Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli chodzi o przelew do holandii to majtansze widzialem chyba w Banku Slaskim.

Ja dla drobniejszych kwot korzystalem z www.moneybookers.com - 1.8E + 0.5% - tylko nie wiem, czy te 0.5% dla duzej kwoty nie przewyzszy stalej oplaty w normalnym banku...

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Juz odpowiadam .

Mam konto w slaskim ING. Musze teraz otworzyc OKO przy moim koncie w walucie Euro.

RHS napisal ze przy przelewie trzeba powiedziec aby zlotowki przewalutowali na Euro. i one u mni pojawia sie w Euro.

>kaszio

większoś banków a już napewno internetowe nie oferuje takiej usługi. Przed chwilą rozmawiale z obsługą mBanku

Wiec chyba lepiej bedzie kiedy zrobimy przelew w PLN a Ty wymienisz je na ojro przy takiej kwocie możesz negocjowac cenę ojro w kantorze wiec to dodatkowy profit za Twoją fatygę

Nie wszystko high-end co się świeci......

Jeżeli ktoś sie nie wyrobi na ten termin - kiedy będzie druga tura? Czy byłoby tylu chętnych żeby zrobić drugą przesyłkę za jakiś czas?

Byłbym zdeklarowany na parę Moreli MDT-20.

Panowie (i ewentualnie Panie)...

Miejcie litosc nad biednym kaszio i postarajcie sie aby dostal od Was Euro na jedno konto. Jesli zaczniecie przesylac Mu zlotowki i euro to sie biedak pogubi ( kurs euro zmienia sie dosc znacznie i po przeliczeniu nastepnego dnia okoze sie ze czegos tam brakuje). Zapewniam Was, ze przez najblizsze 3 tygodnie bedzie mial pelne rece roboty. W przypadku zamowienia, ktore ja koordynowalem wszystko poszlo gladko glownie dlatego, ze wspolzamawiajacy ze mna wspolpracowali.

Zycze powodzenia, zawsze sluze rada,

RHS

Witam

Zgadzam sie z Rhs-em ze lepiej bedzie jak odciazymy troche Kaszio i wplacimy w euro. Chyba nie bedzie dla nas problemem podejść do kantoru wymienic zlotowki i wplacic w oddziale ING

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość kaszio

(Konto usunięte)

Witam.

Wlasnie dzisaij zalozylem konto w Euro przy swoim prywatnym i tam bedzie mozna przelewac kase w Euro.

Dowiedzialem sie jeszcze ze moge zrobic taki numer ze kto nie ma dostepu lub nie bedzie mogl przelac kasy na to konto w Euro to bedzie mogl przelac kase na moje prywatne konto w PLN.

Ale jedna wazna rzecz: Potem ja te kase musze przewalutowac z mojego prywatnego na to w Euro i bedzie to przeliczane w tym dniu w ktorym bede wykonywal przelew do holandi.

Wiec nie znajac kursu jaki bedzie w dniu przelewu musze sie zabespieczyc na wypadek gdyby Euro poszlo w gore.

Na dzien dzisiejszy wyglada to tak: 1 Euro = 4,23 ale jak bedzie za 2 tygodnie tego nie wiem wiec jesli sie zgodzicie przyjmuje ze osoby ktore chca wplacic w PLN musza swoj koszt Euro pomnozyc przez 4,35 (to dla mojego bezpieczenstwa i mojego zachodu z przewalutowaniem)

Dodam jeszcze ze dzis uruchomilem sobie Internet slaski wiec bede mial bezposredni podglad na wasze przelewy.

Wiec macie wybor z ktorego wariantu chcecie skozystac. Euro czy PLN.

Jak bedzie wiadomo co do kosztorysu z holandi to kazdemu z was wysle na maila te dwa konta do wyboru.

Jesli macie pytania to walcie na forum lub na priva.

Witam

W banku PKO SA gdy chcemy przelać na konto złote zamieniając na euro jest następująco:

-prowizja banku 0,5% od przelewanej kwoty, napewno jest jakaś kwota minimalna gdzie procent ten jest większy

-4 zł jakieś opłaty manipulacyjne

-około 10 zł bliżej nie określonych opłat

Opłaty dotyczą gdy przelanie następuje z konta w PKO na konto w innym banku nie PKO, przeliczanie na euro następuje po kursie oczywiście z danego dnia np dzisiaj 4,1896PLZ za euro

wiem ile roboty jest przy wspólnym zamówieniu. jak robiłem zamówienie u Petera Daniela musiałem się nieźle nagimnastykować. do teraz nie udało mi się oddać niektórym nadwyżki pieniężnej. ale powoli to nadrabiam.

wolałem jednak sam wymieniać PLNy na $, bo inaczej chyba wogóle bym się nie połapał. dobra rada: zrób sobie zestawienie w jakimś arkuszu kalkulacyjnym. z cenami i głośnikami.

-> kaszio: będę w domu w niedzielę (korzystam z kawiarenki int. w Krakowie).

Z kasa na przesyłkę nie ma u mnie problemu.

Przetworniki od razu mogą jechać na Śląsk.

Chciałbym być w 1. grupie, jeśli to możliwe ;)

Kasę przeleję w najbliższy poniedziałek.

Pozdr.

Jakby co, do niedzieli kontaktuj się ze mną na tel. kom. (Mogę oddzwonić.)

Pora - dowolna ;)

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Andrea29 kase pezelejesz wtedy jak bedziemy znac dokladna cene za te morele i jak sie rozlozy koszt przesylki.

Pogadamy u Pall55 w sobote. Tez bede kolo 14.00.

