Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, McGyver napisał:

Nic z tych rzeczy! Dostarczasz projekt grafiki w corelu, i się robi.

Gdzie? Do manufaktury produkującej wzmacniacze sygnowane własnym logiem? Wątpię...

Może nie w każdej manufakturze, ale się da, zapewne za jakąś dopłatą. 
U mnie, jeżeli bym się podjął, miałbyś na klocku napis "Custom handcrafted by Valvencore for MatUnknown". 
Tylko że ja nie robię w tranzystorach.

15 minut temu, McGyver napisał:

U mnie, jeżeli bym się podjął, miałbyś na klocku napis "Custom handcrafted by Valvencore for MatUnknown". 

Więc sam widzisz jak to działa ? Jak dla mnie wykluczone

Jednym słowem, chcesz wynająć "murzyna" który odwali całą ciężką robotę, a Ty pod efektem końcowym tej roboty tylko się podpiszesz zbierając cały splendor i prawdziwego autora usuwając w cień. Z punktu widzenia wytwórcy urządzenia takie postawienie sprawy jest niedopuszczalne. Aczkolwiek można próbować negocjować czy wytwórca nie zgodziłby się na jebutne, walące po oczach logo "MatUnknown" bez żadnych dopisków na środku, a w rogu małą, lecz widoczną i czytelną czcionką "Custom handcrafted by Valvencore for MatUnknown". W taki lub podobny sposób można chyba wynegocjować rozsądny kompromis w którym i wilk syty, i owca cała. 

Edytowane przez McGyver

Nie jestem rasistą i nie mam nic do murzynów czy ludzi z Sosnowca (tutaj mam Ciebie na myśli) ale czytając Twój pretensjonalny wpis mam wrażenie, że czasem powinieneś odejść od forum na kompie i wyjść gdzieś może na spacer ? ?
Kwestia napisów na obudowie nie jest chyba najważniejsza, a sam napisałeś w odpowiedzi na moje "o swoich napisach na obudowie można chyba zapomnieć w wypadku manufaktury produkującej wzmacniacze sygnowane własnym logiem" :

1 godzinę temu, McGyver napisał:

Nic z tych rzeczy! Dostarczasz projekt grafiki w corelu, i się robi.

Daj se spokój ?

Edytowane przez MatUnknown

Pozwolę sobie na krótkie podsumowanie.
Dziękuję za Wasze odpowiedzi, jednak 3/4 z nich to farmazony nadające się na hasiok.
Nie licząc kilku przydatnych komentarzy to jedyną konkretną ofertę otrzymałem od Pana o nicku VIVAro - widać, że się zna, wie co mówi i rozumie moje potrzeby. Jestem z nim w kontakcie.
Jeśli ma ktoś coś sensownego, odpowiadającego mojemu opisowi, do dodania to bardzo chętnie, ale farmazony jak wyżej możemy sobie darować.

Edytowane przez MatUnknown

To nie są farmazony. Takim stawianiem sprawy i wypowiedziami w takim tonie jesteś w stanie zniechęcić do siebie wielu potencjalnych wykonawców. 
Zniechęcasz także forumowiczów do dzielenia się swoimi przemyśleniami w tym wątku. 
Oczywiście nie musisz się z wszystkimi wpisami zgadzać, ale wypowiadanie się o czyichś wpisach w sposób lekceważący i pogardliwy nie świadczy o tobie dobrze. 

Edytowane przez McGyver
typo
Teraz, MatUnknown napisał:

Będzie drogo a do tego o swoich napisach na obudowie można zapomnieć ?

A co to za problem zrobić swoje napisy ? 

Jaki mamy budżet ?

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

10 minut temu, MatUnknown napisał:

Nie licząc kilku przydatnych komentarzy to jedyną konkretną ofertę otrzymałem od Pana o nicku VIVAro - widać, że się zna, wie co mówi i rozumie moje potrzeby. Jestem z nim w kontakcie.

Widzisz, zawsze znajdzie się rozwiązanie/propozycja która wygląda na atrakcyjną ?.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Teraz, Robert Pudzi napisał:

I dlaczego potem jakiś grzebała DIY sprzedaje taką koncówke w którą władował pieniądze i tyle czasu? Się teraz tego pozbywa ? Bo nie udała sie jak zamierzał? Albo nie podobała mu sie na tyle brzmieniem że faktycznie szukał i znalazł lepszą.

Mam rozumieć, że sprzętów "firmowych" to się nie sprzedaje i trzyma do usranej śmierci ?

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, McGyver napisał:

To nie są farmazony. Takim stawianiem sprawy i wypowiedziami w takim tonie jesteś w stanie zniechęcić do siebie wielu potencjalnych wykonawców. 
Zniechęcasz także forumowiczów do dzielenia się swoimi przemyśleniami w tym wątku. 
Oczywiście nie musisz się z wszystkimi wpisami zgadzać, ale wypowiadanie się o czyichś wpisach w sposób lekceważący i pogardliwy nie świadczy o tobie dobrze. 

Z Twoich wpisów jasno wynika ,że najbardziej zależy Ci na własnej reklamie umieszczonej na zleconym do skonstruowania sprzęcie, reszta aspektów jest daleko z tyłu a to powoduje nieufność juz na samym wstępie.

Dlatego wcale nie dziwie sie komentarzom ?

2 godziny temu, Robert Pudzi napisał:

dlaczego potem jakiś grzebała DIY sprzedaje taką koncówke w którą władował pieniądze i tyle czasu?

jak sam nie robiłeś i nie jest to twoje hobby,to sorry,nie zrozumiesz...ja robię zespoły glośnikowe,od paru lat mnie to wciągnęło ,wszyscy moi znajomi mają kolumny ode mnie ,przeważnie po kosztach wykonania ,albo i poniżej bo nie mam gdzie tego trzymać,mieszkam w domu jednorodzinnym ponad200m2 i w każdym pokoju mam kompletny system audio,poczynając od lampiaka ,a kończąc na klasie d,nie wszystko diy oczywiście

2 godziny temu, Robert Pudzi napisał:

Bo nie udała sie jak zamierzał?

no właśnie ,nie zrobiłem skończonego projektu,który by mi się nie podobał brzmieniowo,ale zawsze można lepiej..albo wychodzi nowa seria głośników danego producenta,na forach wszyscy się zachwycają,no i łapiesz fazę ,że musisz spróbować,ale nie ma gdzie tego postawić i coś trzeba sprzedać,a że jest bez logo to jest szczęście jeśli koszty materiałowe się zwrócą....hobby nie polega na zarabianiu...w ten sposób kupiłem końcówkę mocy i preamp bardzo mocno poniżej wkladu materiałowego grające lepiej od niejednej komercyjnej konstrukcji...

Farmazoniarze w natarciu ?

25 minut temu, MatUnknown napisał:

Pozwolę sobie na krótkie podsumowanie.
Dziękuję za Wasze odpowiedzi, jednak 3/4 z nich to farmazony nadające się na hasiok.
Jeśli ma ktoś coś sensownego, odpowiadającego mojemu opisowi- do dodania, to bardzo chętnie, ale farmazony jak wyżej możemy sobie darować.

Z moich wpisów wynika że ja tego zlecenia absolutnie bym się nie podjął bo nie robię w tranzystorach. napisałem to wyraźnie. 
A jak ktoś lubi czytać między wierszami to już doprawdy nie mój problem. 
Poza tym należy brać pod uwagę także ten aspekt, że przy ewentualnej odsprzedaży w przyszłości oznaczenie na wyrobie jego prawdziwego pochodzenia działa na korzyść właściciela, bo potencjalny kupujący prędzej zainteresuje się wyrobem znanej manufaktury niż anonimowym, firmowanym przez jakiegoś nikomu nieznanego - nomen omen - MatUnknown. Tak więc cały twój wpis kulą w płot. 

11 minut temu, slawek.xm napisał:

Z Twoich wpisów jasno wynika ,że najbardziej zależy Ci na własnej reklamie umieszczonej na zleconym do skonstruowania sprzęcie, reszta aspektów jest daleko z tyłu a to powoduje nieufność juz na samym wstępie.

Dlatego wcale nie dziwie sie komentarzom ?

hmmm... To do mnie czy do McGyver'a ?

3 minuty temu, MatUnknown napisał:

I Ty będziesz o kulturze mówił?
Skończ śmiecić. 
Nara.

