Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Byłby, styl finału byłby jeszcze marniejszy. To nie był mecz na miarę finału i tyle. Jak juz Wam nic nie mowią mecze z Rafą to jakbyście byli fanami piłki ręcznej i oglądali co się działo w ostatnich dniach, to byście wiedzieli co to są sportowe emocje i wyżyny poziomiu sportowego 😋

8 minut temu, Ajothe napisał:

To nie był mecz na miarę finału i tyle. Jak juz Wam nic nie mowią mecze z Rafą

Rafa w AO wygrał raptem dwa razy, więc nie bardzo rozumiem, czemu go tu uparcie lansujesz?  (z całym szacunkiem dla Rafy)

14 minut temu, Ajothe napisał:

To nie był mecz na miarę finału i tyle.

A jaki jest dla Ciebie na miarę finału? Taki jak to do znudzenia odbijają  piłki po przekątnych i nie robią wtedy błędów?
Oglądam tenisa od dziecka i uważam, że mecz stał na wysokim poziomie technicznym i taktycznym.

18 minut temu, Ajothe napisał:

jakbyście byli fanami piłki ręcznej i oglądali co się działo w ostatnich dniach, to byście wiedzieli co to są sportowe emocje i wyżyny poziomiu sportowego 😋

Widziałem...właśnie Żabojady znów wygrały mistrzostwa. To jest dopiero nudne...i te bramki na remis w ostatnich sekundach, dogrywki...ciągle to samo. 😆

Przepraszam, mamy inne wymagania widocznie. Ja na dzisiejszym finale tenisa myślałem, że usnę, a to rzadkość. 

Rafę wspominam, bo to był ogień i wspaniałe pomysły, zagrania w punktach niespodziewane i walka o każda piłkę bez kalkulacji. 

Młodym do wyjadaczy jest bardzo daleko niestety.

P.s. 

@soundchaser 3 złota dla Kielce i najlepszy bramkarz Euro - Andrzej Wilk 😋

P.s. byłem za Dania i tak....natomiast wszystkie ostatnie mecze to była petarda. 

Sorry za offtop. 

48 minut temu, Ajothe napisał:

Rafę wspominam, bo to był ogień i wspaniałe pomysły, zagrania w punktach niespodziewane i walka o każda piłkę bez kalkulacji. 

Oraz to wkurzające celebrowanie przed serwisem. Oczywiście każdy ma jakieś swoje fanaberie, ale to co robił Rafa to już był kabaret.
Rafa miał swój niepowtarzalny styl, ale prezentował tenis wybitnie siłowy i rzemieślniczy. Rzecz jasna kunsztu i nienagannej techniki odmówić mu nie można, jednak jak sam napisałeś - nie kalkulował. Dlatego jego tenis uważam za mniej atrakcyjny niż Djokovica, czy nawet takiego Medvedeva.

54 minuty temu, Ajothe napisał:

3 złota dla Kielce i najlepszy bramkarz Euro - Andrzej Wilk

Mnie bardziej rajcują 3 złota z rzędu Zaksy. Wyczyn historyczny.
Teraz kolej na Jastrzębski.

57 minut temu, Ajothe napisał:

byłem za Dania

Ja również.

58 minut temu, Ajothe napisał:

wszystkie ostatnie mecze to była petarda. 

Rzeczywiście dramaturgia była zapewniona. Wkurzają mnie jednak niejasne przepisy w ręcznej i dowolność ich interpretacji przez sędziów...zupełnie jak w polskim prawie.

Sorry za offtop. 😉

Trochę się zgadzamy trochę nie, ale to też ma swoją wartość 🙂

Ja zwyczajnie mam nadzieję, że poziom sportowy legend tenisa zostanie utrzymany, niestety słabo to widzę. 

Rafa wnosił ogrom emocji i kolorytu, dlatego go uwielbiam 😋 zupełne przeciwieństwo Robo Djokera, którego jak najbardziej cenię, ale to nie to samo co Rafa....

P.s. 

Byłem fanem siatkówki dopóki nie poszedłem na mecz Vive 😁 to są emocje, których żaden sport nie daje. 

Szkoda, ze nie przyszło nam się cieszyć z dzisiejszego wyniku spotkania Magdy Linette.

