Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Po tych 30-60 minutach gotowania dodajemy sos grzybowy z torebki . potem testujemy smak ,solimi ,pieprzymy ,dodajemy wody gdyby było za geste . i mamy to .

Mamy to coś czego szukamy 🙂

I niech sie kłaniają wielkie restauracje za wielkie pieniadze .

Możesz zapraszać dziewczyne ,oczywiscie nie w ciemno ale jak sprawdzisz przepis .

Z ziemniaczkami , z kaszami , z makaronem .Ja preferuje świderki  .

dokładnie teraz smarze cebulke z jabłkiem .

potem dodam do tego inne warzywa .

15 minut temu, romeksz napisał:

Kura z drobiu

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli pierś kurczaka delikatnie grillowana uprzednio (teraz z lodówki) w 200°C przez 20 minut.
Makaron do smażenia, gotowy.
Sos do kurczaka, słoik.
Wok, olej, smacznego.

aa8c1d9c315280a0485ffa185c3520fd.jpgbc608bc5d8a95fd493dfc9cd7366b6ec.jpg

szalenstwa niema a le jest OK .  Jak dziewucha kocha to doceni .Wizualnie śliczne.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg
W dniu 23.03.2024 o 00:02, romeksz napisał:


 

 


Wbijasz widelec i nie ma prawa drgnąć

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Obraz smaku nie przekazuje ,niestety ,smacznego.Tu obraz jest świetny 🙂

Ja dzisiaj robie kolejną wersje  gulaszu z miesa drobno rozbitego w sosie z jabłek i cebuli ,jest to już kolejna wersja z drobnymi zmianami ,zakochałem sie w tym końcowym rezultacie 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg

Skończyła mi się włoska mąka na pizzę. I całe szczęście bo skłoniło mnie to do eksperymentów. 60 % Basi na pizzę i 30% semoliny. Efekt zajebisty. Ciasto z jednej strony elastyczne a z drugiej chrupiące. O wiele lepsze niż z używanej dotąd niebieskiej Caputo 

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Skończyła mi się włoska mąka na pizzę. I całe szczęście bo skłoniło mnie to do eksperymentów. 60 % Basi na pizzę i 30% semoliny. Efekt zajebisty. Ciasto z jednej strony elastyczne a z drugiej chrupiące. O wiele lepsze niż z używanej dotąd niebieskiej Caputo 

Na szczęście u mnie we wsi włoskiej mąki na pizzę jest do wyboru do koloru. Z różnych firm.

I fajne stejki Tomahawk. 😄

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muka.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Niezły wybór jak na wiejski sklep. Natomiast czy to w każdym przypadku zaleta? A no nie. Gospodarka niedoborów wymusza kreatywność i często prowadzi do ciekawych efektów 

W dniu 25.03.2024 o 16:55, piotrek7 napisał:

Gospodarka niedoborów wymusza kreatywność

Ja trenowałem za komuny gospodarkę niedoborów i kreatywność: wyroby czekoladopodobne, gotowane przez 20 minut jajka w sosie musztardowym z zielonym od zbyt długiego gotowania białkiem, niejadalny śledź z beczki z ośćmi w śmietanie... to pamiętam ze szkolnej stołówki w PRL. Tym karmiono dzieci.

Więc nie. Wolę gospodarkę dobrobytu a wręcz zbytku.

PS: Chrzan już utarty. Nie kupujcie chrzanu w słoiczkach ze sklepu bo to jest gówno składające się głównie z octu. Syf.

Zróbcie chrzan sami. Ma taką moc, że rosną od niego włosy na piersiach. I nie ocet, tylko sok z cytryny.  😄

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Pierwsze małosolne w tym roku nastawione! 🙂 Za 48 godzin będzie jazzzzzzzzzzzzzzda! 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 22.03.2024 o 21:23, atmeg napisał:

dodajemy sos grzybowy z torebki

Żartujesz? Taki kucharz z Ciebie? 

