Skocz do zawartości
IGNORED

Przedłużasz DAC -> słuchawki, 5 m - który?

Patrykowski

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy - co z tych dwóch będzie lepsze (mniej psuło), potrzebuję niestety ok 5 m od DACa do mojego legowiska (na razie żadne blututy nie wchodzą w grę, musi być kabel)? Zależy mi na jakości dźwięku. Słuchawki to Klipsch Image One I i niezły DAC za ok 2000. Czy może do takiego budżetowego sprzętu lepiej coś za 20 zł? :) 
A może jeszcze coś innego polecicie?  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 minut temu, niowluka napisał:

Kup ładniejszy. Oba więcej niż wystarczą.

?

T może po prostu taki?

Ukryta Zawartość

Albo 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak 5m to może lepiej mieć coś solidniej zbudowanego, ale ... zawsze możesz spróbować - jak coś będzie nie tak odeślesz z powrotem.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

12 minut temu, niowluka napisał:

Jak 5m to może lepiej mieć coś solidniej zbudowanego, ale ... zawsze możesz spróbować - jak coś będzie nie tak odeślesz z powrotem.

A czy jakbym kupił 5m jakiegoś Cordiala czy Mogami mikrofonowy i do tego wtyk/gniazdo  np. Neutrik to będzie różnica? Kasa wyjdzie pewnie ta sama...

Nie wiem, nic mi te nazwy nie mówią.

Jedyne co ryzykujesz to słabe ekranowanie i generowanie zakłóceń, ale to zależy od twoich warunków itd. Ja bym zaczął od najtańszego, w miarę solidnego kabla, i dopiero jak z tym będą problemy - zaczął kombinować.

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

Mam Vention 5m mini jack do rca od kilku miesięcy i wszystko z nim w porządku. To srebro też tam chyba jest, bo trochę poprawiła się klarowność . Zakłóceń  żadnych nie ma, a mam sporo kabli i zasilaczy za szafką. Dodatkowo toslink i coaxial też Vention. Za tą kasę bez uwag

Zawsze chętnie podyskutuje na temat płyt  czarnych i srebrnych), taśm, wzmacniaczy, drapaków i odtwarzaczy CD i SACD, ale  co do słuchawek nie pozwalam sobie na doradzać innym i innym nie pozwalam wchodzić z butami pomiędzy nauszniki a moje uszy. Jednak z pokorą czytam wypowiedzi kolegów. Osobiście uważam, że słuchawki  Klipsch Image One są jak na swoją cenę i przeznaczenie, darem  nisko schodzącego i co najważniejsze dobrze kontrolowanego basu. Nie rozmywaj tego Prolinkiem F i weż VENTION. , Jeżeli zaś uważasz, że bas zbyt kontrolowany weź  Prolink. Ale ja głuchy jak pień i stary jestem, dlatego weź dwa i odeślij  gorszy.?

Melodika 5 metrów. Najsolidniej wykonana

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

17 godzin temu, Sklep.RMS.pl napisał:

Melodika 5 metrów. Najsolidniej wykonana

Dajcie link bo nie mogę znaleźć 5m.

W dniu 16.12.2019 o 17:02, MusiałemZmienićNick napisał:

Zawsze chętnie podyskutuje na temat płyt  czarnych i srebrnych), taśm, wzmacniaczy, drapaków i odtwarzaczy CD i SACD, ale  co do słuchawek nie pozwalam sobie na doradzać innym i innym nie pozwalam wchodzić z butami pomiędzy nauszniki a moje uszy. Jednak z pokorą czytam wypowiedzi kolegów. Osobiście uważam, że słuchawki  Klipsch Image One są jak na swoją cenę i przeznaczenie, darem  nisko schodzącego i co najważniejsze dobrze kontrolowanego basu. Nie rozmywaj tego Prolinkiem F i weż VENTION. , Jeżeli zaś uważasz, że bas zbyt kontrolowany weź  Prolink. Ale ja głuchy jak pień i stary jestem, dlatego weź dwa i odeślij  gorszy.?

Tak, to fajne słuchawki ? Ale tylko Image One I, starsza wersja.

A o czymś takim co myślicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.