Skocz do zawartości
IGNORED

Modernizacja KD - ampli - budżet ok 5 tys.

Camelus

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem o jakich kotarach/zasłonach tu mowa ale przyjmijmy że jakieś konkretne grube, czy nie jest tak że wielu akustyków tutaj lub na innych forach wypowiadało się że wstawione w róg zwinięte potrafią "zebrać" z tego rogu dość sporą ilość ilość dźwięku. Na moją logikę zasłony takie na całej ścianie na pewno mają wpływ pochłaniania wysokich tonów.

On 2/21/2020 at 10:26 AM, WARMSTONE said:

Marcin przestań, bo pęknę ze śmiechu. Ja czasami myślę, że Ty tylko udajesz, przecież nikt z ludzi potrafiących pisać nie może wyciągać tak absurdalnych wniosków. Jeżeli rzeczywiście tylko rżniesz głupa to mi to jakoś potwierdź. Może będziemy grać w jednej drużynie. Aha ,ci tam to nie są moi koledzy. Oblali test. I jeszcze jedno, zęby masz po prostu zepsute, pioneer z ich bólem nie ma nic wspólnego. Sorka, pionner.

Sprzedał marasia i jamo310. Zostały mu słuchawki do telefonu.

Nazywa się Integra. 

Marcin przestań, bo pęknę ze śmiechu. Ja czasami myślę, że Ty tylko udajesz, przecież nikt z ludzi potrafiących pisać nie może wyciągać tak absurdalnych wniosków. Jeżeli rzeczywiście tylko rżniesz głupa to mi to jakoś potwierdź. Może będziemy grać w jednej drużynie. Aha ,ci tam to nie są moi koledzy. Oblali test. I jeszcze jedno, zęby masz po prostu zepsute, pioneer z ich bólem nie ma nic wspólnego. Sorka, pionner.

Sprzedał marasia i jamo310. Zostały mu słuchawki do telefonu.

Rozumiem że jakiś Marcin to twój chłopak przykro mi że gdzieś Ci zaginął ?

Bo jeśli piszesz o Max720 to jego wiedza przewyższa znacząco Twoje.

Czy jest na sali lekarz i gdzie jest moderacja do usuwania takich troli którzy rozwalają co drugi wątek ?‍♂️

14 hours ago, Xpedite999 said:

Sprecyzuj , jak krytyka to konstruktywna... uważasz pewnie inaczej tylko tak znowu pewnie ci się wymkneło niegrzecznie. 

Daj spokój po co katować klawiaturę na tego trola który nie ma pojęcia o technice a wszystko co wie o sprzęcie przeczytał w internecie ?

3 godziny temu, bl4ck napisał:

Na moją logikę zasłony takie na całej ścianie na pewno mają wpływ pochłaniania wysokich tonów.

Ciepło, ciepło,  coraz cieplej ... na razie najbliżej z wszystkich krzykaczy.

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

Pragnę przypomnieć, że temat dotyczy amplitunera do 5k. a nie firanek, głośników sufitowych i projektora Stelvia. Wypowiedzi waszych nowych nicków wskazują na potomstwo z związku pozamałżeńskiego Subfana i Marcinosa. Który mama a który tata ?

Stanęło, że najlepszy zakup to Pioneer SC-LX 801. Kto za, kto przeciw ?

Masz rację kolego , lepiej wrócić do tematu albo zaatakować kogoś przez kogo wychodzicie na amatorów. 

Typowa reakcja obronna. 

4 hours ago, WARMSTONE said:

Pragnę przypomnieć, że temat dotyczy amplitunera do 5k. a nie firanek, głośników sufitowych i projektora Stelvia. Wypowiedzi waszych nowych nicków wskazują na potomstwo z związku pozamałżeńskiego Subfana i Marcinosa. Który mama a który tata ?

Najlepszy zakup ?‍♂️ haha 

Zapomniałeś dodać tylko skromnie że  'według Ciebie' ?

5 hours ago, WARMSTONE said:

Zapomniałeś o wątku DYI ?

Jest kilka propozycji, przesłucham niedługo w wolnej chwili, ten LX801 także (chociaż on cenowo tylko z DE). Jak ktoś ma jakieś doświadczenia z zakupami zza Odry (szczególnie wysyłkowo) to oczywiście chętnie poczytam.

Dziękuję za wszystkie sugestie do tej pory ?

18 godzin temu, Camelus napisał:

Zapomniałeś o wątku DYI ?

Tematu hande made wolę już nie poruszać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  ja kupowałem i Subfan. Bez problemów, ale obaj na adresy niemieckie. Zarejestruj się na stronie i zrób próbny zakup.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam, niechce tworzyć nowego wątku, chciałbym zamienić w kinie ampli z Marantz SR 7010 na coś lepszego w kwocie 6-8 k. Interesuje mnie tylko kino. Do stereo mam wzmaka.
Kiedyś byłem b. zadowolony z Onkyo, ale teraz mnie nie przekonuje ich system kalibracji. Moglibyście coś polecić?

6 godzin temu, piskle smoka napisał:

Witam, niechce tworzyć nowego wątku, chciałbym zamienić w kinie ampli z Marantz SR 7010 na coś lepszego w kwocie 6-8 k. Interesuje mnie tylko kino. Do stereo mam wzmaka.
Kiedyś byłem b. zadowolony z Onkyo, ale teraz mnie nie przekonuje ich system kalibracji. Moglibyście coś polecić?

Yamaha 3070

14 godzin temu, piskle smoka napisał:

Nie pomyślałeś żeby zamiast zmieniać , dołożyć końcowki na resztę preampów ,ile głośników obecnie posiadasz ? I jakie ,czego ci brakuje w sr7010 ? 

Przed tym wątkiem poleciłbym Ci Pioneera SC- LX 901. Ale różni się od 801 tylko ilością końcówek, z których prawdopodobnie nie można korzystać jednocześnie, lepszym trafem i paroma bajerami dołożonymi do  Refined Edition. Front jest ponoć z tworzywa w 901 a w 801 alu. Yamaha RX-A 3070 jest do kupienia w tej samej cenie co Lx- 901 i sam jestem ciekaw porównania. Na Twoim miejscu nie śpieszyłbym się ze zmianą ampli. Nie będziesz miał lepiej tylko inaczej.

Nie pomyślałeś żeby zamiast zmieniać , dołożyć końcowki na resztę preampów ,ile głośników obecnie posiadasz ? I jakie ,czego ci brakuje w sr7010 ? 
Głośników 5.2, Marantz gra oki, ale jak kupowałem go to kierowałem się też dźwiękiem stereo. Kiedyś posiadałem Onkyo tx nr 1007 i w kinie grał z większym powerem. Do radia DAB oraz internetowego posiadam x-stream 9 od Advance Acoustic. Więc w grę wchodzi tylko kino.
Dokładając takie końcówki XTZ edge A2-300 zmieniło by się coś w dynamice dźwięku?
On 2/24/2020 at 4:42 PM, piskle smoka said:

Głośników 5.2, Marantz gra oki, ale jak kupowałem go to kierowałem się też dźwiękiem stereo. Kiedyś posiadałem Onkyo tx nr 1007 i w kinie grał z większym powerem. Do radia DAB oraz internetowego posiadam x-stream 9 od Advance Acoustic. Więc w grę wchodzi tylko kino.
Dokładając takie końcówki XTZ edge A2-300 zmieniło by się coś w dynamice dźwięku?

Bo ten onkyo marasia zmiażdży ,więc czemu nie chcesz iść dalej w tym kierunku. Teraz możesz sprzęt wypożyczyć np w q21 i jak się nie spodoba to oddać ??

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.