Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw audio do 3000

wyimaginowany okoń

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,                                                              chcę kupić zestaw stereo do 3000zł (2 kolumny podstawkowe + wzmacniacz), słucham głównie lekkiej muzyki, ale super by było usłyszeć jakieś mocniejsze uderzenie przy AC/DC ?. Byłem w krakowskim Nautilusie, gdzie polecono mi kolumny Castle Knight 2 + wzmacniacz Chario Quadro (za 3000). Z kolei w Top Hi-Fi zaproponowali wzmacniacz Yamaha MusicCast R-N303 i do niego 3 zestawy monitorów do wyboru: Mission Lx-2 (za taki zestaw 2500zł) albo Indiana Line NOTA 260x (2399zł), albo Elac Debut 6.2 (2799zł). Zestaw zaproponowany w nautilusie jest po prostu piękny, ale martwi mnie rozmiar wzmacniacza Chario, który posiada mało gniazd i nie ma odtwarzacza CD, korzystam raczej z serwisów streamingowych (Tidal głównie), ale fajnie by było mieć możliwość odtworzenia CD.                    Za to o wzmacniaczu Yamahy z Top Hi-Fi jest mało info w internecie. Pokój ma około 15m2. Mogę liczyć na Waszą pomoc?

https://www.audiostereo.pl/topic/145094-zestaw-audio-do-3000/

Nie wiem na ile nasze pisanie i propozycje będą mogły realnie Ci pomóc bez odsłuchu, ale proszę bardzo od siebie dwa budżetowe rozwiązanie. Pierwszy to zestaw oparty na popularnym multifunkcyjnym amplitunerze Onkyo TX-8250 + Indiana Line Tesi 261 amplituner ten ceniony jest nie tylko za funkcjonalność, ale i za stosunkowo wyrównane brzmienie i w połączeniu z kolumnami Indiana Line Tesi tworzy ciekawy duet równowagi z odrobiną swobody i detaliczności brzmienia kolumn. Drugi zestaw to sprzęt oparty o wzmacniacz NAD C326 BEE, który brzmieniem potrafi zaczarować i pokazać wyższość nad wszelkimi amplitunerami. Połączony z Yamahą WXAD-10 i kolumnami Indiana Line Nota 550X zapewni wrażenia i pomimo surowego wyglądu jego funkcjononalność nie będzie odbiegała wiele od wcześniejszego rozwiązania a zapewni brzmienie, dynamikę i szczegółowość na jeszcze wyższym poziomie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja bym bazował na wzmacniaczu Nad C338, bo to świetna konstrukcja, dużo lepsza nawet od yamahy R-N602. No ale to jest wzmacniacz, a nie amplituner stereo. Nad ma Chrome Cast, co załatwia temat streamowania. Posłuchaj tego wzmaka nawet z kolumnami Indiana Line Nota 260. Uważam, że na tym pułapie cenowym lepiej dołożyć do Nada kosztem droższych kolumn, a efekt będzie lepszy. 

Zapraszamy na odsłuch ? 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.