Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmocnienie do PMC Fact 12 za 40kzl

Huberto1984

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie niestety było niedopasowanie czułości wzmacniacza do Exogala, co objawiało się szumem z kolumn. Dobrałem lampowy przedwzmacniacz z dzielnikiem napięcia na wejściu do końcówki i jest ok. Próbowałem też pasywnego, ale miałem wrażenie, że grało to jakby jakby bez odpowoedniej głębi.

8 godzin temu, WuMike napisał:

Faktycznie, wygląda estetycznie, klasycznie jak dla mnie, a podświetlone okienko w nocy czaruje ?

Kompletnie niczego nie używam i na razie sobie to chwalę, gdyż dobre pre to duży wydatek, a średniej klasy klockiem degradowałem sobie tylko brzmienie ?

Sygnał jest regulowany prosto z kości ES9038Pro DAC’a w Oppo 205.

wiec grasz na 50% mozliwosci Passa.bez wysokiej klasy pre ,sie nie obejdzie.

W dniu ‎26‎.‎06‎.‎2019 o 15:06, mztv napisał:

...to warto posłuchać PASS INT-250

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak najbardziej, bo to ciekawa integra, ale na pewno nie z B&W 802 D3...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 25.07.2019 o 06:18, tomek7776 napisał:

wiec grasz na 50% mozliwosci Passa.bez wysokiej klasy pre ,sie nie obejdzie. zapraszam z wysokiej klasy pre do mnie 

Skąd jesteś? Masz okazje podjechać kiedyś do Gdyni, z dobrym pre, aby mnie przekonać? Pytam serio ?

Odnośnie partnera dla INT-250, szczerze polecam ProAc D48R.

dla mnie to za daleko,ale kolega Morawka sprzedaje jeden z najlepszych preampow,zlapcie kontakt,,,,i ,,

i warto poczytac zachodnie testy,fora,z czym sie Twoj Pass sprawdzi,

3 godziny temu, tomek7776 napisał:

dla mnie to za daleko,ale kolega Morawka sprzedaje jeden z najlepszych preampow,zlapcie kontakt,,,,i ,,

Pewne sprawy na razie odwlekały się w czasie i chyba jednak u mnie zostanie

Ilu ludzi tyle opinii

Której wersji słuchałeś?

Nowe Passy nie grają ciepło. Taka jest moja analiza, po 2 tygodniach grania ostatniej serii końcówek .8 i to samo powinno dotyczyć obu ostatnich integr. Ich dźwięk jest nasycony i barwny, ale kolokwialnie „ciepłym” nie pokusiłbym się go nazywać. Zresztą, wtedy trochę kłóciłoby się to z D48R, gdyż wg mnie to one powodują lekką sygnaturę ciepła, a INT-250 raczej minimalizował ten efekt.

Nie sluchalem go, tylko tak wywnioskowalem z prasy. Tucana tez ciepla nie jest. Jest dosc dobrze dociazona I nasycona, ale raczej neutralna. 

Wieza STEREO Technics :)

Staram się sugerować prasą, ale ciekawość mnie zżarła i zakupiłem Audiovideo wydanie lipiec 2015 tylko po to, aby przeczytać recenzję rzeczonego Passa X150.8 - dodam tylko, że artykuł nabyłem już po zakupie sprzętu, więc niczym się nie sugerowałem. Moje spostrzeżenia pokryły się z recenzentami, a uśmiech pojawił, widząc symbol Wybór Redakcji.

Tucana, szczególnie wersja Anniversary to fajny wzmacniacz, o ile dobrze pamiętam dosyć podobnie grający do powyższego Passa  - jeżeli można porównać integrę z samą końcówką,  w ogóle.

Jedna wróciła na ebay ex demo od dilera. Pewnie komuś nie podpasowala. 
Zastanawiałem się mocno czy by nie wymienić audia flight one na fls10, bo dobra cena jest, ale wersje na uk tych wzmacniaczy są 240v.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.