Skocz do zawartości
IGNORED

Dynaudio Contour 30 - najlepiej wydane 30kzł ?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, sly30 napisał:

Do 45m2 powinny być duże kolumny z dużymi driverami.

Mam na oku Infinity Renaisance 90, słuchałem ale w bardzo małym pomieszczeniu. Wiem że trudne kolumny . 

3 minuty temu, carlos med napisał:

Mam na oku Infinity Renaisance 90, słuchałem ale w bardzo małym pomieszczeniu. Wiem że trudne kolumny . 

Sam musisz ocenić co lubisz, ale mając pokój 45m2 nie bój się dużych kolumn, jeśli tylko żona nie robi kwasów i jest na to budżet. Z czasem docenisz ten wybór. To coś jak z większym TV. 

3 minuty temu, sly30 napisał:

Sam musisz ocenić co lubisz, ale mając pokój 45m2 nie bój się dużych kolumn, jeśli tylko żona nie robi kwasów i jest na to budżet. Z czasem docenisz ten wybór. To coś jak z większym TV. 

Pomieszczenie typowo rozrywkowe ,nie ma ograniczeń . Infinity Renaisance 90 brzmiały trochę ..estradowo ..ale to pierwsze wrażenie w 16m2 pokoju . Moje obecne Monitor Audio Silver 300 grają pięknie ale w 20m2

• 3 lata później...

Ja to słucham nawet na "zwykłych" c30 i jest 👍 

Porządne paczki za przyzwoite pieniądze. 

Można  je troszkę odświeżyć podmieniając elementy zwrotnicy.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

W dniu 13.05.2025 o 09:18, polska_panda napisał:

Czy ktoś jeszcze słucha  Dynek c30i ?

słucha, są super 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Też od jakiegoś czasu jestem zakochany, kombinuję z ustawieniem, czy na kolcach, czy bez, od ściany przy ścianie itd. Macie jakieś własne przemyślenia ?

Ciekawe jak wypadają przy nich Evoke np. 50 ?

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Tego nie wiem, ale C30i grają fenomenalnie, precyzyjnie i potężnie jeżeli jest taka potrzeba. Z lampami instrumenty smyczkowe i szarpane brzmią jak by były u Ciebie w domu. Wg mojej opinii idealne połączenie do jazzu, rocka, bluesa, folk czy country. Chris Jones czy Marcus Miller wymiata z fotela wręcz uzależnia 😉

1 minutę temu, polska_panda napisał:

Zresztą, Patricia Barber 👌

Edytowane przez polska_panda
4 godziny temu, polska_panda napisał:

Tego nie wiem, ale C30i grają fenomenalnie, precyzyjnie i potężnie jeżeli jest taka potrzeba. Z lampami instrumenty smyczkowe i szarpane brzmią jak by były u Ciebie w domu. Wg mojej opinii idealne połączenie do jazzu, rocka, bluesa, folk czy country. Chris Jones czy Marcus Miller wymiata z fotela wręcz uzależnia 😉

Zresztą, Patricia Barber 👌

Która płyta Chris Jones? 

22 minuty temu, polska_panda napisał:

Roadhouses and Automobiles ale Moonstruck też świetny.

Wczoraj ktoś mi napisał że realizację Stockwith są dopalone jak loudnes w starych wzmacniaczch,co kolwiek to znaczy 

Edytowane przez Ronaldo9
12 godzin temu, polska_panda napisał:

Też od jakiegoś czasu jestem zakochany, kombinuję z ustawieniem, czy na kolcach, czy bez, od ściany przy ścianie itd. Macie jakieś własne przemyślenia ?

U mnie dobrze wpasowały się gaia acoustics III zamiast ori kołowrotek. Polecam przetestować.  Jest możliwość zwrotu jeżeli nie pasuje.

Co do odległości. Im więcej tym lepiej 😀 U mnie ok 80cm od ściany do przedniej części kolumny. Więcej nie mogę. Myślę  że jeszcze tak 1.5m by było super.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• Pokaż nowe odpowiedzi