Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana historyczna - badania naukowe potwierdzają zmiany zasad oglądania telewizorów. Główny winowajca to technologia 8K.

locoloco

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Maju napisał:

A ty każdych naukowców jajogłowymi....zwłaszcza tych którzy podają coś co ci nie pasuje.  ?

Jak się okazało autorzy pierwszych kalkulatorów odległości w funkcji wielkości ekranu i rozdzielczości byli w błędzie.

1 minutę temu, Maju napisał:

Sponsorzy uradowani.....ci do których ten propagandowy chłam posłali już to łyknęli.     :))

Jaki chłam?

Dalej nie rozumiesz o czym mówią kalkulatory odległości?
O czym z Tobą rozmawiać.  ?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

12 minut temu, Maju napisał:

siebie masz pewnie wtedy na myśli.

Lusterko. Czyli piaskownica w przedszkolu.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Jaki chłam?

Propagandowy....nie napisałem?
Materiał sponsorowany.....mówi ci to coś?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

10 minut temu, Bobcat napisał:

Nie "urband" lecz "urban". Osoba, która wszystko wie najlepiej nie powinna robić takich błędów. 

Cos jeszcze na temat jakości V2000 vs. Betamax?

Jak zwykle NIC !!!

Muszę przewietrzyć mój system…

1 minutę temu, Maju napisał:

Dalej nie rozumiesz o czum mówią kalkulatory odległości?

Podają naprawdę. Odległości są większe niż wynika z tych kalkulatorów. 

Ty jak chcesz możesz oczywiście cały czas opierać się na nieświeżej informacji i udawać że nie widzisz że została skorygowana.

Teraz, pmcomp napisał:

Cos jeszcze na temat jakości V2000 vs. Betamax?

Jak zwykle NIC !!!

Nie ma z kim rozmawiać.

23 minuty temu, Bobcat napisał:

Każde badania, każdą informację które nie potwierdzają Twojego punktu widzenia nazywasz nierzetelnymi i nie obiektywnymi. 

Odpowiadałem @Maju nie Tobie. On wspomniał o Betamax. 

Moje wpisy czytasz przez pryzmat "do czego by się tu  można przyp....lić?".

Opinia 120 osób ma większy ciężar gatunkowy niż 1 osoby o nicku @pmcomp.

Opinie są goowno warte. Ta najtańszy shit wart zero. To wszystkie twoje wypowiedzi.

Ja dostarczam informację. Tym sie róznimy.

13 minut temu, Bobcat napisał:

opierać się na nieświeżej informacji

Bobcat zamów badanie świeższe.....takie które uzasadni 55" 8K......furteczkę "naukowcy" otworzyli słowami "i więcej".
Ale pamiętaj takie badania to nie są tanie rzeczy.....  :)))

13 minut temu, Bobcat napisał:
18 minut temu, Maju napisał:

Dalej nie rozumiesz o czum mówią kalkulatory odległości?

Podają naprawdę. Odległości są większe niż wynika z tych kalkulatorów. 

Otóż nie.....kalkulatory pokazują w jakim zakresie można korzystać z wszystkich zalet telewizorów (np. pełnej rozdzielczości, czyli widzieć wszystkie szczegóły).....z większych odległości można tylko odróżnić rozdzielczości od siebie. To nie to samo.
Czyli miałem rację, nie wiesz dalej co pokazują kalkulatory.....po tylu miesiącach wałkowania tematu nawet tego nie przyswoiłeś.....szkoda czasu na Ciebie, nie rokujesz.  

3 minuty temu, Maju napisał:

Materiał sponsorowany.....mówi ci to coś?

Gdzie wydarzenie miało miejsce? W Nowym Jorku.

W myśl prawa amerykańskiego za wprowadzającą w błąd informację (misleading information) firma płaci horendalne kary. Dotyczy to również działań marketingowych. Są tacy którzy z tego tytułu poszli z torbami. O utracie reputacji nie wspomnę. Samsung by się do tego nie posunął gdyby nie był na 100% pewny swego.

Więc uważanie tego eksperymentu za robienie ludziom wody z mózgu jest nieuprawnione.

35 minut temu, Bobcat napisał:

Każde badania, każdą informację które nie potwierdzają Twojego punktu widzenia nazywasz nierzetelnymi i nie obiektywnymi. 

Tak rzetelne i obiektyne, jak tylko mogą być badania poparte łapówką  od producenta.

27 minut temu, Bobcat napisał:

Jeśli masz na myśli moją osobę to nie trafiłeś gdyż ja mam w planach taki zakup.

Czyli dałeś się nabrać. Gratuluję.???

18 minut temu, pmcomp napisał:

Ja dostarczam informację.

Twoje informacje są bezwartościowe.

3 minuty temu, porlick napisał:

Tak rzetelne i obiektyne, jak tylko mogą być badania poparte łapówką  od producenta.

Masz jakieś dowody? Pisz do Departamenu Sprawiedliwości USA. 

