Skocz do zawartości
IGNORED

FOCAL ARIA 906 + GOLDENOTE S1 czy to dobrze zagra?

funiu8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam kolumny Focal Aria 906, aktualnie podłączone do Rega Brio Amp, muzyka z komputera przepuszczona przez Dac Hegel H10 plus tuner i gramofon. Słucham jazzu, często w nowszym wydaniu, jak: Snarky Puppy, Mazolwski, funka, rocka, ogólnie szerokie spektrum muzyczne :) Na ten moment moim zdaniem nie gra to tak jak powinno, myślę o zmianie wzmacniacza.

Wg tego testu mały Goldenote dobrze sobie z Focalami poradził (akapit warto wiedzieć)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kwestia brzmienia, czy ktoś z użytkowników tego słuchał?

Jakieś sugestie odnośnie używanego wzmacniacza do tych kolumn?

Ukryta Zawartość

W dniu 11.01.2019 o 19:07, Silver_85 napisał:

A co jest nie tak ? 

Za mało dołu, choć w sumie zależy to od źródła i rodzaju muzyki, w moim odczuciu cała skala przesunięta jest trochę w górę.

W zasadzie jestem stosunkowo nowy w temacie, więc mogę nie do końca precyzyjnie się wyrażać. Czegoś w tym graniu brakuje. Zdaję sobie sprawę, że najlepszym wyjściem jest odsłuchanie kilku wzmacniaczy w sklepie, ale interesuje mnie sprzęt używany, a takiego w sklepie nie odsłucham. Na podstawie czytanych artykułów zastanawiam się nad: Roksan Caspian....ale straszy model

Ukryta Zawartość

Creek Evo I lub II

Marantz PM 6005

Goldenote s1 (jak w temacie)

...ostatecznie polecany Naim Nait 5si (tego będę mógł odsłuchać) ale to stosunkowo drogi sprzęt na mój budżet)

lub Naim Nait 5i

Proszę o porady.

Ukryta Zawartość

Swojego czasu miałem okazję posłuchać Regę Brio i raczej zapamiętałem ten wzmacniacz jako grający dość barwnie, góra łagodna, brzmienie skupione bardziej na średnicy i bas zaokrąglony bez mocnego ataku.  

Focal potrafi sypnąć wysokimi, ale basu mają sporo. Ie jest to moje brzmienie, nie przepadam za mini. Pytanie jak duży masz pokój ? Creeka i Marantz-a bym odpuścił do tych kolumn. 

Naim 5si fajny wzmacniacz. Można używkę kupić za 2-2,5k. Ma lekko podkreślony wyższy bas co dodaje fajnego rytmu, dobra dynamika średnica i góra dość neutralna. Trochę takie rockowe granie , ale góra nie jest męcząca. 

Pokój 20 m2

Dziękuj ę za pomoc...na pewno posłucham Naima 5si (pewnie za 2-2,5k będzie go trudno upolować, ale jak się spodoba, to 0,5 nie zrobi wielkiej różnicy)...a czy on się bardzo różni brzmieniem od modelu 5i?

Pojawił się jeszcze na angielskiej licytacji MF A3, czytałem post, że lubi się z Focalami, czy to prawda?

...a ten Roksan Caspian M1?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.