Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, audiofan01 napisał:

Ciekawe co to za dolegliwości i czy w ogóle było w tym TB 2. seta, bo jak coś mu poważnie dokucza to dobry wynik w Paryżu nie ma co liczyć i może skończyć się na Agucie.

To jest chyba szczęśliwie mięsień a nie staw, więc może trochę pogra.  Bautista w tym roku już bardzo słabo gra, jest 60 w rankingu.

Wiadomość z ostatniej chwili - Fritz się wycofał ze względu na kontuzję.

12 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Rozumiem, że pierwszego seta przegapiłeś?

Rozumiem, że ty przegapiłeś drugiego.

Iga miała dosyć długą przerwę, nic dziwnego że popełniała błędy całymi seriami.

Ale opanowała sytuację, uspokoiła się i weszła na wyższy poziom.

A jak wiadomo dobrego zawodnika poznaje się nie po tym, jak zaczyna a po tym, jak spotkanie kończy.

Jestem Europejczykiem.

5 godzin temu, audiofan01 napisał:

odstawia cyrk przy bandzie jakby miał za chwilę umrzeć

Podobnie było w finale w Bazylei. Niby jakaś kontuzja i miny męczennika, któremu każą grać mimo bólu, ale jakoś dotrwał do końca i raczej nic mu nie było, bo po kontuzji ani śladu.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Iga miała dosyć długą przerwę, nic dziwnego że popełniała błędy całymi seriami.

To raczej nic nowego gdy nie jest w formie. Ostatnio często zdarzały jej się takie dołki przed turniejem w Pekinie.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Ale opanowała sytuację, uspokoiła się i weszła na wyższy poziom.

To również częsta sytuacja z niedalekiej przeszłości.
Rodzi się pytanie - czy tak będzie często, czy zobaczymy w końcu jakąś stabilizację.

Niby jakaś kontuzja i miny męczennika, któremu każą grać mimo bólu, ale jakoś dotrwał do końca i raczej nic mu nie było, bo po kontuzji ani śladu.

Człowieku, wiesz co to jest blokada?
11 godzin temu, dzarro napisał:

Jak zwykle - Iga coś psuje, Yunnan jest na forum. Iga wygrywa turniej - Yunnan na emigracji wewnętrznej.

To ma być odwrotnie? 

Słyszeliście komentatorów tv w pierwszym secie? Co to w ogóle było? Brak pierwszego serwisu raczyli zauważyć po 2 gemie serwisowym Igi (30%). Ilość niewymuszonych błędòw, poziom gry przy siatce? A smecze Igi z jednego metra od siatki, gdy Czeszka rezygnowała z dalszej wymiany?

Jak będę miał za co Igę pochwalić, to też napiszę.

Drugiego seta nie oglądaĺem, szkoda mi było czasu. 😊

36 minut temu, YunnanTEA napisał:

Słyszeliście komentatorów tv w pierwszym secie? Co to w ogóle było? Brak pierwszego serwisu raczyli zauważyć po 2 gemie serwisowym Igi (30%). Ilość niewymuszonych błędòw, poziom gry przy siatce? A smecze Igi z jednego metra od siatki, gdy Czeszka rezygnowała z dalszej wymiany?

To wszystko podobno dlatego, że Iga długo nie grała i musiała się "doszlifować".
Później już była egzekucja.
Ciekawe, że Sabalanka i Gauff mimo przerwy rozgromiły swoje rywalki teoretycznie mocniejsze.
No zobaczymy co będzie dalej... Kobieta zmienną jest. 😉

41 minut temu, YunnanTEA napisał:

To ma być odwrotnie? 

Jak będę miał za co Igę pochwalić, to też napiszę.

Drugiego seta nie oglądaĺem, szkoda mi było czasu. 😊

To może w ogóle nie ogladaj, tu nie zaglądaj i nie pisz to jeszcze więcej zyskasz na czasie.

Edytowane przez audiofan01
7 minut temu, audiofan01 napisał:

To może w ogóle nie ogladaj, tu nie zaglądaj i nie pisz to jeszcze więcej zyskasz na czasie.

Słabe i nie fajne.

Odnieś się do moich uwag albo z komentatorem Ignaciakiem piątkę sobie przybij. Jest dobrze.

Nie wyjaśniłeś. O jaką blokadę Ci chodzi u Hurkacza? Przeczytałeś coś gdzieś na ten temat?
Nie łapiesz już nawet kontekstu do tego co sam napisałeś.

Niby jakaś kontuzja i miny męczennika, któremu każą grać mimo bólu, ale jakoś dotrwał do końca i raczej nic mu nie było, bo po kontuzji ani śladu.
1 godzinę temu, YunnanTEA napisał:

Słabe i nie fajne.

Odnieś się do moich uwag albo z komentatorem Ignaciakiem piątkę sobie przybij. Jest dobrze.

To zdecyduj się czy komentujesz mecz czy komentarze komentatorów?

Poza tym mogłeś przynajmniej dla równowagi zauważyć co się zmieniło w grze Igi od stanu 2:5. Mimo fatalnego początku szybko się  dostosowała, wygrała seta, a Ty piszesz, że przestałeś oglądać bo szkoda czasu. To jest dopiero słabe.

2 godziny temu, audiofan01 napisał:

O to, to...

9 minut temu, audiofan01 napisał:

To zdecyduj się czy komentujesz mecz czy komentarze komentatorów?

Poza tym mogłeś przynajmniej dla równowagi zauważyć co się zmieniło w grze Igi od stanu 2:5. Mimo fatalnego początku szybko się  dostosowała, wygrała seta, a Ty piszesz, że przestałeś oglądać bo szkoda czasu. To jest dopiero słabe.

Dokładnie.

To jest coś, co wyróżnia Djokovica, a z czym problem ma np. Sabalenka. Szybka analiza i korekta gry.

Jestem Europejczykiem.

2 godziny temu, YunnanTEA napisał:

Iga jako jedna z nielicznych ma ponad 50% wymian wygranych po drugim serwisie, więc brak pierwszego nie jest aż tak istotny.  Konkretnie to jeden smecz zepsuła, zobacz sobie smecze Djokovicia.

Wszystkie gemy z początku pierwszego seta były grane na przewagi, była przeplatanka zagrań dobrych i błędów.  Jak tylko Iga ustabilizowała grę to odjechała Voundrousowej jak Porsche Trabantowi.

7 godzin temu, Zbig napisał:

Jak tylko Iga ustabilizowała grę to odjechała Voundrousowej jak Porsche Trabantowi.

Ale tego już Yunanntea nie widział bo szkoda mu było czasu.

8 godzin temu, Zbig napisał:

Konkretnie to jeden smecz zepsuła

Nie chodziło mi o to, że psuła, tylko z jaką siłą te smecze zagrywaĺa. Piłka leciała na ostatnie rzędy widowni. Pytam po co?

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Ale tego już Yunanntea nie widział bo szkoda mu było czasu.

Obejrzałem kilka piłek 2 seta i wiedziałem co będzie. Nuuuda.

3 minuty temu, audiofan01 napisał:

Może po to żeby zniechęcić niedzielnych kibiców do oglądania i widać, że to działa.

Powiedział kibic poniedziałkowy. Ten to się musi znać. 01 🤕

Godzinę temu, YunnanTEA napisał:

Powiedział kibic poniedziałkowy. Ten to się musi znać. 01 🤕

W tym wątku „przesiaduję” najczęściej. Ty wpadasz tutaj tylko aby naszym tenisistom przyłoźyć. Widzę, że jesteś glównie aktywny w tematach  politycznych, więc może odpuść sobie tenis, ze względu na ten czas, którego nie chcesz tracić i „nuuudy” oczywiście

53 minuty temu, audiofan01 napisał:

W tym wątku „przesiaduję” najczęściej. Ty wpadasz tutaj tylko aby naszym tenisistom przyłoźyć. Widzę, że jesteś glównie aktywny w tematach  politycznych, więc może odpuść sobie tenis, ze względu na ten czas, którego nie chcesz tracić i „nuuudy” oczywiście

Teraz to i Ty mnie nudzisz. Pisz o tenisie.

5 godzin temu, YunnanTEA napisał:

Nie chodziło mi o to, że psuła, tylko z jaką siłą te smecze zagrywaĺa. Piłka leciała na ostatnie rzędy widowni. Pytam po co?

Aby nikt nie pomyślał, że to nie smecz tylko drive wolej 😁

17 minut temu, Zbig napisał:

Aby nikt nie pomyślał, że to nie smecz tylko drive wolej 😁

Drive woley, po odbiciu się od kortu, nie poleciał by w niebiosa. 😌

17 minut temu, YunnanTEA napisał:

Drive woley, po odbiciu się od kortu, nie poleciał by w niebiosa. 😌

No właśnie 😁

W dniu 31.10.2023 o 17:49, audiofan01 napisał:

Fritz oddał mecz 2 rundy walkowerem. 

Ruud też odpadł.  Hubi ściga się już tylko z Holgerem a w drabince zrobiło się bardzo ciekawie...

Co się stało z tym Ruudem...wydawało się jeszcze niedawno, że może być tak samo groźny jak Novak i Alcaraz. A ostatnio Alcaraz też słabnie. Może się okazać, że Novak jeszcze nie tak szybko odda palmę pierwszeństwa.

Hurkacz dziś łatwo ograł Aguta. Z takimi graczami właśnie powinien regularnie wygrywać, a statystykę meczów ma z nim ujemną.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Co się stało z tym Ruudem...wydawało się jeszcze niedawno, że może być tak samo groźny jak Novak i Alcaraz. A ostatnio Alcaraz też słabnie. Może się okazać, że Novak jeszcze nie tak szybko odda palmę pierwszeństwa.

Sezon jest długi, bardzo trudno utrzymać wysoką formę 11 m-cy, praktycznie niemożliwe. Przykład Hubiego i Ruuda idealny, z formą trafili w innych okresach.

Godzinę temu, audiofan01 napisał:

Sezon jest długi, bardzo trudno utrzymać wysoką formę 11 m-cy, praktycznie niemożliwe. Przykład Hubiego i Ruuda idealny, z formą trafili w innych okresach.

Nie musisz mi tłumaczyć oczywistych rzeczy. Wiadomo - forma przypływa i odpływa.
Mi chodziło o to, że Ruud rokował na tenisistę wybitnego, a szybko obniżył loty i spadł w rankingu. Najlepsi gracze formę utrzymują cały czas, a jej wahania są niewielkie.

Humbert - Zvieriev - kolejny mecz "na żyletki".
Humbert miał swoją szansę...w drugim secie prowadził 4:3 i 40:15. ale ostatecznie przegrał tego gema po ponad 16 minutach walki.

W sumie to taki tenis bardzo pasywny. Ciągłe wymiany i proste przebijanie piłek. Brakuje jakiegoś zadziora, ryzyka i skutecznych ataków. Od Igi powinni się uczyć. 😆

16 minut temu, soundchaser napisał:

Nie musisz mi tłumaczyć oczywistych rzeczy. Wiadomo - forma przypływa i odpływa.
Mi chodziło o to, że Ruud rokował na tenisistę wybitnego, a szybko obniżył loty i spadł w rankingu. Najlepsi gracze formę utrzymują cały czas, a jej wahania są niewielkie.

Jeśli to dla Ciebie oczywiste to czego nie rozumiesz?

Spadł bo stracił formę w 2. połowie roku i raczej nie na zawsze. W czerwcu był w finale FO. Hubi był pod koniec 2. dziesiątki, a na koniec roku prawdopodobnie będzie z powrotem w top 10.

Alcaraz odwala chałę obecnie i co też spytasz czy już się skończył? Historia z Twoim proroctwem o Idze niczego Cię nie nauczyła?

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Co się stało z tym Ruudem...wydawało się jeszcze niedawno, że może być tak samo groźny jak Novak i Alcaraz.

Chyba tylko tobie mogło się tak wydawać.

No chyba, że chodzi ci o Holgera Rune 😁.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

27 minut temu, soundchaser napisał:

w drugim secie prowadził 4:3 i 40:15

Oczywiście w trzecim. Pomyliłem się.

12 minut temu, audiofan01 napisał:

Jeśli to dla Ciebie oczywiste to czego nie rozumiesz?

Wyjaśniłem, ale to Ty nie rozumiesz...

Mamy inne zdanie i tyle.

14 minut temu, Jaro_747 napisał:

No chyba, że chodzi ci o Holgera Rune 😁

Rune to mięczak. Ma swoje 5 minut, ale kariery mu nie wróżę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.