Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jeden mini break w tiebreaku i jeden breakpoint w drugim secie i pozamiatane. Bardziej na styk mogły by być tylko dwa tiebreaki.
Zdaje się że Aryna ma problem z takimi sytuacjami, gdy obydwoje jadą po bandzie kto pierwszy spadnie. Chociaż niekoniecznie, jak szybko policzyłem to w tym roku na 14 tiebreaków wygrała 10.

Z drugiej strony chyba jako jedyna w zeszłym roku wygrała z Barty w wysokiej formie.

Sorki Tapatalk fatalnie działa na srajfonach.

Z drugiej strony chyba jako jedyna w zeszłym roku wygrała z Barty w wysokiej formie.

5 minut temu, dzarro napisał:

Nic nie szkodzi

Nic nie szkodzi

Nic nie szkodzi

Nic nie szkodzi

🙂

Jak patrzę w tabelkę punktacji WTA Race 2022, to się Sabalence zwycięstwo zwyczajnie nie należało. Nie wygrała w 2022 żadnego turnieju, doszła tylko do finału w dwóch mniejszych.  Ona ma jakiś problem z regularnością i wygranie 6-7 meczów z rzędu jakby ją przerasta w tym roku.  A było już jakby lepiej, w końcu w wieku 24 lat ma 10 tytułów w tym 4 WTA1000...

No ale Garcia to jeszcze dziwniejszy przypadek.

7 minut temu, Zbig napisał:

Sabalence zwycięstwo zwyczajnie nie należało. Nie wygrała w 2022 żadnego turnieju

No jasne. Jak w komunizmie - każdemu według potrzeb. 😉

Nic nie szkodzi
Nic nie szkodzi
Nic nie szkodzi
Nic nie szkodzi

Jak patrzę w tabelkę punktacji WTA Race 2022, to się Sabalence zwycięstwo zwyczajnie nie należało. Nie wygrała w 2022 żadnego turnieju, doszła tylko do finału w dwóch mniejszych.  Ona ma jakiś problem z regularnością i wygranie 6-7 meczów z rzędu jakby ją przerasta w tym roku.  A było już jakby lepiej, w końcu w wieku 24 lat ma 10 tytułów w tym 4 WTA1000...
No ale Garcia to jeszcze dziwniejszy przypadek.

Ale 3 razy jej przeszkodziła taka jedna z paletkom…
11 minut temu, soundchaser napisał:
20 minut temu, Zbig napisał:

Sabalence zwycięstwo zwyczajnie nie należało. Nie wygrała w 2022 żadnego turnieju

No jasne. Jak w komunizmie - każdemu według potrzeb. 😉

W komunizmie to wynik meczu był taki, że Sabalenka zajęła drugie miejsce a Garcia przedostatnie 😉

W dniu 6.07.2022 o 01:30, Jaro_747 napisał:

Moim ostatnim odkryciem jest Brandon Nakashima którego wypatrzyłem gdzieś tak jesienią zeszłego roku. Facet może nie grał jakichś zachwycających zagrań, ale zainteresował mnie swoja solidnością i nieustępliwością co w tak młodym wieku jest raczej rzadkie.

No i proszę, Brandon wygrał turniej Next Gen ATP Finals wygrywając z Lehecką po ciekawym meczu.

Jestem Europejczykiem.

• 2 tygodnie później...

Kompletem zwycięstw i formą w ATP Finals Novak pokazał, że to on był najlepszy w sezonie. Gdyby liczyły się pkt za Wimbledon i gdyby mógł zagrać w Australii byłby liderem na koniec roku. Z tą grą jaką zakończył sezon można być niemal pewnym, że może już w AO odzyska tron. Nie broni tam żadnych pkt, w przeciwieństwie do innych z TOP10, do tego dołoży pewnie coś w turnieju rozgrzewkowym.

Edytowane przez audiofan01
  • 4 tygodnie później...
7 minut temu, dzarro napisał:

Ogóry z WTA wyrolowały Wiktorowskiego…

Czytałem komentarze i jest sporo głosów oburzenia ale też są głosy zrozumienia, a te mówią, że z Igą to każdy trener miałby sukces, a z Pegulą i to już bliską trzydziestki  taki progres to jest coś, no i poza tym co to byłby za plebiscyt gdyby z automatu miał dostawać tytuł trener zawodniczki nr 1. 

Moje zdanie takie, że to jednak Wiktorowski powinien być nagrodzony, argumentów za tym jest aż nadto.

2 minuty temu, audiofan01 napisał:

Czytałem komentarze i jest sporo głosów oburzenia ale też są głosy zrozumienia, a te mówią, że z Igą to każdy trener miałby sukces, a z Pegulą i to już bliską trzydziestki  taki progres to jest coś, no i poza tym co to byłby za plebiscyt gdyby z automatu miał dostawać tytuł trener zawodniczki nr 1. 

