić Chromecasta i podłaczyc kablem optycznym.

Zastanawiałem się nad Roksan Caspian'em M2, lecz z tego co mi wiadomo nie posiada on możliwości odtwarzania muzyki przez bluetootha (Spotify).

Hej.

Jeśli bardzo zależy Ci na BT to spójrz na Arcam rBlink + jakiś wzmacniacz. Powiedzmy sobie szczerze wybór wzmacniacza jest etapem indywidualnym. Poptrzebujesz czegoś ocieplonego może spróbuj z lampą Yaqin MS-30L ?

Cyrus One HD ciekawa propozycja posiada BT można wziąść pod uwagę.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.