W dniu 22.03.2024 o 22:26, romeksz napisał:

Kura z drobiu

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli pierś kurczaka delikatnie grillowana uprzednio (teraz z lodówki) w 200°C przez 20 minut.
Makaron do smażenia, gotowy.
Sos do kurczaka, słoik.
Wok, olej, smacznego.

aa8c1d9c315280a0485ffa185c3520fd.jpgbc608bc5d8a95fd493dfc9cd7366b6ec.jpg

Ten makaron na zdjęciu smażysz?
Polany ketchupem? 😆

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Melduję, że małosolne wyszły pyszne! We wtorek znów nastawiam. 🙂 

Trochę się obawiałem, że hiszpańskie ogórki nie będą takie dobre, jak polskie, ale spoko - naprawdę super się udały.

Ogórek to ogórek! 🙂

A woda z małosolnych... to dopiero jest jazda! 🙂 Szkoda że kaca nie planuję, bo to jedno z lepszych lekarstw! Ale i bez kaca pić to mogę litrami. 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Bułeczka atmega  ...Bułeczka przecieta w połowie  ,Obydwie powierzchnie posmarowane masełem i wpakowane do piekarnika aby całość  nabrała szlachetnosci  a potem 5 cio milimetrowy schab świerzy albo taki marynowany  pomiedzy te bułeczke  ,przyprawy dowolne , na słodko na pikatnie .

Ale to smaczne ,wiecie oco chodzi .....

Nasze nowe odkrycie: karczochy

Troche uciazliwe w przygotowaniu, ale cos specjalnego: pasta ai carciofi

Sztuka jest je wlasciwie obrac

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_4596.thumb.jpg.ad408220646616269100a8cc357b3e88.jpg

IMG_4598.thumb.jpg.86bdafc536cb736ffc990686a37e5fc8.jpg

Po obraniu podgotowane 5 minut

IMG_4601.thumb.jpg.ab5b7c5bd09defa17d321b69b128afa1.jpg

IMG_4602.thumb.jpg.aa637f758be9f698c9e11a1f57fac513.jpg

Do podsmazenia wytopiony jest specjalny niesolony sezonowany niewedzony boczek z wieprzowych policzkow: Guanciale

IMG_4599.thumb.jpg.3464b7ee534cc408b65ea7972abc0fcd.jpg

IMG_4604.thumb.jpg.de6e677e98d1a42cd1262f47a607d60d.jpg

Na pol surowe makarony laduja w patelni i sa dogotowane w karczochach

IMG_4606.thumb.jpg.66bca70a0044acc3eaa68e2ff3176ff6.jpg


Do tego porzadna porcja tartego Pecorino i do dziela

IMG_4609.thumb.jpg.26857699b391f5238aba4eb1bfd38e8d.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja znalazłem w Lidlu stejka - giganta. 🙂 Prawie pół kilo mięcha! I żadne tam "sharing" - sam go dzisiaj opędzluję z dedykacją dla Sylwini Spurek! 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

st1.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Flanksteak, wlasnie przy 80°C powoli dociaga do 45°C, a potem ostro na patelni do 53°C i do maselka

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Juz dociagnal

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A teraz ostro na oleju…

IMG_4615.thumb.jpg.99d5eab60019d18c24ff3707c26ed195.jpg

… odczekac az „ochlonie“, a potem dociagnac w maselku do 53°C

IMG_4617.thumb.jpg.ff4adeb91cb6117a5ea65ebc45cb559d.jpg

Gotowe

IMG_4619.thumb.jpg.78911b7812e2384420cdbc8719f40062.jpg

Jako przyprawa wystarczy Campotowy pieprz

IMG_4620.thumb.jpg.44e3e8cb4c338aa47dedfa27f5a8e708.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
On 4/29/2024 at 2:31 AM, il Dottore said:

A ja znalazłem w Lidlu stejka - giganta. 🙂 Prawie pół kilo mięcha! I żadne tam "sharing" - sam go dzisiaj opędzluję z dedykacją dla Sylwini Spurek! 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

st1.jpg

Chłopie mieszkasz w krainie świetnej wołowiny i kupujesz plastyk fantastyk😀? Rzeźnik i tylko rzeźnik choć może być nieco drożej!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.