Skocz do zawartości
IGNORED

Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, pmcomp napisał:

MNIE OBCHODZĄ

To załóż osobny temat  a nie przychodzisz do wątku o bezpiecznikach ,gdzie nikogo nie interesują kwestie jakie poruszasz.

2 minuty temu, pmcomp napisał:

NIE … nie rozumiem.

Ludzie piszący sobie o brzmieniu bezpieczników ,nagle zostali zaatakowani przez kogoś,kto próbuje ich odpytywać ,zadając im pytania :

A czemu tak brzmią ,Z czego to zrobione itd. KUMASZ ? 

9 minut temu, baltfan napisał:

Ludzie piszący sobie o brzmieniu bezpieczników ,nagle zostali zaatakowani przez kogoś,kto próbuje ich odpytywać ,zadając im pytania :

A czemu tak brzmią ,Z czego to zrobione itd. KUMASZ ? 

Na to odpowiedzialem ale nie zrozumiales niestety.

Poza tym … powtarzasz sie.

PS. ciekawe jaki miałeś nick w starej erze audiostereo, przed rewolucja? 😉 

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Mnie obchodzą, albowiem jako "techniczny" chciałbym się dowiedzieć jak to sie dzieje, że super remaster dźwiękowy z "tego" wychodzi.

Forum, zakładka jak i sam wątek są ogólnodostępne, nie jest to żaden ekskluzywny klub jak niektórym się wydaje.

Zróbcie sobie "salonik2", tam napewno nie zajrzę...i "zdechnie" ten salonik podobnie jak pierwszy, gdy zostaną sami "słyszący bezpieczniki", najpierw będą się poklepywać, potem pozjadają się, udowadniając sobie wzajemnie, kto ma "większego".  

8 minut temu, baltfan napisał:

To załóż osobny temat  a nie przychodzisz do wątku o bezpiecznikach ,gdzie nikogo nie interesują kwestie jakie poruszasz.

Nie mamy czasem „wolnego internetu”? Chcesz wprowadzić cenzure moich wpisow? Jakim prawem? Jedynym jest … regulamin tego forum i ogolne prawo polskie. Pokazesz gdzie je naruszylem?

A jak ci nie pasuja moje wpisy albo moja osoba to … jest taki przycisk „dodaj do ignorowanych”.

5 minut temu, iro III napisał:

Zróbcie sobie "salonik2", tam napewno nie zajrzę...i "zdechnie" ten salonik podobnie jak pierwszy, gdy zostaną sami "słyszący bezpieczniki", najpierw będą się poklepywać, potem pozjadają się, udowadniając sobie wzajemnie, kto ma "większego".  

Jak to mawiaja czasem w kosciole … swięte slowa 🤗.

Edytowane przez pmcomp

11 minut temu, pmcomp napisał:

To nie jest odpowiedz na moje pytanie, w szkole wylecialbys „do dyrektora”.

coś ci się wyraźnie pomyliło ! - to jest forum dyskusyjne , gdzie wymienia się poglądy , proponuje swoje przemyślenia i dokonania , dyskutuje , a nie zadaje pytania w sposób nachalny i ignorancki

6 minut temu, pmcomp napisał:

wolnego internetu”?

Najpierw trzeba nauczyć się kultury ,dopiero potem domagać wolności 🙂

Naruszyłeś regulamin wchodząc w temat ,który rozwalasz .Inaczej,psujesz dobrą zabawę osobom,które na tym wątku ją uprawiają .

Byłbym ostrożny z odniesieniami do kwestii religijnych.

6 minut temu, krzystekov napisał:

coś ci się wyraźnie pomyliło ! - to jest forum dyskusyjne , gdzie wymienia się poglądy , proponuje swoje przemyślenia i dokonania , dyskutuje , a nie zadaje pytania w sposób nachalny i ignorancki

I owszem. Ale nie doczytales.

Na moje pytanie dlaczego bezpiecznik slychać dostalem taka odpowiedz:

„Miałeś jakiś bezpiecznik lepszej jakości i testowałeś go ?”

To jest dyskusja?

Chyba jednak nie bo pomimo tego odpowiedzialemi … zero odzewu. Moze juz uciekl? 😉 

2 minuty temu, baltfan napisał:

Naruszyłeś regulamin wchodząc w temat ,który rozwalasz .Inaczej,psujesz dobrą zabawę osobom,które na tym wątku ją uprawiają .

Ktory punkt?

Zacytujesz?

Jak znajdziesz bo na tym forum jest on „dobrze schowany”.

Edytowane przez pmcomp

Godzinę temu, pmcomp napisał:

pomieszczenie i jego akustyka - 40% (odpowiedz dlaczego tak duzo znajdziesz na kazdym AudioShow i podobnych)

Chłopie akurat więcej niż 40%, nawet więcej niż 50%.

28 minut temu, pmcomp napisał:

Dodatkowo zapytam wiec ja … jak jest wykonany taki bezpiecznik audiofilski, taki za 1000 zl i taki za 40000 zl.

Zapytaj produ entow, poczytaj oferty tychże. 

Chyba nie myślisz, że ktoś kupi taki bezpiecznik, żeby go za chwilę uszkodzić, by zobaczyć jaki drucik siedzi w środku.

Co to za pytanie w ogóle ?!

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

4 minuty temu, pmcomp napisał:

Ktory punkt?

Ten nie pisany :

Nie masz nic do powiedzenia w temacie,to lepiej nie pisz ,uszanuj to co piszą na dany temat jego uczestnicy.

Godzinę temu, pmcomp napisał:

kolumny - 25%

- wzmacniacz (czy integra, czy dzielonka) - 14%

- źródło (komplet cyfrowyalbo komplet analogowy) - 14%

- kable analogowe - 3%

- stoliki, podstawki itp. - 3%

Jak Ty żeś te procenty wyliczył ?

Ale nie musisz odpowiadać, bo to tylko twoje wydumki.

Edytowane przez sir.jax

7 minut temu, pmcomp napisał:

Ktory punkt?

Punkt najważniejszy - "Nie psuj dobrej zabawy słyszacym bezpiecznik, bo pytając o to jak działa, rozwalasz ich wimaginowany świat i wyprowadzasz ze strefy komfortu"

Dobrze to ująłem, baltfanie?

Edytowane przez iro III
3 minuty temu, sir.jax napisał:

Jak Tu żeś te procenty wyliczył ?

Ale. Ie musisz odpowiadać, bo to tylko twoje wydumki.

Jestes kolejnym, ktory nie przeczytal dokladnie mojego posta. Jak przeczytasz to prosze wróc do mnie w tym temacie.

4 minuty temu, baltfan napisał:

Ten nie pisany :

Nie masz nic do powiedzenia w temacie,to lepiej nie pisz ,uszanuj to co piszą na dany temat jego uczestnicy.

Czyli znowu w stylu… „BO TAK”.

😂😂😂

PS. „niepisany” piszemy razem. Jaki. Przymiotnik.

Edytowane przez pmcomp

Powtarzam po raz trzeci :

Wpadasz w dyskusje i zaczynasz wszystkich uczyć,uświadamiać wbrew ich woli ,a na koniec zaczynasz odpytywać. Podważasz to co ktoś słyszy itd.itp. Jak możesz wymagać ,żeby ktoś dał ci wolność wypowiedzi ,jak nie potrafisz zrozumieć pewnych zasad ? 

1 minutę temu, iro III napisał:

Źle,bo tą ironiczną nieco odmianą obrażasz jednak piszących tu ludzi .

34 minuty temu, baltfan napisał:

Odpowiadam :

Miałeś jakiś bezpiecznik lepszej jakości i testowałeś go ?

Żaden z nich nie miał 🙂

2 minuty temu, baltfan napisał:

Źle,bo tą ironiczną nieco odmianą obrażasz jednak piszących tu ludzi .

Nikogo nie obrażam. Tak sobie "słyszę" i widzę ten punkt. 

6 minut temu, pmcomp napisał:

Na moje pytanie dlaczego bezpiecznik slychać dostalem taka odpowiedz:

„Miałeś jakiś bezpiecznik lepszej jakości i testowałeś go ?”

a dlaczego kable słychać ? , interkonekty słychać , bezpieczniki ? - no właśnie , to jest pytanie, ponieważ nauka na dzień dzisiejszy jeszcze nie znalazła na to odpowiedzi też . wiadomo o naskórkowości , polu magnetycznym itp ale co się dzieje tak naprawdę z elektronami w przewodniku tego nie wie nikt. do dzisiaj ludzki mózg też nie jest do końca zbadany , głębie oceanu , czy krańce wszechświata , jeśli gro ludzi słyszy że kable czy bezpiecznik wnosi poprawę to napewno tak jest , można dyskutować na te tematy wszelkimi konfiguracjami , wymieniać poglądy a nie z góry ignorować na tkzw zasadzie nie bo nie.jestes doświadczonym fanem audio wiec myślę że tym bardziej powinieneś traktować to wspaniałe hobby bardziej elastycznie

7 minut temu, iro III napisał:

Punkt najważniejszy - "Nie psuj dobrej zabawy słyszacym bezpiecznik, bo pytając o to jak działa, rozwalasz ich wimaginowany świat i wyprowadzasz ze strefy komfortu"

A ty zawsze wpadasz i musisz ro***erdalać wątki.

Widziałeś gdzieś, żeby przeciwnicywinyli wjeżdżali do wątków o drapakach?

Mam swoje zdanie na temat tego medium i z technicznego punktu widzenia winyl nie osiąga dynami,i jaką daje np płyta CD. Ale wy w tym wypadku już technikaliow nie tykacie, bo wam winyle pasujom i grajom lepiej niż cokolwiek innego.

3 minuty temu, iro III napisał:

Nikogo nie obrażam. Tak sobie "słyszę" i widzę ten punkt. 

Cały czas to robisz i dyskredytujesz wypowiedzi tych, którzy używają bezpieczników i je słyszą.

14 minut temu, baltfan napisał:

Powtarzam po raz trzeci :

Wpadasz w dyskusje i zaczynasz wszystkich uczyć,uświadamiać wbrew ich woli ,a na koniec zaczynasz odpytywać. Podważasz to co ktoś słyszy itd.itp. Jak możesz wymagać ,żeby ktoś dał ci wolność wypowiedzi ,jak nie potrafisz zrozumieć pewnych zasad ? 

Powtarzaj …do woli.

Mam propozycję, wrocmy do tematu bezpieczników.

Jak taki audiofilski bezpicznik jest zbudowany? Pytam bo gdzieś tam musi byc tajemnica i przyczyna jegorzekomaefo wplywu na dzwiek muzyki, „ktora to przez niego nie lata”.

Pytam bo chyba wszyscy audiofile wiedza jak w srodku wyglada i z czego i jak jest zbudowana kolumna glosnikowa, glosnik, wzmacniacz tranzystorowy, wzmacniacz lampowy, gramofon, wkladka, igla, magnetofon, odtwarzacz CD, DaC, streamer, polka pod sprzet, nawet kable glosnikowe czy interconnecty. Ba … nawet jak sa zbudowane rezystory, kondensatory, cewki, jak sa wykonane obudowy do sprzetu grajacego.

A NIKT NIE WIE JAK JEST ZBUDOWANY BEZPIECZNIK AUDIOFILSKI ???

Tacy spece? To o czym WY tutaj dyskutujecie ??? To jak o wplywie Saturna na rozmnazanie komarow.

Gratulacje 🙂 .

11 minut temu, sir.jax napisał:

Żaden z nich nie miał 🙂

Znowu nie przeczytales.

To jak nie czytasz postow to po co komentujesz i odpowiadasz ??? 

12 minut temu, baltfan napisał:

Pisząc tak wywyższasz się ,okazujesz litość ,a może tylko tobie się tak wydaje ?

Jesli juz obrazam to jak widzę … ciebie. Niezwykle obrazliwy jesteś. Wiem, prawda boli.

Jak sie nie podoba to … juz napisalem … do „ignorowanych”. Tez nie doczytales?

POSTULUJE PO RAZ KOLEJNY WRÓĆMY DO TEMATU WATKU.

Edytowane przez pmcomp

20 minut temu, iro III napisał:

Otóż to.

Ale ty jak zawsze znajdziesz pożywkę w takich tematach nigdy nie miałeś takiego bezpiecznika, nigdy nie sprawdzałeś.  Podobnie z kablami, wjeżdżasz i rozwalasz wątki.

Zatem uważam, że powinieneś byś zgłaszany do moderacji za trolling, co też zaczynam czynić i zalecam innym, by to robili.

Edytowane przez sir.jax

2 minuty temu, sir.jax napisał:

Zatem uważam, że powinieneś byś zgłaszany do moderacji za trolling, co też zaczynam czynić i zalecam innym, by to robili.

Akurat wypowiedzi tych dwoch troli nie widze bo mam ich w ignorowanych, co tez proponuje wam zrobic. 

Poza tym zglaszac, zglaszac i jeszcze raz zglaszac jak pisze kolega Jacek. Ich wpisy nie dotycza kwestii brzmienia tylko wrecz podwarzaja to brzmienie. To jest wpis nie na temat i tak wpisywac w zgloszeniu! 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Jak taki audiofilski bezpicznik jest zbudowany? Pytam bo gdzieś tam musi byc tajemnica i przyczyna jegorzekomaefo wplywu na dzwiek muzyki, „ktora to przez niego nie lata”.

Cały czas kojarzysz je ze zwykłymi szklanymi.

Niedawno dowiedziałem się, że wpływ może mieć również to, czy rurka jest ze szkła, czy innego materiału nieamorficznego.

