Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z dźwiękiem hd

Mateusz Gac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako szczęśliwy posiadacz nowego zestawu kd zacząłem testować jego możliwości. I tu pojawia się problem, bo do tej pory nie udało mi się uzyskać dźwięku hd. Urządzenia które mam ze sobą połączone to tv oled lg c8, ps4 pro i amplituner yamaha 685. Próbowałem zarówno gier na konsoli z dźwiękiem dts hd jak i filmów mkv z taką samą ścieżką dźwiękową. Jednak za każdym razem na wyświetlaczu amplitunera widnieje zwykły dts. W tv mam ustawiony dźwięk przez arc w trybie auto. W amplitunerze również automat. W czym może tkwić problem? 

https://www.audiostereo.pl/topic/149746-problem-z-d%C5%BAwi%C4%99kiem-hd/

Do wyboru auto albo pcm, nie ma innej możliwości. Na takim ustawieniu działa dts i dd+. Podłączone hdmi z odpowiednią przepustowością. Konsole mam połączona bezpośrednio do amplitunera i występuje ten sam problem, chociaż tam nie próbowałem odpalić mkv, bo nie czyta dysku ntfs tylko fat.

Z TV to raczej nie uzyskamy HD audio.

W konsolach wogóle nie siedzę ale jak czytam specyfikacje i recenzję to wszyscy sikają na punkcie 4K , HDR , DualShocki itp , za to ani słowa o obslugiwanych formatach dźwieku no chyba że to juz dogmat i nie ma o czym pisać.......

Pożycz jakis player BD , odpal pierwszy lepszy film. Najpewniejsza metoda. A i w ampli ustaw zwykły Straight , żadnych kretynskich ulepszaczy typu Hall , Stadium , Night Club itp.

A wystarczy przeczytać instrukcję obsługi tych trzech urządzeń, a nie udawać zdziwionego. Pytanie pomocnicze, jaki musi być spełniony warunek aby ten ampli przepuścił przez siebie "ścieżkę dźwiękową hd"??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.