Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz do pylon diamond 28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad wyborem wzmacniacza do ww kolumn. Obecnie mam cxa60 i irdac II arcama + zasilacz tomanek. Co oczekuje po wzmacniaczu w systemie: brzmienia spokojnego, muzykalnego bez jasnosci i ostrosci na gorze pasma, wzmacniacza grającego bardzo myzykalnie i z bardzo dobrą podstawą basową ma mieć kopa na dole pasma.

Zastanawiam się nad modelami: musical fidelity m3si oraz atoll in200 signature. Może ktoś z was może mi podpowiedzieć jakie brzmienia przezentują te wzmacniacze, chciałbym juz na wsępie jakis odrzucic bez odsluchiwania bo sie okazuje ze jest z tym problem albo sklepy nie maja jednego albo drugiego. W sumie chcialem znalezc sklep, który ma obydwa wzmacniacze i je na spokojnie przez zakupem odsłuchać ale jak napisalem jest problem, dlatego bo kilku waszych sugestiach pomyslalbym nad jednym.

https://www.audiostereo.pl/topic/150145-wzmacniacz-do-pylon-diamond-28/

Cześć,
Jeśli cenisz sobie muzykalne brzmienie z zachowaniem odpowiedniej dynamiki oraz szczegółowości to zdecydowanie postaw na Atoll IN200 lub Vincent SV237MK. Atoll to lepsza dynamika i większa szczegółowość natomiast Vincent to potężniejsze brzmienie z niżej schodzącym basem, bardziej nasyconą średnicą i delikatniejszą górą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Godzinę temu, Tal napisał:

Może Electrocompaniet ECI-5 MKII z rynku wtórnego...

nie wiem za jaką kwotę chcesz kupić ale wymieniony przez kolegę electrocompaniet na pewno spełnia wymienione wcześniej cechy. Jeżeli budżet nie pozwoli na electrocompaniet proponuje także abrahamsen v 2.0 up .brzmienie również bardzo muzykalne z dobrą podstawą basową bez wyostrzeń na górze.

Mi się bardzo podobał z Diamondami Cayin A55tp. Od tego zacząłem przygodę z lampami i tak mi pozostało.

Jakbyś chciał spróbować ten kierunek, to polecam też kontakt z Sinus Audio. Kilka miesięcy temu miałem na pożyczeniu od nich świetną lampę na KT88. 

35 minut temu, Q21 napisał:

Cześć,
Jeśli cenisz sobie muzykalne brzmienie z zachowaniem odpowiedniej dynamiki oraz szczegółowości to zdecydowanie postaw na Atoll IN200 lub Vincent SV237MK. Atoll to lepsza dynamika i większa szczegółowość natomiast Vincent to potężniejsze brzmienie z niżej schodzącym basem, bardziej nasyconą średnicą i delikatniejszą górą.

rozumiem, że musicala raczej odpuścić.

1 minutę temu, jaxcek napisał:

Mi się bardzo podobał z Diamondami Cayin A55tp. Od tego zacząłem przygodę z lampami i tak mi pozostało.

Jakbyś chciał spróbować ten kierunek, to polecam też kontakt z Sinus Audio. Kilka miesięcy temu miałem na pożyczeniu od nich świetną lampę na KT88. 

Ok ale lampa nie wchodzi w gre, przestrzen jaka mam na postawienie wzmaka to max 14cm

Przetestuj przed zakupem  ,nie wybieraj na podstawie podpowiedzi, postaraj się przymierzyć do różnych wzmacniaczy nawet ponad budżet .Poznasz możliwości swojego systemu ale i cel do jakiego dążysz .

Przejdźmy do rzeczy wzmacniacz który może spełnić Twoje oczekiwania muzykalny z łagodną ale piękna drobną góra naturalnymi  wokalami dobrym nisko schodzącym basem i jest hybryda Lector ZXT 70 . Dystrybutor na nasz kraj pożycza do domu . Niesamowicie sympatycznymi ludzie świetny kontakt .Polecam miałem wzmacniacz u siebie i bardzo mi się podobał.

