Skocz do zawartości
IGNORED

Rozwój duchowy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
4 godziny temu, TomekL3 napisał:

Ależ proszę bardzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dziękuję oraz pozdrawiam :) 

i oczywiście będę miał na uwadze :) 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
to czemu wklejasz materiały gloryfikujące łaskę i zalecające  modlitwę ?
nie oglądasz materiałów , które zamieszczasz?

Zwróciłem uwagę na część informacyjną. Część modlitewna to już jego sprawa. Nie wie kogo zasila energią modlitwy.
Gość

(Konto usunięte)

jak go słucham to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera jeżę sierść i zaczynam warczeć

dotąd trawiłem Twoje wklejki by wiedzieć jak się rozwija Twoja wiara kamuflowania bajaniem o wiedzy ale Bielak przechodzi nawet byty astralne , jego niedopowiedzenia i plątanie się w zeznaniach powodują już u mnie odruch wymiotny

nie wiem jak kogoś takiego można traktować jak autorytet i wklejać jego niezrównoważone wypowiedzi tak często i z lubością

dlatego uprzejmie informuję , że z uwagi na reakcje mojej powłoki cielesnej nie będę się więcej katował jego "twórczością"

amen

jak go słucham to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera jeżę sierść i zaczynam warczeć
dotąd trawiłem Twoje wklejki by wiedzieć jak się rozwija Twoja wiara kamuflowania bajaniem o wiedzy ale Bielak przechodzi nawet byty astralne , jego niedopowiedzenia i plątanie się w zeznaniach powodują już u mnie odruch wymiotny
nie wiem jak kogoś takiego można traktować jak autorytet i wklejać jego niezrównoważone wypowiedzi tak często i z lubością
dlatego uprzejmie informuję , że z uwagi na reakcje mojej powłoki cielesnej nie będę się więcej katował jego "twórczością"
amen

Nikt Tobie nie każe tego robić. To, jak sam piszesz, nie dla Ciebie.
Po za tym gdy wklejam kogoś ciekawego, wnoszącego istotne treści nie znaczy, że jest moim autorytetem. Autorytet to twór na potrzeby kontroli.
Twoja wiara kamuflowania bajaniem o wiedzy ale Bielak przechodzi nawet byty astralne , jego niedopowiedzenia i plątanie się w zeznaniach powodują już u mnie odruch wymiotny

Wiara jest domeną religii drogi Sławku.
Twoja religia dała Tobie wiarę i nadzieję na …., no właśnie na co?!
Taka jest rola religii, kontrola mas ,,lękiem,,. Niedopowiedzeniem.
Daje nadzieję na lepsze bo ktoś za nas ,,odwalił już robotę,,.
Niestety nie daje wiedzy o sobie. Odciąga wręcz od tego przez nakładanie niskowibracyjnych blokad i stosowanie rytuałów blokujących nasz dostęp do wiedzy o sobie na poziomie energetycznym.
Bielak także to omawia, toteż go często przytaczam.
Gość

(Konto usunięte)
41 minut temu, TomekL3 napisał:

Wiara jest domeną religii drogi Sławku.
Twoja religia dała Tobie wiarę i nadzieję na …., no właśnie na co?!
Taka jest rola religii, kontrola mas ,,lękiem,,. Niedopowiedzeniem.
Daje nadzieję na lepsze bo ktoś za nas ,,odwalił już robotę,,.
Niestety nie daje wiedzy o sobie. Odciąga wręcz od tego przez nakładanie niskowibracyjnych blokad i stosowanie rytuałów blokujących nasz dostęp do wiedzy o sobie na poziomie energetycznym.
Bielak także to omawia, toteż go często przytaczam.

znam już ten Twój alfabet na pamięć

jest jak reklamy które ze wszystkich sił wyrzucam z mojego kręgu zainteresowań

dla mnie to co próbujesz przekazać to czyste niewolnictwo duchowe

ciągłe straszenie dojącymi nas bytami astralnymi , szczucie wibracjami kolegów na forum

a przecież sam jesteś audiofilem i z wklejanej przez Ciebie muzy wynika ,mże nie stronisz od tych bardzo niskich częstotliwości

nie wiem jak godzisz bycie audiofilem ze swoją ideologią , jak mozesz spać wiedząc , że jaszczury podczas snu eksploatują Twoje jestestwo

jesteś niekonsekwentny i jednocześnie zauroczony wiedzą która nie rozwija nie daje radochy ani spełnienia wyzbywasz się uczuć i spontaniczności

dla mnie to istna degradacja a nie rozwój

poza tym przyswoiłeś sobie stereotypy religijne nie rozumiesz wiary , bożej mocy duchowej, wypaczasz obraz Jezusa i Jego przesłanie dla świata

oczywiście to Twoje życie Twój wybór i akceptacja bądź niezgoda  ale wg mnie opierasz swój egzystencjalizm duchowy na filozofii z którą sam sobie nie radzisz

dla mnie starsza niewykształcona babcia z różańcem w ręku więcej wie o duchowym świecie niż pan Bielak

