Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo tx 8390 HIT czy KIT ?

ohmygod

Rekomendowane odpowiedzi

No to prawda. Nie warto pokazywać danych katalogowych bo takie rzeczy klient znajdzie wszędzie. Trzeba pisać i skoncentrować się na własnych odczuciach. "Czujemy że Onkyo gra mocniej" czy coś takiego. Taka mała rada na przyszłość.

Ale mały plusik że pierwsi pokazaliście różnice w dźwięku. 

Nikt nie pisze o podstawowej różnicy czyli autokalibracja. Dlatego to bezpośrednio konkurent Yamaszki 803.

Ta funkcja powinna być standardowa w wzmacniaczach średniej klasy. Z wyłączeniem tych purystycznych, lampowych, hybrydowych oraz nie posiadających w swoim torze sygnału cyfrowego. 

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Kalibracja za pomocą dołączonego w tanich amplitunerach mikrofonów jest hmm. Jakby to łagodnie ująć. Stanowi małą wartość dodaną. 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zwłaszcza że accu eq robi odległości i moc kanałów. Tam nie ma takiego rozbudowania badania pasma jak w ypao, audyssey czy dirac. 

Kalibracja w stereofonicznym amplitunerze Onkyo nic by nie dała. Lepiej to wyregulować ręcznie. 

I to akurat kolejna przewaga Onkyo, bo ma też 15 pasmowy equalizer ? 

21 minut temu, Sklep.RMS.pl napisał:

I to akurat kolejna przewaga Onkyo, bo ma też 15 pasmowy equalizer ? 

wyjasnij bo nie rouzmiem

equalizer

tzn np wkladam z sobie pendrive z plikami

wlaczam i moge sobie ustawic dzwiek tak jak to dawniej bywalo ?

jesli tak to calkiem niezle choc to nie to samo co zaawansowana korekcja akustyki

przy dzisiejszych mocach obliczeniowych procesorow to powinien byc standard

robi sie to z poziomu aplikacji ?

czy na panelu

pokazcie na wideo

Eqalizer. 

Czyli masz suwaki jak dawniej ale obecnie w formie graficznej i obrabiane cyfrowo.

Masz na przykład pasmo 50 Hz, 150 Hz, 2000hz i tak dalej i sobie ustawiasz góra dół pewnie od +/- 6 lub 10.

Zaawansowana korekcje akustyki w stereo na tylko arcam sr250. Bo ma dirac. Ypao w 803 jest zaczerpniete z modeli kinowych. Więc nie do końca się spisuje. Jak mówię tylko odległości i moc. Można to zrobić ręcznie. Jedyna przydatna rzecz to ypao volume. Ale wystarczyło dodać guzik loudness jak dawniej i było by to samo 

Wszyscy na forum czekają aż ktoś coś napisze, żeby wiedzieć co innym pisać jak zapytają ? 

Wszystkim smakoszom polecam Cydr Lubelski i Perry Lubelski jako alternatywę dla ohydnych, gorzkich, cuchnących piwsk.

Cydr i Perry, nie dość, że z są rodzimych owoców, to "kopią" lepiej ( szczególnie płeć piękną) niż te wszystkie zagraniczne browary, a walorami  smakowymi miażdżą każde piwo !!! ?

*****Sprzęt: Bezprzewodowy Boombox Hykker Sound Storm z Biedronki*****

Idź Pod Prąd. Z prądem płyną śmieci.

A na zagryzkę? 

16 minut temu, Sklep.RMS.pl napisał:

A na zagryzkę? 

Wystarczy MUZYKA ?

4 godziny temu, xede0r napisał:

ktos cos? ? napalilem sie na ten kombajn jak szczerbaty na suchara

z suchych danych wynika ze bedzie spoko? nie ma kosmicznych wymagan a kolumny to dali ikon 6 mk2

Co stoi na przeszkodzie abyś wypożyczył (kupił) go za kaucją i solidnie przetestował we własnych warunkach ? Żadne recenzje, opinie innych czy odsłuchy w salonach i u kolegów tego nie zastąpią. Nie przypasi, zwrócisz - proste. Nawet z domu nie musisz wychodzić ?

jak wspomnialem, wygorowanych wymagan nie mam, szukam cos swiezego ze wzgledu na dluzsze wsparcie niz starsze sprzety onkyo itd.

ma 2 wyjscia hdmi 4k i wiele wejsc, spotify itd. itd., urzadza mnie w 100%

Dobra, skalibrowaliśmy. Odszczekuje, że ta kalibracja mało daje. Wskazówkę w stronę -> HIT. 