Druga podobna propozycja to Haiku Audio Bright . To nasz rodzimy producent muzyk , wykształcenia i elektronik P Wiktor Krzak robi doskonale wzmacniacze za rozsądne pieniądze. Sam mam Haiku Audio Sol  ll Signature Edition .  Polecam salony Audio-On  lub Q21 możliwość posłuchania na miejscu lub wypożyczenia sprzętu do domu.

Pozdrawiam i udanych odsłuchów.a może zakupu .

1 minutę temu, bogus18 napisał:

Przetestuj przed zakupem  ,nie wybieraj na podstawie podpowiedzi, postaraj się przymierzyć do różnych wzmacniaczy nawet ponad budżet .Poznasz możliwości swojego systemu ale i cel do jakiego dążysz .

Przejdźmy do rzeczy wzmacniacz który może spełnić Twoje oczekiwania muzykalny z łagodną ale piękna drobną góra naturalnymi  wokalami dobrym nisko schodzącym basem i jest hybryda Lector ZXT 70 . Dystrybutor na nasz kraj pożycza do domu . Niesamowicie sympatycznymi ludzie świetny kontakt .Polecam miałem wzmacniacz u siebie i bardzo mi się podobał.

Druga podobna propozycja to Haiku Audio Bright . To nasz rodzimy producent muzyk , wykształcenia i elektronik P Wiktor Krzak robi doskonale wzmacniacze za rozsądne pieniądze. Sam mam Haiku Audio Sol  ll Signature Edition .  Polecam salony Audio-On  lub Q21 możliwość posłuchania na miejscu lub wypożyczenia sprzętu do domu.

Pozdrawiam i udanych odsłuchów.a może zakupu .

Zgadza się ale np w Q21 nie ma możliwosci odsluchu. Czytam wlasnie o tym lektorze w tescie i no faktycznie b dobre brzmienie - musze pomyslec moze faktycznie oprocz atolla wziac pod uwage lector.

Na podstawie opisu czego szukasz Lector ZXT70 może być faktycznie dobrą propozycją. Wg mnie Haiku Sol IISE jest zaraz za nim. 
Pamiętaj ze Lector to hybryda.

Na podstawie opisu czego szukasz Lector ZXT70 może być faktycznie dobrą propozycją. Wg mnie Haiku Sol IISE jest zaraz za nim. 
Pamiętaj ze Lector to hybryda.

wzmacniacze Vincent np 237 lub 227mkII tez hybrydy tylko wysokie klocki ktore mi nie wejda a ten lector moze byc co prawda wyglad taki sobie ale najwazniejsze jest brzmienie. Gdzie kupic tego lectora ?

Najpierw pożycz i spokojnie odsłuchaj. P. Joanna, która jest dystrybutorem na Polskę to super kobietka. Zapuść do niej maila lub zadzwoń i napewno Ci pożyczy na kilkanaście dni (żeby się ułożyło i wygrzało). Nie zniechęcaj się pierwszego dnia, bo Lector musi trochę pograć. Zobaczysz czy to Twoje granie i o to Ci chodziło.

Najpierw pożycz i spokojnie odsłuchaj. P. Joanna, która jest dystrybutorem na Polskę to super kobietka. Zapuść do niej maila lub zadzwoń i napewno Ci pożyczy na kilkanaście dni (żeby się ułożyło i wygrzało). Nie zniechęcaj się pierwszego dnia, bo Lector musi trochę pograć. Zobaczysz czy to Twoje granie i o to Ci chodziło.

No właśnie mam kontakt z p. Joanna dlatego napisze wiadomosc aby odsluchac tego lectora ale dzięki za pomoc.

Jeśli znajdziesz czas to napisz po wszystkim jak się skończyła historia. Może będzie jakimś wskazaniem do wyborów innych forumowiczów w przyszłości.

Miłego!

3 minuty temu, m2000 napisał:

wzmacniacze Vincent np 237 lub 227mkII tez hybrydy tylko wysokie klocki ktore mi nie wejda a ten lector moze byc co prawda wyglad taki sobie ale najwazniejsze jest brzmienie. Gdzie kupic tego lectora ?

