Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 606 z CA CXA60/80 lub Marantz PM8005/6

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 10.04.2020 o 22:29, marcin_mm napisał:
W dniu 8.04.2020 o 13:39, S4Home napisał:

Zamiast PM8005 i 6 weź PM7000N - cieplejsze granie a BW będzie grało w ten czas pełniej ? 

To ten nowy PM7000N gra jeszcze cieplej od PM8005/6

Co znaczy cieplej z definicji ? Że góry i dołu jest mniej ?

Jako założyciel tematu chcę tylko powiedzieć, że przesiadłem się z Roksana K3 właśnie na Marantza PM7000n + Focal Aria 906 i jestem mega zadowolony. Wiem również, że z B&W 606 też nieźle zagra.

Na tym sprzęcie mogę słuchać z przyjemnością nawet klasyki, co na Roksanie nie byłoby możliwe ?

Edytowane przez Piotr_57832
21 minut temu, Piotr_57832 napisał:

Wiem również, że z B&W 606 też nieźle zagra.

Masz B&W606, miałeś, czy się rozmyśliłeś?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, Piotr_57832 napisał:

Jako założyciel tematu chcę tylko powiedzieć, że przesiadłem się z Roksana K3 właśnie na Marantza PM7000n + Focal Aria 906 i jestem mega zadowolony. Wiem również, że z B&W 606 też nieźle zagra.

Na tym sprzęcie mogę słuchać z przyjemnością nawet klasyki, co na Roksanie nie byłoby możliwe ?

Z czystej ciekawości, co dokładnie nie pasowało ci w Roksanie? 

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Masz B&W606, miałeś, czy się rozmyśliłeś?

Nie miałem B&W chociaż korciło mnie kupić. Z Roksanem byłoby za jasno więc bez zmiany wzmacniacza nawet nie podchodziłem. A teraz po prostu nie muszę, bo Facale zgrały się z PM7000n. Jeśli kiedykolwiek będę zmieniał głośniki to na Kef R3 lub podłogówki.

25 minut temu, Audiolubny napisał:

Z czystej ciekawości, co dokładnie nie pasowało ci w Roksanie? 

Bas - pewnie można byłoby uzyskać lepszy przez przemeblowanie, odsunięcie kolumn ale... z innych wzmacniaczy udawało mi się wyciągać większy bez rewolucji... coś nie tak było ze średnicą. Nie potrafię powiedzieć co, coś mi po prostu nie pasowało. No i względy użytkowe. Ogólnie dźwiękowo bardzo dobry wzmak ale to nie był mój ideał. 

Edytowane przez Piotr_57832
18 minut temu, Piotr_57832 napisał:

Bas - pewnie można byłoby uzyskać lepszy przez przemeblowanie, odsunięcie kolumn ale... z innych wzmacniaczy udawało mi się wyciągać większy bez rewolucji... coś nie tak było ze średnicą. Nie potrafię powiedzieć co, coś mi po prostu nie pasowało. No i względy użytkowe. Ogólnie dźwiękowo bardzo dobry wzmak ale to nie był mój ideał. 

Na początku też miałem problem z basem ale po zmianie kabli jest go dużo. 

Być może nie wygrzany był lub nie zgrał się z glosnikami ale wątpię w to. 

Ważne ze teraz nowy nabytek gra super. 

A jakie gatunki muzyki sluchasz? 

1 minutę temu, Audiolubny napisał:

A jakie gatunki muzyki sluchasz? 

Wszystkiego po trochu - folk, Jazz, POP, troszeczkę hip-hopu/rapu, elektronikę, rock, klasykę, lata 80/90... na co akurat mam nastrój ?Także uniwersalność jest dla mnie ważna.

27 minut temu, Piotr_57832 napisał:

Wszystkiego po trochu - folk, Jazz, POP, troszeczkę hip-hopu/rapu, elektronikę, rock, klasykę, lata 80/90... na co akurat mam nastrój ?Także uniwersalność jest dla mnie ważna.

Jak porownywalem z cambridge audio cx61 i marantz pm8006 to brakowało im powietrza polotu i wlasnie basu. 

Sluchalem tez kef R3 ale albo roksan byl za slaby albo kef nie przypadł mi do gustu. 

Pzdr

Fajny ten kombajn marantza ale dopuki nie poprawią oprogramowania związanego z deezerem hifi to dla mnie odpada... ponieważ nie działa format flac z deezera, niby nad tym pracują ale już chyba około roku ?

Ja miałem u siebie na testach w czasie kiedy miałem pylon diamond 28. Porównywałem obydwa modele (poza basem bo jak wiadomo nie można porównać monitorów do podłogowek). 606 spoko kolumny. W niczym nie są nad wyraz wybitne ale też z niczym nie mają problemów, niczego nie brakuje (bas, środek, góra, przestrzeń) i nic nie wkurza, a to już jest dużo. Uniwersalne.

W dniu 31.10.2020 o 17:40, Tomas20 napisał:

Co znaczy cieplej z definicji ? Że góry i dołu jest mniej ?

Dół jest dobrze zaznaczony. Średnica z górą raczej spokojniejsza.

• Pokaż nowe odpowiedzi