Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęty audio które omijamy szerokim łukiem

5z0p3n

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Temat, którego do tej pory tutaj nie było. Czyli produkty które są w grupie-audio mega nie udane. Zależy mi szczególnie na produktach skrajnie na nie.

Krótko i na temat. Model i krótki opis dlaczego. Może być zarówno ze stereo jak i kina domowego. Nie chcę tam jednak zakładać drugiego tematu.

Dla przykładu:

Nowe Monitor Audio Studio - Wstęga nie ma nic wspólnego z tą dobrą w modelach Gold. Średnica jest sucha a basu nie ma. Kolumny pod żaden rodzaj muzyki.

Naim Statement - technicznie wzorzec, cenowo Hi-END, dźwiękowo? Z Monitor Audio Platinium 500 bardzo źle, sucho, ostro i płytko z Focal w tym roku na AVS :/ bez kontroli dołu, dudniąco, ostro w górnych rejestrach.

Na liście mam jeszcze kilka typów ale każdy po troche :)

Kilka miesięcy temu na forum ktoś opluł na bogato kilka niezłych klasycznych wzmacniaczy.

Po kilkunastu postach okazało się, że wszystkie były testowane

na starych poczciwych Klipschach - to tyle w temacie testu na niektórych głośnikach ...

chyba, że sam pomierzyłeś kolumny do testów i była linijka +- 2 dB od 40 Hz do 40 kHz ...;-)))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Nie o to chodziło.

Rozumiem że mówisz to odnośnie Statementa. Znałem kolumny wcześniej przed odsłuchem ich ze Statementem stąd moje  stwierdzenie. A nie bójmy się wyciągać takie rzeczy. Rynek audio coraz bardziej "naciąga" kupujących. Głównie dlatego że mogą, nic się nie dzieje przeciwko nim. To w Polsce, w UK rynek ten jednak robi ukłon w kierunku kupującego.

4 minuty temu, 5z0p3n napisał:

Nie o to chodziło.

Rozumiem że mówisz to odnośnie Statementa. Znałem kolumny wcześniej przed odsłuchem ich ze Statementem stąd moje  stwierdzenie. A nie bójmy się wyciągać takie rzeczy. Rynek audio coraz bardziej "naciąga" kupujących. Głównie dlatego że mogą, nic się nie dzieje przeciwko nim. To w Polsce, w UK rynek ten jednak robi ukłon w kierunku kupującego.

Proponowałbym skupić się na sprzętach będących w zasięgu finansowym osób piszących.

BTW.

Ile jeszcze będzie audio-populistycznych wątków na AS?

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

4 minuty temu, rochu napisał:

Proponowałbym skupić się na sprzętach będących w zasięgu finansowym osób piszących.

Jestem za

4 minuty temu, rochu napisał:

Ile jeszcze będzie audio-populistycznych wątków na AS?

To forum, pewnie bez liku. Bo forum nie zmienia nic na rynku audio.

XBOX ONE !!! 

A tutaj " jak to pisze "  5z0p3n : ) ... Krótki opis. Dlaczego ... : ) 

https://www.youtube.com/watch?v=HnbPXDal2Hs

I po tylu latach. Konsola ( dekoder Polsatu ) dalej bez gier. 

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.