Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek kulinarny imienia Atmega


skynyrd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po tych 30-60 minutach gotowania dodajemy sos grzybowy z torebki . potem testujemy smak ,solimi ,pieprzymy ,dodajemy wody gdyby było za geste . i mamy to .

Mamy to coś czego szukamy 🙂

I niech sie kłaniają wielkie restauracje za wielkie pieniadze .

Możesz zapraszać dziewczyne ,oczywiscie nie w ciemno ale jak sprawdzisz przepis .

Z ziemniaczkami , z kaszami , z makaronem .Ja preferuje świderki  .

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kura z drobiu czyli pierś kurczaka delikatnie grillowana uprzednio (teraz z lodówki) w 200°C przez 20 minut.
Makaron do smażenia, gotowy.
Sos do kurczaka, słoik.
Wok, olej, smacznego.

aa8c1d9c315280a0485ffa185c3520fd.jpgbc608bc5d8a95fd493dfc9cd7366b6ec.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dokładnie teraz smarze cebulke z jabłkiem .

potem dodam do tego inne warzywa .

15 minut temu, romeksz napisał:

Kura z drobiu

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli pierś kurczaka delikatnie grillowana uprzednio (teraz z lodówki) w 200°C przez 20 minut.
Makaron do smażenia, gotowy.
Sos do kurczaka, słoik.
Wok, olej, smacznego.

aa8c1d9c315280a0485ffa185c3520fd.jpgbc608bc5d8a95fd493dfc9cd7366b6ec.jpg

szalenstwa niema a le jest OK .  Jak dziewucha kocha to doceni .Wizualnie śliczne.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
W dniu 23.03.2024 o 00:02, romeksz napisał:


 

 


Wbijasz widelec i nie ma prawa drgnąć

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Obraz smaku nie przekazuje ,niestety ,smacznego.Tu obraz jest świetny 🙂

Ja dzisiaj robie kolejną wersje  gulaszu z miesa drobno rozbitego w sosie z jabłek i cebuli ,jest to już kolejna wersja z drobnymi zmianami ,zakochałem sie w tym końcowym rezultacie 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak mnie kiedyś napadło na placki ziemniaczane, to cały tydzień robiłem, dzień w dzień.

6ac301d9f33a5f4bd127634be0b2271c.jpgc2979a3e1fc91f06a4d4eb6581a8a132.jpg651d80aea538046e1f44dd4ec870e77e.jpg15048c990b05660e98c4fd35376e5932.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skończyła mi się włoska mąka na pizzę. I całe szczęście bo skłoniło mnie to do eksperymentów. 60 % Basi na pizzę i 30% semoliny. Efekt zajebisty. Ciasto z jednej strony elastyczne a z drugiej chrupiące. O wiele lepsze niż z używanej dotąd niebieskiej Caputo 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Skończyła mi się włoska mąka na pizzę. I całe szczęście bo skłoniło mnie to do eksperymentów. 60 % Basi na pizzę i 30% semoliny. Efekt zajebisty. Ciasto z jednej strony elastyczne a z drugiej chrupiące. O wiele lepsze niż z używanej dotąd niebieskiej Caputo 

Na szczęście u mnie we wsi włoskiej mąki na pizzę jest do wyboru do koloru. Z różnych firm.

I fajne stejki Tomahawk. 😄

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muka.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niezły wybór jak na wiejski sklep. Natomiast czy to w każdym przypadku zaleta? A no nie. Gospodarka niedoborów wymusza kreatywność i często prowadzi do ciekawych efektów 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
W dniu 25.03.2024 o 16:55, piotrek7 napisał:

Gospodarka niedoborów wymusza kreatywność

Ja trenowałem za komuny gospodarkę niedoborów i kreatywność: wyroby czekoladopodobne, gotowane przez 20 minut jajka w sosie musztardowym z zielonym od zbyt długiego gotowania białkiem, niejadalny śledź z beczki z ośćmi w śmietanie... to pamiętam ze szkolnej stołówki w PRL. Tym karmiono dzieci.

Więc nie. Wolę gospodarkę dobrobytu a wręcz zbytku.

PS: Chrzan już utarty. Nie kupujcie chrzanu w słoiczkach ze sklepu bo to jest gówno składające się głównie z octu. Syf.

Zróbcie chrzan sami. Ma taką moc, że rosną od niego włosy na piersiach. I nie ocet, tylko sok z cytryny.  😄

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Generalne założenie było takie: wygarniam końcówki z szuflady w zamrażarce, nie dodaję żadnych przypraw, i zobaczymy co wyjdzie

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Pierwsze małosolne w tym roku nastawione! 🙂 Za 48 godzin będzie jazzzzzzzzzzzzzzda! 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat.