Skocz do zawartości
IGNORED

Współczesny konkurent Krell KSA 50s

slaaawek

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, margaryna85 napisał:

wypadek może się trafić  zawsze i wszędzie.

Widziałem na Youtube wpis pewnego serwisanta który napotkał się w jednym chińskim sprzęcie na cement ukryty w środku. Zapewne chińscy super hiper inżynierowie pomyśleli że lepiej dociazyc amp bo wiadomo dla niektórych gòrò i wujków dobra rada co ciężkie to lepsze. Ja dziękuję za takie wypadki

58 minut temu, Audio.Japan napisał:

Widziałem na Youtube wpis pewnego serwisanta który napotkał się w jednym chińskim sprzęcie na cement ukryty w środku. Zapewne chińscy super hiper inżynierowie pomyśleli że lepiej dociazyc amp bo wiadomo dla niektórych gòrò i wujków dobra rada co ciężkie to lepsze. Ja dziękuję za takie wypadki

A skąd pomysł że to wypadek a nie świadome użycie materiału  ?

Ty już nie bądź taki Made In Japan bo ci dzisiaj też potrafią takie numery robić że głowa boli .

Skończyło się że JAPAN był wyznacznikiem jakości itd.

3 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Jak chcesz dobry wzmacniacz bez betonu to trzeba zapłacić chińczyk zrobi. Tani grajek i żeby trochę $ zostało też nie ma sprawy.

I tak to jest lepsze niż niby ta sama kawa czy inne artykuły tej samej marki a różne w Polsce i w Niemczech.

Azjaci przynajmniej podchodzą uczciwie do sprawy.

Jeżeli chodzi o ich park technologiczny to wiem że już Europę przegonili a kto wie czy nie Usa .

Mam koncowke mocy Krell KSA-100 . Ta pierwsza z transformatorami na rdzeniach IE i 4 czterema kondensatorami 40.000 uF wielkosci sloikow. The kondensatory nigdy nie wyschna gdyz maja tyle elektolitu co 40 wspolczesnych kondensatorkow . Poza tym klasa A to nie AB -czy B gdzie skoki pradu sa duze . Nowsze Krell'e nie byly juz ustawiane na klase A tylko na "Sliding " A czy inne marketingowe haslo. Co ciekawe , czytalem watek o kliencie co wyslal KSA-100 do Krella. Panowie , wymienili tranzystory wyjsciowe ,wlozyli nowe kondensatory (chyba na plycie sterujacej ) ustawili prad spoczynkowy na kilka watow w klasie A (zamiast pelne 100) i skasowali w sumie rozsadne $1100 za servis. Dan D'agostino skomentowal , ze nowi inzynierowie Krella nie maja pojecia o starych modelach (tych przez niego zaprojektowanych). Co do mojego wzmacniacza , nawet  na plycie sterujacej stare kondy ROE (roederstein ) w zlotych koszulkach (105 stopni) maja niski ESR i trzymaja pojemnosci bo sa po prostu duze w porownaniu do nowych konstrukcji i nie ma powodu zeby je wymieniac ze wzgledu na wadliwosc. Jesli juz, to tylko dlatego , ze nowsze kondensatory moga (ale wcale nie musza ) brzmiec lepiej. Poczatkowo mialem zamiar wymienic wszystko jak leci, ale pozniej jak pomierzylem te kondy postanowilem poczekac az pograja kilka miesiecy. Wzmak nie byl grany przez wiele lat. 

Jest grupa ludzi ktorzy preferuja konstrukcje oparte na transformatorach IE , ktore z natury swojej filtruja sporo "smieci" jakich pelno jest w sieci zasilajacej . 

jesli chodzi o palace sie wzmacniacze to mialem tylko jeden przypadek kiedy zapalila sie plytka lampowego stopnia mocy w chinskim DAC'u . Wystraszylem sie nie na zarty gdyz  stalo to na drewnianym standzie a dom to przeciez drewno i tektura. Mam zwyczaj zostawiac urzadzenia pod pradem i wychodzic z domu na kilka godzin , W takim przypadku nie mialbym do czego wracac. Okazalo sie ze plytka byla wadliwie wytrawiona i miala mikrozwarcia . Palilo sie trzaskajacym plomieniem ha ha 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.