Świetna poglądowa galeria (nie moja) dot. TDA1541(A):

www.maxdat.eu/_galeria/Foto%20TDA1541.html

Magda może już zawiesić rakietę na kołku, Stopa zakończył jej karierę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście może mieć rację ale po co wypowiadać to publicznie dobijając jeszcze bardziej sportowca, który przechodzi wyraźny kryzys formy.

Może dla odmiany ktoś zakończy jego  karierę jako "eksperta" 🙏

Ukryta Zawartość

48 minut temu, audiofan01 napisał:

po co wypowiadać to publicznie dobijając jeszcze bardziej sportowca

Taka delikatna ta Magda? A może to powinno u niej wywołać prawdziwą złość sportową i chęć pokazania wszystkim, że jeszcze odniesie niejeden sukces.

2 godziny temu, audiofan01 napisał:

Magda może już zawiesić rakietę na kołku, Stopa zakończył jej karierę:

Ukryta Zawartość

Oczywiście może mieć rację ale po co wypowiadać to publicznie dobijając jeszcze bardziej sportowca, który przechodzi wyraźny kryzys formy.

Może dla odmiany ktoś zakończy jego  karierę jako "eksperta" 🙏

Okresy zaraz po wielkich turniejach, kiedy sportowo nic istotnego się nie dzieje, to czas wzmożonego publikowania głupot w prasie, desperacko starającej się podtrzymać poziom suspensu.  Obecnie główny motyw to "nacisk" Sabalenki na Igę.  W zeszłym roku było o tym jak to Sabalenka razem Rybakiną zepchną Igę z pozycji lidera.

Magda będzie grała jak się jej będzie kalkulowało i nie będzie za bardzo bolało.  tak naprawdę prezentuje od jakichś 5-6 lat równy poziom a zeszły rok to raczej wyjątek od reguły dzięki SF w AO.  W 2023 wygrała najwięcej meczów w karierze ale też zagrała w największej liczbie turniejów w sezonie, co zrozumiałe bo wypadało wykorzystać wysoką pozycję w rankingu.  Będąc w połowie pierwszej setki można w WTA zarobić sensowne pieniądze, więc jak nie ma planów osobistych...

Ukryta Zawartość

14 minut temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Bardzo sensowna analiza.

Może Iga idzie drogą Sereny Williams i dopiero jak skończy 30 lat to znajdzie swojego Mouratoglu?  😉

Ja w każdym razie wolę Igę grającą prosty i skuteczny tenis od takiej np. Ons, która słynie z różnorodnej i zaskakującej gry, co nie przeszkodziło jej przegrać wszystkie trzy finały WS, w dość słabym stylu.

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, romeksz napisał:

Ukryta Zawartość

Bardzo sensowna analiza.

Senkowski. To jeszcze Trąbski w tym temacie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Psy na tym Szostaczko wieszają, a ja tu czytam spokojne i dobre analizy.

Może Iga idzie drogą Sereny Williams i dopiero jak skończy 30 lat to znajdzie swojego Mouratoglu? 
Ja w każdym razie wolę Igę grającą prosty i skuteczny tenis od takiej np. Ons, która słynie z różnorodnej i zaskakującej gry, co nie przeszkodziło jej przegrać wszystkie trzy finały WS, w dość słabym stylu.

Ivanisevic jest trenerem Djokovica dopiero od 2019, czyli jest czas

B. ciekawe opinie Woźniackiego na temat Igi w rozmowie z Jachimiakiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, (nie)przecietniak napisał:

B. ciekawe opinie Woźniackiego na temat Igi w rozmowie z Jachimiakiem.

Ukryta Zawartość

No proszę.  Można bez słowa o Sabalence? Można.

21 godzin temu, romeksz napisał:
21 godzin temu, (nie)przecietniak napisał:
Senkowski. To jeszcze Trąbski w tym temacie:

Ukryta Zawartość

Psy na tym Szostaczko wieszają, a ja tu czytam spokojne i dobre analizy.

To nie jest kwestia psów, tylko prostej zasady, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.  Opinie p. Szostaczko sa ok, tylko że one są ok z punktu widzenia trenera przygotowującego adeptki do udziału w turniejach ITF.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To nie jest kwestia psów, tylko prostej zasady, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.  Opinie p. Szostaczko sa ok, tylko że one są ok z punktu widzenia trenera przygotowującego adeptki do udziału w turniejach ITF.