Haiku Audio Bright w Audio-On na pewno wypożycza i tam też można  posłuchać .Znam sprzedawcę mogę pomóc w kontakcie .

Lector ma siedzibę pod Głogowem .

Pisz na priv  pomogę w wypożyczeniu 

2 minuty temu, bogus18 napisał:

Haiku Audio Bright w Audio-On na pewno wypożycza i tam też można  posłuchać .Znam sprzedawcę mogę pomóc w kontakcie .

Lector ma siedzibę pod Głogowem .

Pisz na priv  pomogę w wypożyczeniu 

Właśnie napisałem do p. Joanny w sprawie odsuchu tego lectora.

3 minuty temu, jaxcek napisał:

Jeśli znajdziesz czas to napisz po wszystkim jak się skończyła historia. Może będzie jakimś wskazaniem do wyborów innych forumowiczów w przyszłości.

Miłego!

Ok nie ma sprawy. Pozdrawiam i Miłego dnia.

22 minuty temu, bogus18 napisał:

Sam mam Haiku Audio Sol  ll Signature Edition

Słuchałem Sol1 i sol2. 2 moim zdaniem nic szczególnego. wzmacniacz jakich wiele. dobry ale jednocześnie niczym się nie wyróżniał. natomiast bardzo spodobała mi się jsol1 z takim lampowym graniem. świetne wokale świetny środek bass może nie super kontrolowany ale w moim odczuciu bardzo fizjologiczny trzeba natomiast dodać że wszystko co opisałem było bardzo fajnie na moich kolumnach których są łatwe  w napędzeniu. z kolumnami nieco trudniejszymi również od y b audio nie było już tak super. Bass byl leciutko zbyt mocno poluzowany. jeżeli chodzi o electrocompaniet to uważam że są to zdecydowanie lepsze wzmacniacze niż haiku. dużo większa dynamika jeszcze lepsza muzykalność szczegółowość która daje taki specyficzny czar. Polecam

3 minuty temu, bogus18 napisał:

I to najlepsza droga w Audio  dużo słuchać muzyki i szukać własnego brzmienia .

To jest niestety najlepsza rada. Niestety dlatego że wiele osób nie ma możliwości porównywania sprzętów, a im więcej odsłuchamy tym bardziej jesteśmy świadomi tego co nam się podoba a czego nie lubimy.

25 minut temu, adams84 napisał:

Słuchałem Sol1 i sol2. 2 moim zdaniem nic szczególnego. wzmacniacz jakich wiele. dobry ale jednocześnie niczym się nie wyróżniał. natomiast bardzo spodobała mi się jsol1 z takim lampowym graniem. świetne wokale świetny środek bass może nie super kontrolowany ale w moim odczuciu bardzo fizjologiczny trzeba natomiast dodać że wszystko co opisałem było bardzo fajnie na moich kolumnach których są łatwe  w napędzeniu. z kolumnami nieco trudniejszymi również od y b audio nie było już tak super. Bass byl leciutko zbyt mocno poluzowany. jeżeli chodzi o electrocompaniet to uważam że są to zdecydowanie lepsze wzmacniacze niż haiku. dużo większa dynamika jeszcze lepsza muzykalność szczegółowość która daje taki specyficzny czar. Polecam

Każdy lubi coś innego .

Jeden ogórki  drugi ogrodnika córki

To co się Tobie nie podoba może się innym podobać Nie  o nasze gusta kolega pyta a o wzmacniacz o konkretnym charakterze do Pylonów 28 .Znam ich  brzmienie i dlatego nie polecam Haiku Sola ll SE ( zresztą piszesz że go nie słuchałeś tylko  1 i  ) 2  ) a  Lectora ZXT 70 lub podobie grający Haiku Audio Bright.

Ps. Haiku Audio Sol ll Signature Edition gra ani jak Sol ani jak Sol ll.to takie połączenie lampowego brzmienia z Sol 1  i mocy i szybkość tranzystora Sola2 .

Sol ll SE ma więcej Wat w czystej klasie A .,trafo większe jak Sol 2 z Sol 3 ,selekcjonowane komponenty ,lepsze gniazda głośnikowe z czystej Cu firmy CMC  ma zamiast Alpsa drabinkę rezystorową  DACT ,mój egzemplarz nr1 jest sygnowany podpisami P.Wiktora  Krzaka i jego siostry Marty Spytek ..Jest jedyny taki to pierwowzór wszystkich Sol llSE  .Jak będzie okazja posłuchaj wersji Signature Edition może zmienisz zdanie 

Pozdrawiam i polecam Haiku Audio .

Tyle tu propozycji wzmacniaczy się ukazało że az mnie boli głowa. W poscie napisałem ze albo musical m3si albo atoll in200 w cenie do 6k a tu są propozycje wzmacniaczy nawet za 15k. Tyle nie przeznacze bo nie mam. Max to 7k. 

5 minut temu, m2000 napisał:

..tu są propozycje wzmacniaczy nawet za 15k. Tyle nie przeznacze bo nie mam. Max to 7k. 

Zapewne masz na myśli wzmacniacz zaproponowany przeze mnie i jako nowy rzeczywiście tyle kosztuje.

Jednak ja go zaproponowałem jako ofertę rynku wtórnego, bo akurat jest okazja:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

3 minuty temu, Tal napisał:

Zapewne masz na myśli wzmacniacz zaproponowany przeze mnie i jako nowy rzeczywiście tyle kosztuje.

Jednak ja go zaproponowałem jako ofertę rynku wtórnego, bo akurat jest okazja:

Ukryta Zawartość

a dzięki za info zapomniałem o hifi ogłoszeniach

2 minuty temu, m2000 napisał:

a dzięki za info zapomniałem o hifi ogłoszeniach

tu jest test jego az jestem w szoku max ilosci w kazdym zakresie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pomimo, że przez jakiś czas mój znajomy go posiadał to niestety nie udało mi się go posłuchać, ale z opisywanych przez niego wrażeń jest to bardzo muzykalny i barwny tranzystor, więc gdybyś miał niedaleko do sprzedającego to może warto się skontaktować.

52 minuty temu, Tal napisał:

Pomimo, że przez jakiś czas mój znajomy go posiadał to niestety nie udało mi się go posłuchać, ale z opisywanych przez niego wrażeń jest to bardzo muzykalny i barwny tranzystor, więc gdybyś miał niedaleko do sprzedającego to może warto się skontaktować.

ale mówimy tu o atoll in200 sig

7 minut temu, m2000 napisał:

??? Co chcesz powiedzieć,? I

Atola IN 200 SIGNATURE  miałem i mimo funkcjonalności dźwiękiem się nie obronił na dłuższą metę. Słuchałem równolegle Haiku Audio Bright Haiku Audio Sol II I Atola 200 SIGNATURE. 

Edytowane przez bogus18
20 minut temu, m2000 napisał:

Moje zdanie w tym wątku dotyczyło Electrocompanieta i nic więcej nie mam do dodania.

Powodzenia.

5 minut temu, Tal napisał:

Moje zdanie w tym wątku dotyczyło Electrocompanieta i nic więcej nie mam do dodania.

Powodzenia.

A to sorki  już mi w głowie się pomyliło.

Dziękuje

24 minuty temu, bogus18 napisał:

??? Co chcesz powiedzieć,? I

Atola IN 200 SIGNATURE  miałem i mimo funkcjonalności dźwiękiem się nie obronił na dłuższą metę. Słuchałem równolegle Haiku Audio Bright Haiku Audio Sol II I Atola 200 SIGNATURE. 

Ok napewno lampa Haiku bedzie lepsza ale ja lampy nie postawie za malo miejsca dlatego szukam wzmaka tranz lub hybryde

Teraz, m2000 napisał:

A to sorki  już mi w głowie się pomyliło.

Dziękuje

Spoko, rozważ wszystko na spokojnie i działaj.

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi