Skocz do zawartości
IGNORED

DO Posiadaczy Technics SH-GE90 i innych?

misiowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Belial, nie dziwię się że nie słyszysz sporej różnicy, te "Grandhigh GH7 " to klasa +/- Audiomega za 399zł! Pozbądź sie badziewia a zobaczysz jak grają Twoje nowe klocki.

Pozdrawiam.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

no moze i racja , w takim razie co chłopaki do tego zestawu denona polecacie:? (przyznaje ,ze do kolumn nalezytej wagi nie przywiązywalem i to byl blad , kolumny to 3;/ 4 udanego zestawu) aha moze jeszcze cos w kwestii okablowania , oplaca sie kupno van der hulla za 700zł , czy to cos daje:? porownywalem ten zestaw z nadem i arcamem ale denon wywarl na mnie najwieksze wrazenie , chyba poprzez analogie linii z technicsem (denon jest podobny) w kwestii odsluchu japonszczyzna tez pasowala mi bardziej niz angielszczyzna , slucham raczej mocnej muzyki a nad jakby nie byl do tego stworzony....

• 4 tygodnie później...
Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Nie Nie Nie !!!! Nie ma technicsa i technicsa; jest tylko syf i syf !!!!!

Przerabiałem sporo modeli i szczególnie ostatnie SU A600, 700 (mk2,mk3) to porażka że głowa boli. nawet tych 300zł szkoda na coś takiego !!!! Jeszcze większym badziowstwem (jakość/cena) są dzielone technicsy 800/900.

Na su-a900d wytrzymałem rok. I to była kara!!! Absolutnie nie wiem skąd wynika ich cena! Chyba z wyglądu, który może się podobać. O korektorach nie wspomnę :/// (tego czegoś w ogólę nie uznaję!).Jedyne co technics zrobił w miarę dobre to odtwarzacze i też nie wszystkie, grają znośnie ale nie budują żadnej sceny.Chociaż za taką cenę to dobre pozycje. Miejsce większości technicsów jest za oknem - najlepiej powyżej 6 piętra :P nie wspominając o betonowej posadzce na dole, ale i tam mogłyby zrobić komuś krzywdę (choć mniejszą niż wtączone w domu)

Jasne taki np. SU- A1, który w 78r. kosztował 6000 dolców to syf niesamowity , jak takie coś mogło tyle kosztować, to niepojęte!!! Tak samo ostatnie modele SE-A7000 i SU- C700 to też syf niewyobrażalny i to do tego po 3.800 dolcow, a cd np. SH-X1000 - przecież to poprostu katastrofa , człowieku masz szczęście , ze tego nie słuchałes to byłoby dla ciebie większa porażka niż gdyby któryś z nich spadł Ci na głowę z 6 piętra ... doprawdy człowieku jesteś wielkim szczęściarzem....

Też miałem technicsa SU-A 700 mk3 do tego korektor SH-GE 90. Ten wzmacniacz po wysterowaniu wysokich i niskich na zero gra gorzej niż źle. Lepiej zagrałaby miniwieża za 200 zł. Dopiero po włączeniu procesora dźwięku coś można było posłuchać ale tylko z niewielką głośnością, bo przy większych zakresach dźwięk był bardzo przesterowany. Pozdrawiam.

Ja nie miałem przyjemności ( lub nieprzyjemności ) słuchania SU-A 700. SH-GE 90 posiadam ale niepotrzebnie go kupowałem, dźwięk jest nienaturalny i przesterowany , więc stoi już kilka lat nieużywany , sprzedawał nie bede bo wezme grosze. Moj SA-AX6 i SL-pS 770D grają całkiem całkiem(bez korektora oczywiście)więc po zmianie sprzętu postanowiłem zostawić te klocki synowi, tak czy inaczej on i tak zacznie swoją przygodę z audio z wyższego pułapu niz ja

Pozdrawiam

PS. Fakt technics pod koniec istnienia obniżył loty ale to nie znaczy, że nie miał w swojej karierze klocków hi-endowych.

A mial oto przyklad :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3915-100002529 1170291488_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

O proszę ! O to właśnie chodziło, swoją drogą ciekawe czy ktoś słyszał tego cd-ka i powie, że to jest badziewie i ze jego Nadzik wyciągnięty w Londynie ze śmietnika kładzie japońca na łopatki hihihi

Nie mozna rowniez nie wspomniec o takim komplecie :)

Ukryta Zawartość

post-3915-100002522 1170291497_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

P.s. I gdzieś mam ceny urządzeń!!! Dla mnie liczy się tylko to co słyszę. Np kabel głośnikowy za powiedzmy 50000zł/metr bierzący - jeżeli nie ułyszę różnicy między nim a jakimś za około 500zł jest DLA MNIE śmieciem. Znajdą się oczywiście tacy, którzy usłyszą i wówczas współczuję. Tytułowy SH-GE 90 też 20 zł wtedy nie kosztował, a i teraz nie kosztuje mało - a sprzęt to to jest boski :D

Mistrzu nie denerwuj się tak! Złość piękności szkodzi ...a tak poza tym to ja nic z tego wpisu nie rozumiem.... Dajmy już spokój technicsowi ( jakby nie było o zmarłych sie żle mówić nie powinno), technics odszedł do lamusa i basta. Z tym, że teraz idąc np. do Media Markt widzimy nowe - średniej klasy sprzęty- Denona, Marantza, Pioniera czy Onkyo z aluminiowymi panelami o możliwym do zaakceptowania dźwięku zaś Matsuschitę reprezentuje Panasonic wypuszczając coraz to nowe plastikowe potworki o designie UFO po 200 zł za sztuke i o wadze 0,5 kg. Moim skromnym zdaniem Matsuschita nie ma teraz godnego reprezentanta względem wyżej

wymienionych firm a Panasonic nie zastąpił Technicsa tak jakby wielu sobie tego zyczyło.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Looz. Ja jak się denerwuję to ktoś przeważnie traci przytomność lub doznaje kontuzji :D

Dodam na złagodzenie, że ja też zaczynałem od tej firmy.Nie miałem na celu nikogo obrażać. Sprzęt tej firmy może się dobrze "przysłużyć" początkującym zabawę z audio. Zgadzam się z faktem, że dla niektórych dzisiejszych pseudo-sprzetów audio Technics jest niedoścignionym mistrzem :)

• 3 lata później...

Przepraszam, że odgrzebuje stary temat, ale mam pytanie, chciałbym kupić Technicsa SH-GE90, ale tylko poto, żeby obserwować widmo, ma bardzo potężny wyświetlacza o to mi chodzi, czy można go użyć tylko do tego?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>Przepraszam, że odgrzebuje stary temat, ale mam pytanie, chciałbym kupić Technicsa SH-GE90, ale >

>tylko poto, żeby obserwować widmo

Ale jazda...to kolega esteta,że tak powiem!

?

>...chcesz słuchać kaset zamiast CD - kup sobie SH GE 90 ;-)))...<

ja tak właśnie mam...ten korektor podłączyłem tylko do decka kasetowego i jak mnie najdzie ochota posłuchać starych ale jarych kaset to wtedy korektorek chodzi i wcale nie uważam, że jest do dupy...Bardzo fajnie można nim modulować dźwięk! Generalnie polecam, jak ktoś lubi bayyyery :)

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Oj, dziękuję za odzew, właśnie tylko po to, żeby poobserwować te słupeczki, jak mówię to jest gówno od strony dźwiękowej, ale jeśli chodzi o sam wyświetlacz to naprawdę się postarali!

Kiedyś w starej wierzy Sonego miałem właśnie takie słupki i lubiłem się w nie wpatrywać, lepiej mi się nawet słuchało :)

Już zakupiłem, będzie w środę :) A porządny equalizer mam w preampie: Sony TA-E100ESD - w pełni analogowy...., ale i tak go nie używam, nie potrzeba mi :)

Dziękuję raz jeszcze za odzew!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

TA-E1000ESD miało być :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.