Zrobilem sobie taki maly arkusz w exelu zeby bylo latwiej sie polapac.

sprawdziłem wczoraj w oddziale ING

znając subkonto EUR-owalutowe kaszio wystarczy pójść ze ikresloną kwotą EUR i wpłacić w odziale ING na dane konto bez prowizji

inna sprawa to koszty przelewu

Dobrze się składa , że przelew idzie z ING , w końcu to holenderski bank - przy kwocie ok 3000-5000 EUR da to koszty przelewu 18 zł + 0,25% przelewanej kwoty ,

to tyle

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Dodo mylisz sie co do kwesti oplat. Bylem wczoraj zalozyc OKO i dowiedzialem sie ze zmienily sie stawki co do oplat przelewu teraz jest 30 PLN + 45 PLN (za jakies 4000 Euro). Ceny wzrosly w styczniu.

Magazynier nie m oge w poczcie znalezc twojego potwierdzenia na 2 szt. Morel MDT 29 oraz Twojego adresu.

Czyli wpłacając gotówkę w euro w oddziale ING - wpłata jest bez prowizji?

Czy to jest pewne?

Jeżeli tak, to jest to jednocześnie najtańsza opcja dla wpłacających i najwygodniejsza dla organizatora.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Panowie macie wybor:

1. Wymienic na wlasna reke PLN na Euro (kantor) i wplacic na w jednostce ING na moje konto Euro (najtaniej)

2. Przelac kase ze swojeko konta na moje Euro (koszt przewalutowania i przelewu)

3. Wplacic na moje prywatne konto w PLN a ja przeleje na swoje Euro z przewalutowaniem (musze zalozyc wyzsza cene Euro gdyby sie cos zmienilo np. 4,35 PLN za 1 Euro.

Podsumowanie osub zamawiajacych bedzie w niedziele na forum oraz wysle kazdemu te formatke w exelu ktora zrobilem po tym jak przyjdzie oferta z audiocomponents z cenami za glosniki vat i koszt transportu.

Juz sie doliczylem 77 glosnikow. Ciekaw jestem ile to moze byc kg i na ile paczek by przyszlo?

kaszio - sorry taką wiadomość dostałem z oddz. ING Bank w Bydgoszczy , sprawdzę jeszcze raz , w razie czego spróbuj się wywiedzieć , czy AudioCommponents nie ma rachunku w ING Bank , wtedy koszty byłyby dużo niższe

A przy okazji zamawiania nie zapomnijcie poprosić o wykresy z pomiarów głośników ( chodzi o te wyższej klasy )

pozdro

Kaszio ustal jeden sposob bo sie taki burdel zrobi ze nie dojdziesz do ładdu z tym ja proponuje pln do Ciebie Ty wymieniasz na ojro przywiekszej wymienie zejdziesz nizej w kantorze tak jak juz ktos mowil 4,10pln to na bank

No i jeszcze jedna sprawa mozne sie jeszcze przyłączyc?

Mam jeszcze propozycję odnośnie podziału regionalnego, bo właściwie nikogo stąd jeszcze nie znam i nie wiem kto skąd jest.

Ja mieszkam w Raciborzu, ciekaw jestem czy ktoś z zamawiających mieszka możliwie niedaleko (np. Gliwice?) - zebranie się w takie grupy regionalne ułatwiłby chyba Kaszio-wi rozesłanie jakąś większą paczką, a my z okolicy byśmy się już sami podzielili.

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Lista jest juz zamknieta z powodu bardzo duzej ilosci osob i glosnikow. Do niedzieli daje czas dla osob ktore sie zdecydowaly wczesniej aby w razie zmiany decyzji do mnie napisali a i ja musze miec czas na wklepanie tego do kompa itd.

Chodzenie do kantoru i wymiana PLN na Euro nie wchodzi w rachube. (nie chce mi sie ryzykowac) TYLKO przewalutowanie w banku.

Polapac sie polape kto i w jaki sposob przelal kase (mam online ING)

Kaszio, jeżeli tak twierdzisz, to trudno. W tym wątku pisałem, że ostatecznie zadeklaruję w niedzielę (pojutrze), a Ty obiecałeś do niedzieli poczekać. Pewnie zapomniałeś, nie dziwię się, i nie mam żalu. Trudno, później sobie zamówię.

Ejże, po co zaraz taki ton?

Kaszio: McGywer nie określił ostatecznie rezygnacji, tylko się zawahał chwilowo ;) W końcu duże zamówienie szykuje.

McGywer: trochę wyrozumiałości do człowieka który ma 60-ileś niezbyt tanich głośników za parę dni kupować i rozsyłać...

Gość kaszio

(Konto usunięte)

Bez nerwow to moje stwierdzenie pokazalo moje zdziwienie poniewaz dwie strony wczesniej napisales ze sie nie wyrobisz z kasiura i chetnie wezmiesz udzial w drugiej turze ale jezeli chcesz w tej to nic nie stoi na przeszkodzie poniewaz w poczatkowych zestawieniach byles caly czas na liscie .

Pogadamy u Pall55 w sobote i sie dogadamy.

Ale faktycznie akcja troche mnie przeraza. Najwazniejsze zeby przelewy do mnie szybko od was docieraly (aby nikt na nikogo nie musial czekac) i zeby udalo sie to sciagnac do Polski.

A tu na miejscu jakos sobie poradzimy. Czesc odbierze odemnie a inne spokojnie bede wysylal (musze zgromadzic male kartony do pakowania )

Panowie tu nie watek na klotnie tylko na wzajemna pomoc. w realizacji zamowienia

Z audiofilskimi pozdrowieniami Kaszio :)))))))))))))))

Decyzja zapadła, zamawiam 4szt Vifa M18WH. Przelew zrobię za kilka dni. Szkoda że nie mogę w tej chwili zamówić więcej, ale trudno, Audiocomponents się chyba nie zamknie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.