Skocz do zawartości
IGNORED

Auro 3D

tytanowy_janusz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Będąc u znajomych zetknąłem się z systemem Auro3D, wpadłem więc na pomysł żeby poświęcić pomieszczenie w domu na instalację takiego systemu. Pokój około 30 mkw, i teraz ciekaw jestem Waszych sugestii i opinii:

Kolumny: mam pomysł na

4x Audio Physic Classic 15 - przód i tył

4x Audio Physic Classic Compact 2 - sufit

1x Audio Physic Classic Center

Czy to fajny wybór? W odsłuchu stereo mi przypadły do gustu, a kosztują jeszcze w miarę normalną kasę.

Subwoofer Audio Physic Luna i tutaj pytanie - lepiej jeden czy dwa suby?

Z napędem już mam kłopot, końcówka mocy i procesor? Jeśli tak to jakie? Czy może amplituner? Wiadomo, budżet nie jest z gumy... 

Blu-ray? Jaki? 

Dotychczas nie miałem styczności z systemami wielokanałowymi, będę wdzięczny za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/143767-auro-3d/
23 godziny temu, tytanowy_janusz napisał:

Kolumny: mam pomysł na

4x Audio Physic Classic 15 - przód i tył

4x Audio Physic Classic Compact 2 - sufit

1x Audio Physic Classic Center

Świetny wybór! 

Subwoofer Audio Physic Luna i tutaj pytanie - lepiej jeden czy dwa suby?

Na takim warto pomyśleć o dwóch sub'ach.

Z napędem już mam kłopot, końcówka mocy i procesor? Jeśli tak to jakie? Czy może amplituner? Wiadomo, budżet nie jest z gumy... 

Blu-ray? Jaki? 

Jeśli amplituner to można spojrzeć na Denon'a AVC-X6500H. W przypadku czegoś lepszego dobry wyborem będzie Arcam AVR390, lecz trzeb zainwestować w dodatkowe końcówki mocy by stworzyć tak duży system co wyjdzie dosyć kosztownie. Inną opcją może być np stworzenie kina na procesorze i i końcówce. Moją propozycją jest 2x. końcówka mocy Marantz MM7055 do tego przedwzmacniacz Marantz AV7705. Są jeszcze takie marki jak Lexicon lub Datasat lecz tutaj koszta szybują znacznie górę.

Jako Blu-Ray polecam Pioneer UDP-LX500, w tej chwili nie ma dużego wyboru na rynku, ponieważ OPPO skończyło produkcję. 

Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu.

https://www.audiostereo.pl/topic/143767-auro-3d/#findComment-4546496

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.