Zacytuj gdzie w tym wątku "mówiłem" cokolwiek o kulturze. 

Temat idzie w złym kierunku. 

Budowanie tranzystorowego wzmacniacza diy na zlecenie to ciężki temat, trzeba  bazować na sprawdzonych projektach, po wcześniejszym ich odsłuchaniu. Inaczej tego nie widzę. 

Tu nie ma nic o kulturze. Za to twoje zachowanie mówi samo za siebie. Gdybym miał wykonywać dla ciebie jakiekolwiek zlecenie, to po lekturze twoich dzisiejszych "dokonań" zrezygnowałbym z tego nieodwołalnie.

4 minuty temu, MatUnknown napisał:

Tutaj sosnowiecki farmazoniarzu, a teraz wypier..... i skończ robić syf.

1 minutę temu, McGyver napisał:

Tu nie ma nic o kulturze. Za to twoje zachowanie mówi samo za siebie. Gdybym miał wykonywać dla ciebie jakiekolwiek zlecenie, to po lekturze twoich dzisiejszych "dokonań" zrezygnowałbym z tego nieodwołalnie.

Napisałem ci (z małej) kilka argumentów, ale zamiast dać mi spokój w moim temacie (!!!) dalej farmazonisz. Ileż można?

Życzę sukcesów ale pamiętam ostatni temat Sławka i budowy transportu cd. Lepiej kupić używkę i się cieszyć. Diy wcale nie będzie tańsze w budowie a jeżeli nie jest to własnoręczna robota to zero w tym przyjemności. 

Teraz, piorasz napisał:
Teraz, daris666 napisał:
Życzę sukcesów ale pamiętam ostatni temat Sławka i budowy transportu cd. Lepiej kupić używkę i się cieszyć. Diy wcale nie będzie tańsze w budowie a jeżeli nie jest to własnoręczna robota to zero w tym przyjemności. 

Popieram. Z DIY same kłopoty zwłaszcza z ludźmi typu McGyver.

Zeby była rozmowa o wzmacniaczu lampowym, tak można zrobić samemu lub zlecić. Zazwyczaj proste konstrukcje, szybka możliwość re-konfiguracji. Tylko podany zakres mocy całkiem je wyklucza.  

1 minutę temu, daris666 napisał:

a o wzmacniaczu lampowym, tak można zrobić samemu lub zlecić. Zazwyczaj proste konstrukcje, szybka możliwość re-konfiguracji.

Owszem, ale ograniczona mocno pierwotnym wyborem trafoli wyjściowych które są najkosztowniejszym elementem lampowego wzmacniacza mocy, a jednocześnie mają kluczowy wpływ na jakość dźwięku.

Czasami z takiej rozmowy coś się klaruje a czasami wychodzi gówno burza ? Nie ma się co spinać. Może kupić kita z ebaja :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

coś jak z pierwszego wpisu w wątku i złożyć. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejny temat, gdzie czytając wpisy chce się rzygać.

Chamstwo założyciela wątku - ekstremalne.

Wpisy userów ewidentnie gardzących DIY, w temacie z zakładki DIY - zdecydowanie niepotrzebne i nie na temat. Piszcie sobie w HiFi, hiend, czy gdzie tam.

Ewentualnemu wykonawcy zlecenia zalecam wysoką ostrożność. Ja dla MatUnknown nie podjąłbym się nawet wymiany gniazdka w ścianie.

Edytowane przez Tomek 1685

Widzę poszła cała 3cia strona do kasacji ?
W sumie czym się tu przejmować, 3/4 komentujących to ameby mające problem z czytaniem ze zrozumieniem.
Szkoda tylko mojego zaangażowania i czasu. Ja o audio a ameby o pralko suszarkach.
Potem wielkie zdziwienie wobec mej pogardy ?

43 minutes ago, MatUnknown said:

Szkoda tylko mojego zaangażowania i czasu. Ja o audio a ameby o pralko suszarkach.

Po pierwsze nie tylko ameby, bystrzachu ?

Po drugie nie tylko pralko szuszarki, ale były też drakule, kaligule, cuda-wianki, skończywszy na myszach wzmacniaczowych ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.