Skocz do zawartości
IGNORED

jakie kolumny do salonu 45m2

a-s

Rekomendowane odpowiedzi

witam i prosze o poradę

mam zamiar skompletowąc sobie "sprzęcik" a zacząć chcę od kolumn do 3000zł

salon 45m2 wysokość 3 m pokój raczej kwadrat

rodzaj słuchanej muzy : metal,rock,industrial trochę elektroniki

co polecacie do nagłośnienia tego pomiesczenia?? do tej pory moim faworytem były dali 6006 / cena dobra no i do "mojej" muzy pasują/ ale przed zakupem warto posłuchac tez i innych kolumn........

dzieki

pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/14700-jakie-kolumny-do-salonu-45m2/
  • Redaktorzy

a-s - po pierwsze nie napisałeś co ma te skrzynki napędzać (rubryka "o mnie" też niec o Tobie nie mówi) za taka kwotę przy podanym przez Ciebie metrażu proponuję poszukać czegoś na rynku wtórnym. Powinny ci podpasować JBL XTi100, Infinity: Alpha50, KAPPA 400, BETA 50. Czyli w skrócie duże skrzynki, które oczywiście wymagają solidnego wzmacniacza.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

witam

jak napisałem wczesniej dopiero zaczynam kompletowanie sprzętu i jako pierwsze mam zamiar kupić kolumny

co do wzmacniacza to może polecicie przy okazji coś do 2000 zł

fr@ntz dzieki za pierwsze "typy"- też rozważam sprzęt z 2 ręki

co do muzy to słucham głównie ciężkiego brzmienia i dla mnie kolumny musza mieć b.d.bass -matal i rock tego wymagają wg.mnie

ostatnio przesłuchałem b&w 603 s3; avance dana av670 oraz dali 6006 i jak dla mnie te ostatnie wygrały bezapelacyjnie i one są teraz bardzo powaznie brane pod uwage- co o tych dalakach sądzicie ?

a może : paradigm monitor 7v4 : kef Q5 ?

ewentualnie inaczej- co za około 5000 zł / kolumny +wzmak/ do takiego pomieszczenia ??

dzieki

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.