17 minut temu, Maju napisał:

Bobcat zamów badanie świeższe.....takie które uzasadni 55" 8K......furteczkę "naukowcy" otworzyli słowami "i więcej".
Ale pamiętaj takie badania to nie są tanie rzeczy.....  :)))

Otóż nie.....kalkulatory pokazują w jakim zakresie można korzystać z wszystkich zalet telewizorów (np. pełnej rozdzielczości, czyli widzieć wszystkie szczegóły).....z większych odległości można tylko odróżnić rozdzielczości od siebie. To nie to samo.
Czyli miałem rację, nie wiesz dalej co pokazują kalkulatory.....po tylu miesiącach wałkowania tematu nawet tego nie przyswoiłeś.....szkoda czasu na Ciebie, nie rokujesz.  

Nieudolna próba ratowania resztek twarzy.

5 minut temu, porlick napisał:

Czyli dałeś się nabrać.

Dziękuję.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

uważanie tego eksperymentu

To w końcu to eksperyment czy badanie naukowe udokumentowane empirycznie.
Fakt kupienie małego 8K za powiedzmy 10000 zł i mieć tego 30% więcej frajdy niż z telewizora 4K za mniej 2/3 tej ceny to niezły (nie dla mnie) eksperyment.   :)

2 minuty temu, Maju napisał:

Fakt kupienie małego 8K za powiedzmy 10000 zł i mieć tego 30% więcej frajdy niż z telewizora 4K za mniej 2/3 tej ceny to niezły (nie dla mnie) eksperyment.   ?

Znowu siedzisz w moim portfelu?

3 minuty temu, Maju napisał:

To zasadnicza różnica?

Jak na coś co podają na sponsorowanym przez Samsunga spotkaniu które ma na celu promowanie 8K to żadna różnica, fakt.

26 minut temu, Bobcat napisał:

Masz jakieś dowody? Pisz do Departamenu Sprawiedliwości USA. 

Uniwerek sponsorowany przez Samsunga, główna profesorka od tych "badań" jest szefową rozwoju u Samsunga, co jeszcze dodać? Acha, że to był tylko pokaz, nie żadne badania naukowe. CZYSTY MARKETING.

I kto tu się chwyta brzytwy, by poprzeć swoje zdanie???

Wygra technologa 8K a sceptycy (podobnie jak było przy Full HD, 4K) podwiną ogon i z czasem ... kupią 8K - bo innych nie będzie !.

19 minut temu, Bobcat napisał:

To zasadnicza różnica?

Mniej więcej taka, jak pogłądy pierwszego z brzegu magistra- nauczyciela geografii w podstawówce i przewodniczącego Towarzystwa Płaskiej Ziemi na temat jej kształtu.

2 minuty temu, locoloco napisał:

Wygra technologa 8K a sceptycy (podobnie jak było przy Full HD, 4K) podwiną ogon i z czasem ... kupią 8K - bo innych nie będzie !.

Już nie raz wygrywały bezsensowne rozwiązania.

Owszem, kupię kiedyś tv 8K- jak rzeczywiście innych nie będzie, a takie grubo ponad 100 cali będą w przystępnych cenach.

Yung Kyung Park Associate Professor

5 minut temu, porlick napisał:

, co jeszcze dodać? Acha, że to był tylko pokaz, nie żadne badania naukowe. CZYSTY MARKETING.

Można dodać to;

"YungKyung Park, Ph.D. has been Professor at Fwha Womans University since 2012 with researching in color science field. Prior to joining Fwha Womans University, Park was senior engineer for Samsung Electronics (LCD division). During her 2 years at Samsung electronics, Park spent time doing research on Image quality and color appearance. Park received a Ph.D. in color science field from Leeds University, UK and a master degree in color imaging science from the Derby University, UK. Park received her BA and Master Degree in physics from Ewha Womans University, Korea."

Pisałem kiedyś, piszę po raz kolejny- jak się nie ma PRAWDZIWYCH nowości, trzeba postawić na protezę, czyli tak naprawdę nikomu nie potrzebne 8K. Nie umieją zrobić wygodnego 3D bez okularów, nie potrafią obniżyć znacząco kosztów wielkich telewizorów, to chwytają się nachalnego marketingu do promowania bzdury.

39 minut temu, locoloco napisał:

Zawsze można błysnąć własnym intelektem i pokazać co my potrafimy zrobić !

Wygodniej siedzieć w loży szyderców i kpić z innych. 

44 minuty temu, porlick napisał:

jak się nie ma PRAWDZIWYCH nowości

8K to jest prawdziwa nowość.

44 minuty temu, porlick napisał:

nikomu nie potrzebne 8K

Każdy ma prawo do własnych ocen. Ostatecznym weryfikatorem jest rynek,

42 minuty temu, Bobcat napisał:

Każdy ma prawo do własnych ocen. Ostatecznym weryfikatorem jest rynek,

To prawda, dzisiejsze wyniki sprzedaży TV 8K w Polsce ... powalają na łopatki.

Wszyscy piszą, że trzeba poczekać aż telewizory oprócz rozdzielczości dostaną wszystkie inne nowe bajery i wszystkie choroby wieku dziecięcego zostaną okiełznane ale locoloco czyli sklep z telewizorami i troll Bobcat wiedzą lepiej.

Przykład: implementacja do TV 8K łącza HDMI 2.1 gdzie nie ma żadnej procedury jak sprawdzić czy takie łącze prześle 48Gbps. Jak zwykle szukanie naiwnych. Patrz TV4K z 2014 roku z HDMI 1.4 bez HDR i szerokiej palety. Takie sa włąsnie dzisiejsze TV 8K.

28 minut temu, pmcomp napisał:

To prawda, dzisiejsze wyniki sprzedaży TV 8K w Polsce ... powalają na łopatki.

Po pierwsze: gdzie pisałem że ograniczam się tylko do rynku polskiego? Po drugich: jaki znasz lepszy weryfikator? Po trzecie: chyba za wcześnie na ostateczny osąd w sytuacji gdy ta technologia stawia dopiero pierwsze kroki?

28 minut temu, pmcomp napisał:

Wszyscy piszą, że trzeba poczekać aż telewizory oprócz rozdzielczości dostaną wszystkie inne nowe bajery i wszystkie choroby wieku dziecięcego zostaną okiełznane ale locoloco czyli sklep z telewizorami i troll Bobcat wiedzą lepiej.

Przecież sam na niedawne pytanie (w którymś wątku) dlaczego nie biegnę na wyprzódki do sklepu skoro telewizory 8K już są - odpowiedziałem dokładnie to samo: poczekam aż poradzą sobie z chorobami wieku dziecięcego sam zaś sprzęt będzie miał wszystkie bajery jakie mieć powinien: HDR, HFR, WCG.

A Ty sobie ze mnie dworowałeś że jeszcze nie kupiłem. Jesteś niekonsekwentny.

Po pierwsze: gdzie pisałem że ograniczam się tylko do rynku polskiego? Po drugich: jaki znasz lepszy weryfikator? Po trzecie: chyba za wcześnie na ostateczny osąd w sytuacji gdy ta technologia stawia dopiero pierwsze kroki?

A na twój osąd nie jest za wcześnie? Jak Kali to gut, jak Kalego to nie gut ... pamiętasz?

Przecież sam na niedawne pytanie (w którymś wątku) dlaczego nie biegnę na wyprzódki do sklepu skoro telewizory 8K już są - odpowiedziałem dokładnie to samo: poczekam aż poradzą sobie z chorobami wieku dziecięcego sam zaś sprzęt będzie miał wszystkie bajery jakie mieć powinien: HDR, HFR, WCG.

A Ty sobie ze mnie dworowałeś że jeszcze nie kupiłem. Jesteś niekonsekwentny.

W stosunku do twojej osoby jestem bardzo konsekwentny ... jesteś waść troll pierwszej wody. Miszcz po prostu. Zawsze ma swoje zdanie, zawsze ma ostatnie zdanie, w każdym temacie.

Ty już sam się gubisz w swoich twierdzeniach ... jestes taki erotoman gawędziarz. Na wszystkim się zna, jest najlepiej poinformowany a ... goowno wiesz, w nogach śpisz jak mawia klasyk.

4 minuty temu, pmcomp napisał:

A na twój osąd nie jest za wcześnie? Jak Kali to gut, jak Kalego to nie gut ... pamiętasz?

Ja wyrażam osądy? Byłem przekonany że tylko kibicuję technologii 8K i trzymam za nią kciuki.

8 minut temu, pmcomp napisał:

Ty już sam się gubisz w swoich twierdzeniach ... jestes taki erotoman gawędziarz. Na wszystkim się zna, jest najlepiej poinformowany a ... goowno wiesz, w nogach śpisz jak mawia klasyk.

Chętnie i z uwagą wysłucham każdego dzięki komu będę mógł rozszerzyć swój zakres wiedzy. Ale na rozmowę w stylu aroganckim nie nam ochoty.

Jak widać masz mnóstwo ochoty bić na bicie piany.

Plują na ciebie a ty mówisz że deszcz pada.

Jeżeli ktoś na mnie pluje - to wyłącznie Ty. Nie sprowokujesz mnie do pyskówki, a na rozmowę w stylu aroganckim nie mam ochoty. Szkoda że nie potrafisz inaczej.

3 godziny temu, locoloco napisał:

Zawsze można błysnąć własnym intelektem i pokazać co my potrafimy zrobić !

Widzimy- jeden robi na AS wyjątkowo nachalny marketing, drugi z uporem maniaka, zachwala tv 8K 55' nie rozumiejąc, że w tym rozmiarze z 8K nie skorzysta.

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Ostatecznym weryfikatorem jest rynek,

Pewnie, w Polsce zweryfikuje 8K za dekadę.

36 minut temu, porlick napisał:

drugi z uporem maniaka, zachwala tv 8K 55' nie rozumiejąc, że w tym rozmiarze z 8K nie skorzysta.

Czy to Twój ból głowy? 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.