Skocz do zawartości
IGNORED

Używany preamp av do 6000 pln?

electro

Rekomendowane odpowiedzi

Używany preamp av do 6000 pln? Co polecacie, wiele lat nie sledzilem  rynku, postawilem u rodzicow w systemie  cyrusa i grali 8  lat bez problemu juz, dzisiaj przestal grac. Mysle o tanszczych onkyo i maranz, okolo7000 pln kosstuja, uzywek nie widze na rynku wtornym, cos jeszcze godnego zaufania?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

https://www.audiostereo.pl/topic/141935-u%C5%BCywany-preamp-av-do-6000-pln/

Marantze czesto i gesto sie pojawiaja na rynku wturnym. 

Tylko czy jest sens zakupu preampa marantza zamiast amplitunera? Moim zdaniem nie ma. Na forum AV tez wszyscy doszukuja sie roznic i takich zbytnio nie ma (tylko zbalansowane wyjscia). 

Wydaje mi sie, ze lepiej kupic Avr marantza albo juz pojsc w cos z Dirac. To tylko moja prywatna opinia, nie poparta zadna specjalistyczna wiedza. 

I jeszcze kwestia ile kanalow potrzebujesz i czy Atmos potrzebny? 

Jest jeden na olx

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jest i drugi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 22.12.2018 o 23:24, electro napisał:

Używany preamp av

Hej a może Anthem :

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam 

Ukryta Zawartość

Kupiłem już onjyo, ale nie potrafie go skonfigurowac poprawnie, nie moglem na poczatku nawet odpalic, w koncu po kolei z instrukcja po hdmi podlaczylem u rodzicow blureja, wszystko niby dobrze, ale nie rozkodowuje warstwy dolby digital z polskim tekstem, po optycznym podlaczylem sklizboksa, sygnal dochodzi i robi z niego sieke, a wiec gdzies w ustawieniach chyba nie ma zaznaczone co robic z pcm-em, zaskoczony jestem skomplikowaniem tego wszystkiego i jakimkolwiek brakiem logiki w tym, tak mnie zmeczyla ta instrukcja 180 stron, ze w sobote juz odpuscilem, wypilismy pare butelek wina, obejrzylismy jeden film w dts (operation finale) i polozylem sie spac, teraz w ciagu tygodnia bede czytal instrukcje i znowu zaczne z tym walczyc jak pojade do rodzicow, nie wiem jak przeporowadzic zeby on poprostu downskalowal do 5.1, bo nie zamierzam rozszerzac im systemu, widze, ze jak w dts master wybiore opcje direct to jest tak, ale chcialbym to jakos na sztywno zrobic , bo rodzice nie beda tego rozkminiac. Pewnie bede mial jakies pytania, moze pomozecie, bede pisal jak znowu siade do tego byka:)

Jakosc dzwieku z niego jest bardzo dobra, nie mozna narzekac.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.