Poza tym jak u SR tzw. Tunelowanie o którym możesz sobie poczytać, kapsle i powłoki na tychże,  w przypadku SR Orange np element z kryształków węgla lub temu podobnych, poczytaj o wpływie karbonu, węgla na pole elektromagnetyczne itp.

Jest tego od cholery, tylko trzeba troszkę wysiłku.

5 minut temu, sir.jax napisał:

Cały czas kojarzysz je ze zwykłymi szklanymi.

Niedawno dowiedziałem się, że wpływ może mieć również to, czy rurka jest ze szkła, czy innego materiału nieamorficznego.

Poza tym jak u SR tzw. Tunelowanie o którym możesz sobie poczytać, kapsle i powłoki na tychże,  w przypadku SR Orange np element z kryształków węgla lub temu podobnych, poczytaj o wpływie karbonu, węgla na pole elektromagnetyczne itp.

Jest tego od cholery, tylko trzeba troszkę wysiłku.

Prosilem o dopowiedz jak sa zbudowane, a nie jak i dlaczego, twoim zdaniem albo zgodnie z marketingiem producenta, maja wplyw na dzwiek.

Znowu nie doczytales?

A moze przynajmniej jakis link?

O weglu slyszalem. o VdH pisalo sie cwierc wieku temu baaardzo duzo jak Jasik mial dystrybucję. I branzy zalezalo. Tylko gawiedź audiofliska twierdziła potem, ze … wegiel zamula. W bezpiecznikach nie zamula? Pacz pan.

Edytowane przez pmcomp

10 minut temu, pmcomp napisał:

Gro to znaczy ile? Kilku, kilkunastu, kilkudziesięciu na tym forum?

Ilu w Polsce?

Bardzo wielu i nie tylko w Polsce, również na świecie.

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Bardzo wielu i nie tylko w Polsce, również na świecie.

Ilu?

Ilu tutaj na AS?

Jak odpowiesz na to pytanie, albo chociaz oszacujesz, to porownaj ta liczbą z liczba userow AS.

Co ci wyszlo?

Edytowane przez pmcomp

Ilu w Polsce znajdziesz takich co stwierdza, że ziemia jest plaska?

Bardzo wielu zajrzyj na serwisy społecznościowe typu TikTok, FB i im podobne.

Ba nawet są płaszczaki,  którzy mają swoje kanały na YT, blogi etc.

Znowu nie doczytales?

A moze przynajmniej jakis link?

Doczytałem bardzo dobrze, ale ty jak zwykle dyskredytujesz i poniżasz innych.

Jesteś taki "bystry" to sam znajdź w necie o materiałach amorficznych i ich strukturze, o właściwościach węgla, karbonu w środowisku elektrycznym i elektromagnetycznym.

Bardzo wielu zajrzyj na serwisy społecznościowe typu TikTok, FB i im podobne.

Ba nawet są płaszczaki,  którzy mają swoje kanały na YT, blogi etc.

Po co mam tam zagladać? Odpowiedż bardzo wielu to tak jak odpwoiedź … nikt.

Wystarczy, ze dyskutuje z wami tutaj 🙂 .

PS.

Wy tak specjalnie? Najpierw jeden, potem drugi? Jak sie zmeczycie to przekazujecie paleczke nastepnemu?

Ilu?

Ilu tutaj na AS?

Jak odpowiesz na to pytanie, albo chociaz oszacujesz, to porownaj ta liczbą z liczba userow AS.

Pytanie z dooopy, bo ani Ty, ani ja nie jestem w stanie tego oszacować, więc nie pajacuj i nie cwaniakuj.

4 minuty temu, sir.jax napisał:

Doczytałem bardzo dobrze, ale ty jak zwykle dyskredytujesz i poniżasz innych.

Jesteś taki "bystry" to sam znajdź w necie o materiałach amorficznych i ich strukturze, o właściwościach węgla, karbonu w środowisku elektrycznym i elektromagnetycznym.

Mam szukać dowodów w sieci na potwierdzenie, ze moim zdaniem bezpieczniki nie maja wplywu na dzwiek w audio?

Ja nie muszę sobie nic udowadniać ale ty chyba i owszem.

Cos ci sie nie pomerdalo?

Pytanie z dooopy, bo ani Ty, ani ja nie jestem w stanie tego oszacować, więc nie pajacuj i nie cwaniakuj.

To po co piszesz, ze wielu jak nie wiesz ilu i … nawet nie potrafisz oszacować? Konfabulujesz?

Właśnie ten watek zrobil sie „gorący”, moze jak ludziska poczytaja to przybędzie więcej wyznawcow?Powinniscie mi podziekować 😉 .

Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi