Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 35m2+

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

To może ja tak na marginesie zapytam - obcował ktoś z ACR RP 400 Isostatic?  To paczki z połowy lat 80 ubiegłego wieku -szwajcarska manufaktura z głośnikami Fostexa -  duże i ciężkie - ale jak grają ? Ktoś coś wie ?

22 minuty temu, szczypior88 napisał:

Panowie pewnie nigdy nie słuchali ale jak u prawilnego "audiofila" zwrot wzmacniacz cyfrowy od razu zaswieca lampkę i jest powodem do wątpliwości bo przecież wzmak nie waży 50kg i plecy nie bolą? Mamy 21 wiek. Lyngdirf stworzył już wzmaka który do dzisiaj kosi swoich wielu konkurentow. Poczytajcie Panowie o Lyngdorf Millennium? 

Skąd wiesz ,że nie słuchałem ?

Testowałem integre Lyngdorfa z monitorami Totem Mani-2 ( bardzo trudne do wysterowania ) i krótko mówiąc szału nie było

Ilu ludzi tyle opinii

Patrząc na przebieg impedancji mani2 można spokojnie rzecz że te kolumny nie skorzystały z rezerw zasilacza jaki ma SDAI2175 (o ile to jego testowałeś bo to nie jedyna integra lyngorfa). Inna sprawa że często głośniki trzymane za "ryj" subiektywnie mogą wydawać się szczuplejsze niż na wzmacniaczu który im smycz trochę zluzuje.

BTW. odsłuchu dokonywałeś u siebie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Godzinę temu, szczypior88 napisał:

Panowie pewnie nigdy nie słuchali ale jak u prawilnego "audiofila" zwrot wzmacniacz cyfrowy od razu zaswieca lampkę i jest powodem do wątpliwości bo przecież wzmak nie waży 50kg i plecy nie bolą? Mamy 21 wiek. Lyngdirf stworzył już wzmaka który do dzisiaj kosi swoich wielu konkurentow. Poczytajcie Panowie o Lyngdorf Millennium? 

Był u mnie właściciel hybrydowych końcówek lampa/tranzystor robionych na zamówienie, grającymi z kolumnami audiosynergii które pięknie czarują wokalami a on sam był przekonany po obcowaniu z 4 wzmakami klasy D że tam niema szans na dobry damski wokal (i dynamikę, chociaż tego zrozumieć za chiny nie mogłem), ale wpadł do mnie. Zdziwił się po pierwsze tym że wzmacniacz D tyle waży a po drugie że zagrało jego wokale tak jak chciał ?
Nie można zatem oceniać brzmienia wzmacniacza po klasie w jakiej pracuje ani technologii w jakiej jest zrobiony.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Jak miałem kiedyś Elektrostaty to miałem problem je napędzic. Wiele końcówek się dusilo. Hegel h20, Vincent sp331 i jakiś Krell mniejszy nie pamiętam już modelu. O integrach nie wspomnę. Vincent w miarę je ogarniał ale chamsko to grało,bez finezji. Dopiero Lyngdirf nie dość że je napedzil to mogłem usłyszeć ich możliwości. 

Końcówka Sda 2175 jest jeszcze lepsza jak dopnie się dobre pre po XLR. kolega Opteron ma integre Sdai 2175 

Co ważne. Lyngdorfa cenie bardzo za świetne granie przy niskich poziomach głośności. Bardzo rzadko spotykane nawet w drogich sprzetach. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.