Skocz do zawartości
IGNORED

Transport lub odtwarzacz z USB-out lub DAC do Roksan Blak

David_65062

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jedzie do mnie Roksan Blak. Posiada on wejscie USB in i wewnetrzny DAC  i pomyslalem sobie ze jesli brzmienie tego DACA bedzie mi pasowalo to bede potrzebowal transportu z wyjsciem USB i zredukuje ilosc sprzetu. Na ta chwile jako transport mam Bluesound Node 2 i jestem bardzo zadwolony z obslugi. Mam tez u siebie Abrahamsen V6 DAC jako zrodlo ale nie wiem jak wypadnie z Roksanem w komplecie. Macie ewentualnie jakies propozycje jaki DAC zgrywa sie z Roksanem Blak. System opisany w sygnaturze. Dzieki i ppzdrawiam.

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Witam,
Na samym początku polecałbym dogłębnie przetestować Roksan Blak i jeżeli uznasz, że jest to brzmienie, którego szukałeś to wtedy warto zainteresować się transportem. 
Warto wziąć pod uwagę Cayin iDAP6, którego sam użytkuję i uważam, że jest genialny w swojej prostocie. Nie ma dedykowanej aplikacji, nie ma DACa i innych udogodnień więc rodzi się pytanie za co płacimy? A no za genialny transport, który nie ma praktycznie żadnej ingerencji w finalne brzmienie. Możemy wyjść USB do DACa i tutaj zaczyna się temat kabli... Jest to urządzenie, które rozróżnia brzmienie kabla USB. U mnie najlepiej spisał się Tellurium Q Black oraz Ultra Black. 
Do obsługi urządzenia możemy wykorzystać aplikację Bubble UPnP ( Tidal) lub HiByMusic do obsługi zawartości dysku zewnętrznego. 

Pozdrawiam

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki za odpowiedz. Myslalem zeby na poczatek zmienic Bluesound Node 2 na Auralica Aries Mini dlatego ze ma wyjscie usb i mialbym szanse przetestowac DAC Roksana. Nie wiesz mzoe czy Aries Mini ma wejscie na optyk zebym mogl podlaczyc telewizor? Czy to jest tylko wyjscie optyczne. 

Uprzedziłeś mnie... Właśnie pisałem o Aries Mini ?
Masz tylko wyjście optyczne.

- Wejścia: RJ45 Gigabit Ethernet, Dual-Band WiFi, USB 2.0 dla pamięci masowej
- Wyjścia: USB 2.0 Audio do DAC-a, coax, toslink, analogowe stereo

9 hours ago, S4Home said:

Uprzedziłeś mnie... Właśnie pisałem o Aries Mini ?
Masz tylko wyjście optyczne.

- Wejścia: RJ45 Gigabit Ethernet, Dual-Band WiFi, USB 2.0 dla pamięci masowej
- Wyjścia: USB 2.0 Audio do DAC-a, coax, toslink, analogowe stereo

No wlasnie, a jaki jest sens zminiac bluesounda na Auralica i kupowac osobny dac zeby podlaczyc tv. A jest jakies urzadzenie, ktore ma wejscie optyczne i wyjscie usb? S4, ktory zewnetrzny DAC zgrywa sie dobrze z Roksanem bo nawet nie wiem za bardzo w co celowac?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może to warto przetestować? A zewnętrznym przetwornikiem na razie nie zawracałbym sobie głowy. Najpierw poznaj możliwości tego wbudowanego w Roksan. I co najważniejsze samego wzmacniacza. 

No i jeszcze to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

8 godzin temu, David_65062 napisał:

No wlasnie, a jaki jest sens zminiac bluesounda na Auralica i kupowac osobny dac zeby podlaczyc tv. A jest jakies urzadzenie, ktore ma wejscie optyczne i wyjscie usb? S4, ktory zewnetrzny DAC zgrywa sie dobrze z Roksanem bo nawet nie wiem za bardzo w co celowac?

Różnica taka, iż Auralic'a połączysz z Roksanem po USB A-B, ponieważ jest wyposażony w wyjście USB. Co do DAC wziął bym pod uwagę Chord Qutest'a(posiada galwaniczne USB-B) + dla Auralic'a, który wysyła sygnał A-B. 

Pozdrawiam.

Czyli rownie dobrze moge zachowac Bluesound jako transport jezeli bede bral pod uwage Chord Qutest? Przynajmniej bede mogl zaprogramowac pilota Roksana pod transport Bluesunda. AA Mini jeste tez sterowany z pilota? Mozna zaprogramowac swojego?

12 hours ago, piotrek7 said:

Ukryta Zawartość

Może to warto przetestować? A zewnętrznym przetwornikiem na razie nie zawracałbym sobie głowy. Najpierw poznaj możliwości tego wbudowanego w Roksan. I co najważniejsze samego wzmacniacza. 

No i jeszcze to

Ukryta Zawartość

Ten Bryston tez ciekawa opcja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozmyslam od wczoraj i najprawdopodobniej zainwestuje w zewnetrzny dac. Pod uwage biore Audiobyte Black Dragon, Denafrips Pontus i Chord Qutest. Bluesound Node 2 zostaje jako transport bo lubie aplikacje i programowanie pilota. Dzieki za odpowiedzi.

W dniu 11.04.2019 o 01:18, piotrek7 napisał:

Ukryta Zawartość

No i jeszcze to

Ukryta Zawartość

Ten Bryston to malina ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, chcheckitout napisał:

Ten Bryston to malina ...

I nikt tego nie ukrywa. Z firmą Bryston na czele. Wszystko zaś rozbija się o to, co zrobili z tą maliną. I o oprogramowanie, które do niej dołożyli. I o 20 lat gwarancji. I pełne wsparcie techniczne na okres tych 20 lat.

W ProJect też siedzi malina........

I??????

2 godziny temu, piotrek7 napisał:

I nikt tego nie ukrywa. Z firmą Bryston na czele. Wszystko zaś rozbija się o to, co zrobili z tą maliną. I o oprogramowanie, które do niej dołożyli. I o 20 lat gwarancji. I pełne wsparcie techniczne na okres tych 20 lat.

W ProJect też siedzi malina........

I??????

Spokojnie, ja Cię nie atakuję. 

Malinę można samemu złożyć i schować do szuflady. Za 20 lat będzie 50 wersja maliny albo jeszcze inna technologia. Także to wsparcie jest fajne jak się kupuje poważne klocki Bryston. 

Nie chodzi o atak i obronę. Malina i inne tego typu minikomputerki sa podstawą wielu rozwiązań. I to takich komercyjnych przez duże "K". Wiele firm ukrywa ten fakt a inne takie jak wspomniany Bryston uczciwie o tym piszą. Warto jednak wziąć pod uwagę, że te maliny są traktowanie jako półprodukt i poddawane istotnym modyfikacjom. A cena? Przebitka x5. To koszt marki i oprogramowania, które niestety jest jednym z najdroższych elementów PC audio. Zwróć uwagę, że wielu zwolenników maliny przeklina ją za zawieszanie się i takie sobie codzienne drobne problemy. Bryston z tego, co piszą użytkownicy jest całkowicie niezawodny. A aplikacja - wzorowa. No i właśnie za to trzeba zapłacić. Niestety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.