A on w ogóle aspirował do rozgrywek ITF? Rozgrywki 7-latek to też ITF? Wziąłby się ktoś zlitował i zrobił dla niego reality talent szoł „Mój pierwszy trener” albo coś w ten deseń. Miszczu nie musiałby dorabiać wywiadami na pasztetówkę.

Standardowe podejście do tematu - ktoś zna się i pisze swoje zdanie, ale nic nie osiągnął, więc jego zdanie jest nieważne.

Moglibyście czasem się zastanowić, zanim napiszecie jakąś głupotę.

Moglibyście czasem się zastanowić, zanim napiszecie jakąś głupotę.

Przecież jest możliwość pisania/mówienia głupot po zastanowieniu. Jak piszesz głupoty bez zastanowieniu to zawsze masz jakieś alibi. Tego pierwszego wariantu to bym nie sprawdzał. Samowiedza w teorii jest spoko, ale bez przesady…
Godzinę temu, dzarro napisał:

A on w ogóle aspirował do rozgrywek ITF? Rozgrywki 7-latek to też ITF? Wziąłby się ktoś zlitował i zrobił dla niego reality talent szoł „Mój pierwszy trener” albo coś w ten deseń. Miszczu nie musiałby dorabiać wywiadami na pasztetówkę.

Na pasztetówkę to dorabia clickbajtowa pseudoprasa, która jak nie ma o czym pisać, to pisze o niczym.  Pierwszy trener Igi jak najbardziej zasługuje na wywiad, ale przede wszystkim na temat tego jak wyglądała jego współpraca z Igą.  Robienie z niego dyżurnego komentatora jest żałosne.  On oczywiście nie odmawia, gdy się do niego portale pchają drzwiami i oknami, bo to dla niego bezpłatna reklama, dlaczego miałby nie korzystać.

10 godzin temu, Zbig napisał:

On oczywiście nie odmawia, gdy się do niego portale pchają drzwiami i oknami, bo to dla niego bezpłatna reklama, dlaczego miałby nie korzystać.

Można by się zastanawiać czy aby na pewno bezpłatna, bo gadać głupoty za darmo to co najmniej podejrzane. Tabloidom zależy na klikalności, merytoryczna wypowiedź Woźniackiego nie klika się tak jak krytyczne wypociny Szostaczki, Stopy i im podobnych, zwłaszcza jak jeszcze da się głupi tytuł typu: "Zbliża się koniec Igi na szczycie" itp.

Widać to zresztą także tutaj jak niektórzy łykają bezkrytycznie jak pelikany te wypowiedzi "ekspertów".

Edytowane przez audiofan01
3 godziny temu, soundchaser napisał:

Niespodzianka.

Naprawdę niespodzianka? Dla mnie byłaby, gdyby Hubert zaczął pochód do pierwszej piątki. Przestałem być naiwny. Ze spokojem obserwuję, a raczej "rzucam okiem".

Marija Čičak sędziuje dzisiejszy mecz Igi. Będzie dobrze 🙂 

spacer.png

11 minut temu, Zbig napisał:

Dziwczyny walą jakby to mecz ATP był 🙂

Wrócił pewny forehand i w wersji bardziej siłowej płaskiej z mniejszą rotacją. 

W dniu 10.02.2024 o 23:37, (nie)przecietniak napisał:

Naprawdę niespodzianka?

W sumie to nie. O przegranej zadecydował słabszy niż zwykle serwis z przeciwnikiem, który ma chyba swoje 5 minut w karierze.

2 godziny temu, audiofan01 napisał:

Wrócił pewny forehand i w wersji bardziej siłowej płaskiej z mniejszą rotacją. 

Zobaczymy później czy wrócił. Pierwszy mecz przeciwko słabej rywalce, a komentarze w mediach znów pompujące balonik.

Zobaczymy później czy wrócił. Pierwszy mecz przeciwko słabej rywalce, a komentarze w mediach znów pompujące balonik.

Reasumując. Trenerzy ze szkółek niedzielnych to znakomitości, których słuchać należy z uwagą. Rywalka, która w formie (a w złej formie nie jest) potrafi rywalizować i wygrywać z top 5 - jest „słaba”.

Też jestem ciekaw czy dojdzie do meczu z Ostapienko i czy skończy się jak zawsze. Jedno jest pewne - komentarze „pierwszego wśród pierwszych trenerów” będą te same co zwykle.
  • Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.