18 minut temu, slawek.xm napisał:

rozwój oznacza poznawanie nowości...

praktykowanie tych samych obrzędów przez 2 000 lat nigdy nim nie będzie...

znam już ten Twój alfabet na pamięć
jest jak reklamy które ze wszystkich sił wyrzucam z mojego kręgu zainteresowań
dla mnie to co próbujesz przekazać to czyste niewolnictwo duchowe
ciągłe straszenie dojącymi nas bytami astralnymi , szczucie wibracjami kolegów na forum
a przecież sam jesteś audiofilem i z wklejanej przez Ciebie muzy wynika ,mże nie stronisz od tych bardzo niskich częstotliwości
nie wiem jak godzisz bycie audiofilem ze swoją ideologią , jak mozesz spać wiedząc , że jaszczury podczas snu eksploatują Twoje jestestwo
jesteś niekonsekwentny i jednocześnie zauroczony wiedzą która nie rozwija nie daje radochy ani spełnienia wyzbywasz się uczuć i spontaniczności
poza tym przyswoiłeś sobie stereotypy religijne nie rozumiesz wiary , bożej mocy duchowej, wypaczasz obraz Jezusa i Jego przesłanie dla świata
oczywiście to Twoje życie Twój wybór i akceptacja bądź niezgoda  ale wg mnie opierasz swój egzystencjalizm duchowy na filozofii z którą sam sobie nie radzisz
dla mnie starsza niewykształcona babcia z różańcem w ręku więcej wie o duchowym świecie niż pan Bielak

To Twoja opinia, i ok.
O bytach czy wibracjach piszę w sensie, że są i jak wpływają na nas. Od jakiegoś czasu, zgodnie z swoim doświadczeniem i rozumieniem mniej się nad tym skupiam. One są i będą. Nie zmienimy tego dopóki nie poznamy siebie, ponownie odkryjemy.
I to jest prawdziwe zmartwychwstanie.
Co do muzyki to kwestia emocjonalnego zaangażowania. Gdy nie skupiasz na niej negatywnych emocji nie dajesz temu energii. Możesz równie dobrze słuchać muzyki religijnej w niekoniecznie dobrych emocjach.
Obraz Jezusa, jego przekaz i nauki skutecznie przeflancował Kk, robiąc z niego męczennika i zbawcę, dając przez to wiarę i nadzieję miast wiedzy.
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, kostropaty napisał:

rozwój oznacza poznawanie nowości...

praktykowanie tych samych obrzędów przez 2 000 lat nigdy nim nie będzie...

obrzędy to tradycja i wypełnienie Testamentu

poznanie prawda życie rozwój i pewność drogi oraz zrozumienie siebie i drugiego człowieka to zatopienie własnego jestestwa w miłości wszechmocy i pełni poznania Boga

poznanie prawda życie rozwój i pewność drogi oraz zrozumienie siebie i drugiego człowieka to zatopienie własnego jestestwa w miłości wszechmocy i pełni poznania Boga

Chcesz poznać Boga poznaj siebie.
Niepotrzebne są tu żadne rytuały i obrzędy, wręcz przeciwnie.

Moim zdaniem jest dobrze, że możemy zamienić chodzenie do kościoła na słuchanie nauk i wykładów Bielaka i wielu innych.

Co do straszenie, to wypada straszyć jak wszyscy...inaczej będzie dziwnie, przecież jest ciągle niebezpiecznie.

35 minut temu, J.Jerry napisał:

Moim zdaniem jest dobrze, że możemy zamienić chodzenie do kościoła na słuchanie nauk i wykładów Bielaka i wielu innych.

całe szczęście, że mogę zrezygnować z obu 🙂 słuchanie tego bielaka jest równie ekscytujące, jak grzybobranie...

18 godzin temu, slawek.xm napisał:

co z rozwojem nie ma nic wspólnego...

i nie trzeba książki sprzed tysięcy lat, aby poznać prawdę, zrozumieć siebie i drugiego człowieka oraz zatopić własne jestestwo  😉 

17 minut temu, kostropaty napisał:

całe szczęście, że mogę zrezygnować z obu 🙂 słuchanie tego bielaka jest równie ekscytujące, jak grzybobranie...

Nie ma porównania przekaz obu - Bielak mówi, że możesz coś zmienić, bo jesteś kimś.

Godzinę temu, J.Jerry napisał:

Nie ma porównania przekaz obu - Bielak mówi, że możesz coś zmienić, bo jesteś kimś.

ok, tu zgoda 🙂 

nie wmawia Ci przynajmniej, żeś prochem marnym i w proch się obrócisz 🙂 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.