Moje zdanie takie, że to jednak Wiktorowski powinien być nagrodzony, argumentów za tym jest aż nadto.

A kto wygrywał w poprzednich latach?

2 minuty temu, Zbig napisał:

A kto wygrywał w poprzednich latach?

Jak Iga wygrała pierwszy RG to Sierzputowski i nie była przecież jedynką na koniec 2020.

Ogólnie mecz jak nie pokazówka bardzo się dziewczyny spinały ale tak to z kobietami bywa bardziej się przejmują i nie potrafią wyluzować trochę bo boją się ew. przegranej nawet w pokazówce.

Ogólnie mecz jak nie pokazówka bardzo się dziewczyny spinały ale tak to z kobietami bywa bardziej się przejmują i nie potrafią wyluzować trochę bo boją się ew. przegranej nawet w pokazówce.

Imprez i meczów poza WTA przed AO jest tyle, że Iga być może nie zagra żadnego turnieju. Adelajdę ma zaklepaną na wszelki wypadek. Nic dziwnego, że chce sporo wycisnąć z tych sparingów.

PS. Zresztą te pokazówki mają jednak inny status niż mecze charytatywne i widzowie chcą zobaczyć gwiazdy grające powyżej 50%. Tym bardziej, że kasa też się chyba zgadza.

• 2 tygodnie później...

Co taka cisza? Nikt nie kibicuje reprezentacji w Unitet Cup?

Iga zaczęła bardzo dobrze bez problemu i emocji pokonała Julię, potem skazany na pożarcie Michalski walczył dzielnie choć początek wyglądał bardzo amatorsko ale jak opanował tremę  to w TB miał nawet  piłki meczowe jednak nie udżwignął presji, drugi set już bez historii. Jutro Hubi z klaunem Bublikiem i może być różnie.

53 minuty temu, Zbig napisał:

Trochę to słabo nagłośnione. Kiedy Hurky gra z Bublikiem?

Jutro 6:30 TVP Sport.

Ogólnie z tym nowym formatem wiązane są spore nadzieje na promocję tenisa zwłaszcza dla cyklu WTA dzięki mieszanym drużynom. Bardzo bogata oprawa, hymny, stroje narodowe, boksy drużyn itp. a najważniejsze, że są też indywidualne pkt rankingowe, można maks zdobyć 500.

Fajnie że Iga zagrała debla, mogła sobie poćwiczyć grę przy siatce.

Przy okazji dla tych, którzy nie widzieli fantastycznego zagrania Igi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

Iga bardzo dobrze returnowała męski serwis i często trzymała wymiany z Kazachem, w przeciwieństwie do niej przeciwniczka była najczęściej bezradna przy serwisie Hubiego. Widać było różnicę kilkuset miejsc w rankigu.

11 godzin temu, Zbig napisał:

Trochę dziwny jest ten format wyłaniania półfinalistów.

Najpierw jednak trzeba wygrać grupę, ze Szwajcarią może być dużo trudniej niż z Kazachstanem.

Zakładając, że Iga i Hubi wygrają swoje mecze, Michalski przegra, z Magdą nigdy nic nie wiadomo, więc przy ew. stanie 2:2 o zwycięstwie zdecyduje mikst, w którym Iga z Hubim powinni sobie ze Szwajcarami poradzić ktokolwiek by to  nie był.

Ważne by dobrze zacząć czyli Iga powinna wygrać z Belindą, początek 10:00.

Iga po dobrym meczu pokonała Belindę choć w końcówce drugie seta w prostu sposób dała się odłamać i potrzebny był TB tym razem nie tak długi jak w US Open i całkowicie pod dyktando Igi.

Ciekawostka pokazana podczas meczu: Iga ma średnio o ok. 10 km/h szybszy topspin forehandowy od Hubiego i minimalnie wolniejszy od  średniego z TOP50 ATP w całym 2022r.

17 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Przy okazji dla tych, którzy nie widzieli fantastycznego zagrania Igi:

Uderzenie poza siatką i piłka była niżej niż górna taśma siatki. Gdyby na drodze piłki była siatka, to by nie przeszła.
Takie zagrania są traktowane jako poprawne?
Pytam bo nie wiem jakie są w tym przypadku przepisy.

55 minut temu, soundchaser napisał:

Takie zagrania są traktowane jako poprawne?
Pytam bo nie wiem jakie są w tym przypadku przepisy.

Żartujesz czy pytasz poważnie? tzn. że tego nie wiesz.

Miałem nadzieję, że w ramach postanowień noworocznych postanowisz już tu nie pisywać, niestety moja nadzieja płonna się okazała😉

No nie wiem. Domyślam się, że nie ma znaczenia jak wysoko leci piłka, byleby trafiła w kort, tak?

W końcu nieczęsto zdarzają się takie zagrania.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.