Skocz do zawartości
IGNORED

kolumny do Integry Pioneer a70ae

TRIkiuba

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, TRIkiuba napisał:

bass refleks raczej z przodu bedą stały przy ścianie.

ok, jednak miej na uwadze, że odsunięcie praktycznie każdej kolumny od ściany tylnej czy bocznych daje lepsze wrażenia przestrzenne. Zrób tak kiedyś chociaż na próbę. Scena będzie bardziej trójwymiarowa. Jaki budżet na te kolumny? 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Witaj,

Audiovector QR5 może być, chociaż będzie to system, który w takiej konfiguracji zagra raczej szczegółowo, analitycznie, bardzo swobodnie. Jeśli lubisz mocne, energiczne granie, spójrz na Focal Aria 936 (https://www.q21.pl/focal-aria-936.html). Natomiast moim zdaniem najlepszą opcją będą potężne Kef R900 (https://www.q21.pl/kef-r900.html). Ewentualnie jeśli możemy trochę zwiększyć budżet - świetne duńskie kolumny Gato FM-30 (https://www.q21.pl/gato-audio-fm-30.html).

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Pioneer lubi się z Kefami, a także z Operami,  masz świetny system, nie spiernicz  go kolumnami , z tym że w Twoim budżecie Opery pożrą każdego Kefa, musiałbyś  kupić Kefa R11 by zagrało bardzo dobrze 

Ja tam zupełnie nie rozumiem fenomenu Audiovector. W domu miałem model SR3 Arrete i na początku to może zrobi Wow. Sporo detalu, efektu. Mało muzyki, przyjemności. Wykonanie również dyskusyjne, właściwie trzeba uważać, bo łatwo mogą się wywrócić.
Tu tez masz wstęgę, bym uważał.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

W tej cenie Triangle Genese, jeśli szukasz dynamicznego detalicznego brzmienia. Myślę, że dałoby się wypożyczyć do domu, jeśli jestes poważnie zainteresowany. 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

w cenie do 12k to u nas przetestowałbym Bowersy 703  i ProAc Response DT8. B&W mają co prawda bass reflex do tyłu, jednak flow port robi robotę i jakoś specjalnie nie dmuchają mocno.

Wpadnij do jednego z naszych salonów na odsłuch. Ocenisz sam ? Zapraszam

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dziękuję wszystkim za pomoc byłem dzisiaj salonie ze swoimi klockami. Pierwsze co to zmieniliśmy kable xlr z qed 40 na Cardas Pasec. już po tej zmianie góra była mniej stalowa. Przesłuchałem 7 par. 

Focal Aria 936

Triangle Esprit Antal EZ 

Triangle Genese Quartet 

Opera Quinta SE

KEF R7

KEF Q950 

Audium Comp 7.2 Drive 

Najlepiej moimi klockami  zagrały ........ i to w opinii wszystkich słuchających KEF Y Q950. Najtańsze w zestawieniu. :) Bass super i miękka góra. Tworzą idealną parę wiec jutro jeszcze testuje w domu i ..... mam do sprzedania nowe Dali Opticon 6 ?

KEF R7 były nowe czy miały już trochę przebiegu? Jeśli zmiana dźwięku wraz z wygrzewaniem zachodzi w nich tak samo jak w starej serii R, mógłbyś się zdziwić. I to bardzo

No i pięknie, dobry wybór. Niech służy ? 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

17 godzin temu, TRIkiuba napisał:

Dziękuję wszystkim za pomoc byłem dzisiaj salonie ze swoimi klockami. Pierwsze co to zmieniliśmy kable xlr z qed 40 na Cardas Pasec. już po tej zmianie góra była mniej stalowa. Przesłuchałem 7 par. 

Opera Quinta SE

Możesz coś skrobnąć jak wypadły w tym zestawieniu?

W dniu 17.12.2019 o 07:30, TRIkiuba napisał:

4800

Rozumiem, że kupowałeś w Polsce ,stąd ta wysoka cena. Na Niemieckich stronach bez łaski kupujesz za 850E

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.