Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko po co on znowu gra też debla? W Cincinati też przecież upały są...sił mu nie wystarczy i znów odpadnie 2-3 rundzie.

A może nawet w pierwszej...

Będziemy dzisiaj świadkami skutecznego rewanżu tenisistki Collins na tenisistce Swiątek? (wolałbym nie)

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Iga rozbiła Collins 6:1, 6:0, ale trzeba uczciwie przyznać, że Amerykanka była dziś cienka jak przysłowiowy barszcz. Z tak słabo dysponowanymi rywalkami Iga na ogół nie miewa problemów, z wyjątkiem sytuacji nagłej zmiany dyspozycji po jednej lub po drugiej strony kortu. Dziś tego nie było.

Mamy niestety do czynienia z kolejnym, rzec można - klinicznym, etapem „kryzysu mentalnego” Igi. Dziewczyna jest do tego stopnia przerażona faktem, że rywalki już dostrzegają jak na dłoni jej brak pewności siebie, że stworzyła sobie alter ego, które odgrywa rolę „zimnej, niepokonanej perfekcjonistki”. Tylko dlaczego tak doświadczona rywalka dała się nabrać na ten tani trik? Już nawet nie ma sensu nikogo zwalniać. Przy takiej psychozie to nawet trener Gmoch nie pomoże.

Iga rozbiła Collins 6:1, 6:0, ale trzeba uczciwie przyznać, że Amerykanka była dziś cienka jak przysłowiowy barszcz. Z tak słabo dysponowanymi rywalkami Iga na ogół nie miewa problemów, z wyjątkiem sytuacji nagłej zmiany dyspozycji po jednej lub po drugiej strony kortu. Dziś tego nie było.

Masz absolutną rację - z taką Trevisan byłoby 0-6 0-6. Ta cała Świontek niech lepiej skupi się na pisaniu wspomnień - np. „Sekty i sekrety Psychotycznej Darii” albo coś w tym stylu,

Za bardzo egzaltujesz się łatwymi wygranymi Igi, zamiast chłodno spojrzeć na jej prawdziwe problemy. Dziś ich nie było, bo przeciwniczka słabiutka.

20 minut temu, soundchaser napisał:

(...) na jej prawdziwe problemy. Dziś ich nie było, bo przeciwniczka słabiutka.

Rzekłbym nawet - kontuzjowana.

6 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Rzekłbym nawet - kontuzjowana.

Bez przesady. Mimo opatrunku na udzie poruszała się dość żwawo. A jak kontuzjowana, to nie powinna w ogóle grać.

7 minut temu, audiofan01 napisał:

Stary „dobry” Hubi powraca.

To przecież jego znak firmowy. 😉
A co znaczyła jego porażka w "wielkim" meczu z Alcarazem przekonaliśmy się w następnej rundzie.
Gdyby Hubi miał jaja i posiadał gen zwycięzcy, to w poprzednim turnieju Alcarazowu pokazałby "fuck you". Ale Hubi lubi zadowalać się "pięknymi" przegranymi w meczach, które może i powinien wygrać.

Bez przesady. Mimo opatrunku na udzie poruszała się dość żwawo. A jak kontuzjowana, to nie powinna w ogóle grać.

Nie bądź dobrym wujkiem - Iga nigdy nie wygrałaby ze zdrową Collins, jak zresztą z żadną inną zdrową zawodniczką. Założę się, że Psychotyczna Daria trzyma w swojej mrocznej kryjówce kolekcję laleczek voodoo. Laleczkę Igi też ma bo jest mściwa jak Mściwój. Np. kiedy Iga buntuje się u fryzjera i broni niezależności swojej grzywki - wtedy Psychotyczna Daria wyjmuje laleczkę świąteczkę i szpileczkę, a zaraz potem Iga przegrywa seriami własne gemy serwisowe. Dopiero po telepatycznym błaganiu o przebaczenie (głowa ukryta pod ręcznikiem) Psychotyczna Daria „wybacza” i wbija szpilę rywalce.
1 godzinę temu, audiofan01 napisał:

Stary „dobry” Hubi powraca. Serwuje na seta i … d…pa.🤦

Upadł ale wstał 😉

Teraz, audiofan01 napisał:

„Jak Ty mnie Hubercik zaimponowałeś” Tylko to powinno być w dwóch setach.

Ojtam ojtam.  Nareszcie mecz bez tiebreaków.

To jest niesamowite i zadziwiające, jak niektórzy, po wielu żałosnych wpadkach polskich zawodników, fascynują się pojedynczymi lepszymi meczami tychże.

8 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:

To jest niesamowite i zadziwiające, jak niektórzy, po wielu żałosnych wpadkach polskich zawodników, fascynują się pojedynczymi lepszymi meczami tychże.

Faktycznie jacy mu jesteśmy żałośni, ta fascynacja 51 zwycięstwami Igi w sezonie podpada pod fanatyzm, a może nawet masochizm bo przecież oglądanie tej jej koszmarnej gry, fatalnego serwisu, tych min no i tej czapki (dla szpanu oczywiście, bo przecież nie z powodu słońca, potu i włosów) musi boleć.

