Skocz do zawartości
IGNORED

Podkładki z pianki czy z gumy pod duże monitory?

anubis76x

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, MrSalieri napisał:

O to dobre jest.  Szkoda że tego wcześniej nie widziałem bo bym dziś kupił. Jak się nie sprawdzi pod kolumny to pójdą pod pralkę bo mi czasami chodzi po łazience :)

To jest mega dobre, mam pod kolumnami (monitorami) oraz pod CD i gramofonem - tanio i spełnia swoją rolę. Polecam!

[OF TOPIC]

https://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/artykuly-metalowe/nogi-i-akcesoria/podkladki/podkladka-tlumiaca-drgania-cezar.html

Są świetne pod pralkę. Nie mierzyłem wartości absolutnych, ale podczas wirowania pralka jest dużo cichsza. Polecam.

Nie sprawdzałem w zastosowania audio, ale skoro działa dla wibracji z silnika, to w tej cenie warto sprawdzić.

W najgorszym przypadku trafią do łazienki pod pralkę ;)

W dniu 19.01.2019 o 17:44, porlick napisał:

Nie- kolce niczego by w tym przypadku nie dały- to kolejna bezsensowna bzdura od lat lansowana przez nie rozumiejących fizyki ludków. Kolce zostały wymyślone w epoce wszechobecnych wykładzin podłogowych, gdy nie było miejsca, żeby postawić kolumny na twardym. Miały przebić te wykładziny i oprzeć kolumnę na podłożu.

Regulowane kolce dają też możliwość idealnego wypoziomowania kolumn. Podłoga nie zawsze jest idealnie równa.

Dzięki nim kolumny są bardziej stabilne.

1 godzinę temu, porlick napisał:

Jeszcze stabilniej stałyby na regulowanycg NÓŻKACH, jak tu.

IMG_20190129_155943.jpg

Takie nóżki są wygodne, regulowalne, bezpieczne dla podłogi. 

Spotkałem się z opinią, że lepszym rozwiązaniem dla jakości dźwięku są szpilki, ponieważ mają minimalna styczność z podłożem. Jednak od zawsze stosuję szpilki i nie mam porównania z taki nóżkami.

Ktoś Ci bzdur naopowiadał. Kolce służą wyłącznie do przebicia dywanu, by postawić kolumnę na stabilnym podłożu. W innych przypadkach nie mają ani zalet, ani sensu. To wymysł voodoomaniaków, podchwycony przez producentów, by małym nakladem środków, znacząco zwiększyć cenę kolumn. (Podobnie jak podwójne gniazda.)

Jedynie Canton dawał kiedyś i nóżki, i kolce, ale nie wiem, czy obecnie również się nie ugiął.

• 5 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.