Kupiłbyś, rozkręcił i dałbyś zdjęcie środka. Mamy od ręki. 

W dniu 10.12.2019 o 11:25, Sklep.RMS.pl napisał:

Wszyscy na forum czekają aż ktoś coś napisze, żeby wiedzieć co innym pisać jak zapytają ? 

Boom!!!!! Kwintesencja forum. Brawo!

8 godzin temu, ohmygod napisał:

dalibyśta zdjecie srodka

Sklep straci gwarancję kiedy to zrobi. 

8 godzin temu, Sklep.RMS.pl napisał:

Kupiłbyś, rozkręcił i dałbyś zdjęcie środka. Mamy od ręki. 

Ty jak kupisz to też ?

wiec czekaj cierpliwie na testy. Od razu ci mówię że w audio go prawdopodobnie nie będzie.

eic miało zawsze konflikt z audio czasopismem. Płacili innym.  Ale tamci nie rozbierają. Właśnie jestem ciekaw jak podejdzie do tego dsv, bo obecnie razem z eic mają dystrybucję oficjalna na polske. A oni mają umowę z audio. 

Będzie, będzie. 

Ja już pisałem jak gra bo mam go ...

Z jednej strony równo żadne pasmo się jakoś specjalnie nie wybija z drugiej wysokie jakieś takie metaliczne nie wybrzmiewają tak fajnie jak w denonie dra-800h ale bas jest w onkyo krótszy i nie tak rozlazły jak denon.

ogólnie gra podobnie do 8270 . Jak dla mnie to takie 8270 z nie potrzebnymi bajerami i nic nie poprawioną obsługą tidal .

Kalibracja owszem działa , ale lepiej gra jak się ją wyłączy . Ogólnie trochę zawiedziony jestem pobawie się nim jeszcze z miesiąc i pewnie go sprzedam

38 minut temu, metalowy napisał:

Z jednej strony równo żadne pasmo się jakoś specjalnie nie wybija z drugiej wysokie jakieś takie metaliczne nie wybrzmiewają tak fajnie jak w denonie dra-800h ale bas jest w onkyo krótszy i nie tak rozlazły jak denon.

ogólnie gra podobnie do 8270 . Jak dla mnie to takie 8270 z nie potrzebnymi bajerami i nic nie poprawioną obsługą tidal .

Kalibracja owszem działa , ale lepiej gra jak się ją wyłączy . Ogólnie trochę zawiedziony jestem pobawie się nim jeszcze z miesiąc i pewnie go sprzedam

A miałeś może porównanie z Yamahą R-N803D ?

14 minut temu, Pabloku napisał:

A miałeś może porównanie z Yamahą R-N803D ?

54 minuty temu, metalowy napisał:

no to wychodzi na to ze kupa dzwiekowo wyszla

nawet bardzo wyrozumiale w swoich testach hi fi choice dalo 8270 za dzwiek ledwie 4,5 gwiazdki

a u nich nawet najtansze wzmaki zwykle dostaja po 5 gwiazdek i w dodatku sugestia by laczyc z wysoko efektwnymi

mocno basowymi kolumnami jak klipsch

nie ma sensu placic tyle za brzmienie astmatyka - z cherlawym anemicznym basem chudymi gitarami oraz pocienionymi wokalami

Mocne wnioski jak na kogoś kto nigdy żadnego z nich nie słuchał i bazuje na opisach dwóch osób, których też na oczy nie widział ? 

Jak pojawi się klient zainteresowany bezpośrednim porównaniem i ktoś z obsługi zepnie to wszystko i zda relację to na pewno o tym napisze.  Póki co nie mieliśmy takiej sytuacji. 

Godzinę temu, Sklep.RMS.pl napisał:

Jak pojawi się klient zainteresowany bezpośrednim porównaniem i ktoś z obsługi zepnie to wszystko i zda relację to na pewno o tym napisze.  Póki co nie mieliśmy takiej sytuacji. 

czy to prawda ze sa po dwa kondensatory na kanal ? czyli w sumie pojemnosc 40 tys ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.