To samo z Hubim. Jedyny nasz zawodnik w czołówce, a my go oglądamy i na przemian narzekamy albo chwalimy. No porażka po prostu, brak słów.

Edytowane przez audiofan01

Nie chciałem nikomu sprawić przykrości swoją wypowiedzią. Sam tak spontanicznie i euforycznie kiedyś reagowałem na wygrane Igi i Huberta. Jednak, kiedy z czasem przekonałem się, że jest też druga strona medalu ich występów, to staram się nie idealizować rzeczywistości i zachowywać większy sceptycyzm, dopóki ponownie nie przekonam się i utwierdzę, że są sportowo i rankingowo wyjątkowi wśród innych sportowców uprawiających ten fach. A to, że w polskim tenisie, nie mamy obecnie innych dorównujących im zawodników - to niestety smutna prawda.

Edytowane przez (nie)przecietniak

4 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

że są sportowo i rankingowo wyjątkowi wśród innych sportowców uprawiających ten fach.

To kto wg Ciebie jest aktualnie lepszy od Igi , kto jest taki wyjątkowy (wśród kobiet)?

Co ma zrobić Iga, wygrywać wszystkie mecze, 100% zwycięstw w sezonie, w karierze?

Moje "wymagania": 😉

- Iga - utrzymać do końca roku 1 miejsce oraz wygrać turniej WTA Finals

- Hubert - w ciągu roku wejść do pierwszej piątki.

Wtedy będę "happy" i wróci podziw dla ich umiejętności i ambicji oraz duma, że mamy takich jak Oni.

15 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Moje "wymagania": 😉

- Iga - utrzymać do końca roku 1 miejsce oraz wygrać turniej WTA Finals

- Hubert - w ciągu roku wejść do pierwszej piątki.

Wtedy będę "happy" i wróci podziw dla ich umiejętności i ambicji oraz duma, że mamy takich jak Oni.

Nie odpowiedziałeś na moje pierwsze pytanie

8 minut temu, audiofan01 napisał:

Nie odpowiedziałeś na moje pierwsze pytanie

Dla mnie sprawa nie jest klarowna i jednoznaczna na tą chwilę, tak jak była rok i dwa lata temu. Skończy się tegoroczny sezon turniejowy - to wszyscy będziemy znali odpowiedź.

Edytowane przez (nie)przecietniak

7 minut temu, (nie)przecietniak napisał:

Dla mnie sprawa nie jest klarowna i jednoznaczna na tą chwilę, tak jak była rok i dwa lata temu. Skończy się tegoroczny sezon turniejowy - to wszyscy będziemy znali odpowiedź.

Czyli Twoim zdaniem nie ma w kobiecym tenisie żadnej wyjątkowej zawodniczki, żadna nie jest najlepsza? Jakie kryteria bierzesz pod uwagę i jak je mierzysz?

Czyli Twoim zdaniem nie ma w kobiecym tenisie żadnej wyjątkowej zawodniczki, żadna nie jest najlepsza? Jakie kryteria bierzesz pod uwagę i jak je mierzysz?

No dobra - weź pod uwagę kontekst rywalek. Iga wygrała ze „słabą jak barszcz” Collins, a Saba z „piekielnie groźną” Ann Li, w dodatku z zawodniczką tej klasy straciła zaledwie 15 gemów - co świadczy o „niezwykłej sile mentalnej” liderki Race.
16 minut temu, dzarro napisał:

liderki Race.

którą Iga może już w Cincy przeskoczyć ale przy pokazie "siły" z amerykańską Chinką może to być bardzo trudne😀

Takie dywagacje to nie tylko u nas. Wystarczy jeden zły/dobry występ i opinie zmieniają się jak w kalejdoskopie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fani, a szczególnie "znafcy" są bardziej "pivotalni" niż ocenia osoba.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez audiofan01
Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Takie dywagacje to nie tylko u nas

Bardzo fajne forum i wiele trafnych wypowiedzi.

Jedna z ciekawszych opinii z tego forum:

Fernanfan · #36 · Aug 12, 2023

"I think she is in a development phase still and the inconsistent play is the result of making tweaks to her game...particularly increasing agression on return etc. Yes she will lose a SF in Montreal playing a more agressive style, but this will pay off at US Open 23 or Aus Open 24 and beyond. She's playing the long game. That said, the loss to Svitolona at Wimbledon was unfortunate. Golden opportunity to win it."

Kolejna zła wiadomość. Iga podpisała kontrakt z Visa. Założę się, że o decyzji jednej ze Światowych Koroboracji Zła przeważyły szeroko dyskutowane problemy mentalne Dziewczyny z Daszkiem. W końcu co robisz jak masz doła? Idziesz na zakupy. Już widzę te hasła: „Psychoterapeutę musicie zwolnić sami, resztę zrobi za Was Visa Gold Team.”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.