Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

Virgo2 z a88t grały bardzo dobrze. Powiedziałbym w zakresie potrzebnych watów w sam raz. Wcześniej miałem densena dm10, cayin na basie i dynamice radził sobie zdecydowanie lepiej. Fajny piecyk :)

...Naim + Studio16Hertz...

Gość aqs

(Konto usunięte)

.w dziedzinie wokali zaraz po kav300i słuchaliśmy na virgo2 lampy cayina a70 - inna liga na średnicy.

a jak reszta pasma cayina a70 czy KAV300i lepszy na basie i górze

pokoje mam dwa do odsłuchu jeden 4x5 głośniki na krótszej ścianie drugi 5x6 i tu dowolność ustawienia, obecnie mam Usher V602 i w tym większym jest lepszy bas i przestrzeń ale on jest słaby akustycznie.

Wracając do Virgo II wychodzi na to że nie wymagają dużo watów

20m2 to minimum, 25 optymalnie.

Krell na basie szybszy, lepsza kontrola. Na górze z tego co pamiętam lampa bardziej aksamitna.

VirgoII dużo Watów nie potrzebują, ale też z byle czym nie zagrają. Wiadomo im lepszy piec tym będzie lepiej. Kolumny są w stanie pokazać różnice reszty toru i to jest bardzo ważne, że potrafią różnicować nie dodając nic od siebie. Byliśmy kiedyś z kolegą który VirgoII poganiał Macintoshem MA7000 i grało to przefajnie.

Ale wiesz.. najlepiej by było abyś posłuchał ich jakoś u siebie... i sam ocenił.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Ale wiesz.. najlepiej by było abyś posłuchał ich jakoś u siebie... i sam ocenił.

na pewno ale to jest nie mały problem

znasz lepsze kolumny w cenie do 5tyś niż Virgo II z tych których słuchałeś

Z Virgo II powinieneś być zadowolony - o ile znam granie AP to będzie dobra szczegółowość, stereofonia/scena i brzmienie instrumentów dość neutralne ( jak na swoją cenę oczywiście ).

Co do basu - wiele zależy od akustyki i wzmacniacza zapewne.

virgo II to bardzo dobry kierunek. miałem je i zdarzyło mi się w moim systemie słuchać jak grają z kav300i. Jak dla mnie dobre połączenie z solidnym basem, fajną przestrzenią. Jedynie co do szczegółów na górze miałbym zastrzeżenie. V2 same w sobie nie są wybitnie rozdzielcze i szczegółowe. Jednak za taką kwotę nie można oczekiwać wybitności wiec powinno być OK :) Pomieszczenie ma również duże znaczenie. One do dobrego grania potrzebują placu za i obok...w dziedzinie wokali zaraz po kav300i słuchaliśmy na virgo2 lampy cayina a70 - inna liga na średnicy. Kolumny to pokazały. U mnie finalnie stanęło w tamtym czasie na półśrodku czyli cayinie a88T. Zarówno w roku dawał radość a i wokale ładnie pokazywał. Fajne kombo z virgo2. :)

Qrcze Sajmon77, trochę żałuje tego Cayina

Mam teraz Virgo 2 z Krellem 300iL i myślę że z a88T mogło by być lepiej.

Mam nadzieję, że dobrze się Tobie sprawuje :)

Edytowane przez borrrys

Już go nie mam :) choć bardzo dobrze go wspominam. Aktualnie Naim Supernait z dodatkowym zasilaniem robi super robotę. Duuuuuży przeskok do przodu. Z Virgo też by grał wyśmienicie. Jak macie okazje to przesłuchacie ale koniecznie z dodatkowym zasilaniem preampa (hicap lub zamiennik teddycap). Świetne granie.

Cześć, chciałbym wstąpić do Klubu AP.

Moje kolumny to AP Scorpio 25plus + centralny kina domowego Celsius.

Scorpio zasąpiły Tempo 3i, które akutalnie mam do sprzedania. Nieprzerabiane, w stanie bardzo dobrym zarówno wizualnie, jak i technicznie. Jeśli ktoś z Klubu były zainteresowany, to proszę info na priv.

Tak, bardzo zadowolony. Jestem zwolennikiem serii 25 i 25plus. Mam "jasny" akustycznie salon, dlatego urządzenia i kolumny o cieplejszej barwie, mniej nakreślonej górze sprawdzają się u mnie doskonale.

A czym kolega napędza posiadane kolumny?

Moje Scorpio zasilam końcówką mocy Parasound A31. Do końcówki mam wpięty bezpośrednio odtwarzacz Oppo EU95. Okablowanie Fadel Art.

Mam też starszą końcówkę Myryad MA360. Ona ma zupełnie inną charakterystykę brzmienia. Typowo brytyjską.

Cześć,

jakie wrażenia, spostrzeżenia odnoście dźwięku Twoich Tempo? z czym grają?

Poprzednio miałem JBL XTI100, znamienite, ale jedna nizsza półka.

Gra z yamaha AS100 (wzm/Cd)streamerem Yamaha cd-n500, grajkiem do spotify Argon dac kambożd dac magic+, a od kilku dni naim dac v-1, na razie "oswajam" nowego dac-a

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Tak - to ja sprzedaję :)

Numery 283 A + 283B - przypuszczam rok produkcji ok 1994.

Wymienię na 99% na AP - może Scorpio II . Jak powiedział znajomy ( który trochę słuchał u mnie Avanti i pożyczył do siebie na kilka dni ) - od AP raczej nie ma odwrotu..chyba się z tym zgodzę..

Tak.

Prościej niż sądziłem.

Miałem zbyt dużo rozpraszania ( pokombinowałem trochę ustrojami ) .

Poza tym kolumny muszą mieć trochę miejsca aby stworzyły dobrą scenę..

Gdybyś był w okolicy to zapraszam oczywiście :)

Gość aqs

(Konto usunięte)

Gdybyś był w okolicy to zapraszam oczywiście :)

Dzięki najwcześniej w lipcu ale już pewnie będziesz miał inne

Porównywałeś je do Virgo 2 ? Gdzieś wyczytałem że Avanti 1 mają taki sobie bas jak to jest z tym basem

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.