Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DRA-800H - czy warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zapytać, czy warto wydać 2400 PLN na ten wzmacniacz z funkcjami sieciowymi? Jeśli nie to co byście poradzili jako alternatywę??

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka

https://www.audiostereo.pl/topic/151925-denon-dra-800h-czy-warto/

Zależy czego oczekujesz . Urządzenie bardzo funkcjonalne ale jako wzmacniacz gra podobnie jak inne Denony.

Amplitunery w światku dzwiękolubów mają złą prasę ale tym nie należy się przejmować.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Witam.

Chciałbym zapytać, czy warto wydać 2400 PLN na ten wzmacniacz z funkcjami sieciowymi? Jeśli nie to co byście poradzili jako alternatywę??

Pozdrawiam.

W tej cenie całkiem dobry kombajn.. ma dość powolny i obszerny bas reszta na bardzo dobrym poziomie... konkurencja to Yamaha rn602 jest gorsza... tzn.. gra inaczej... wiecej góry i malo basu.

Najlepiej wypożycz do domu.. alternatywy w nowych klockach nie ma zbyt wielu.
spraw sobie drugie MI 9 i wyślij go tapatalkiem, będzie wypas.
Niestety nie mam wpływu na to co tam sobie Tapatalk w przypisie dodaje pod postem.

Będę wdzięczny za merytoryczne odpowiedzi.

Cześć,
Wszystko zależy jakiego brzmienia oczekujesz. Są zwolennicy jak i przeciwnicy brzmienia Denona. Jeśli cenisz muzykalny charakter brzmienia z mocniejszym basem to Denon powinien przypaść Ci do gustu. Alternatywą może być dynamiczniejsza i bardziej szczegółowa Yamaha RN602. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny oraz umówienia odsłuchu. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Aktualnie używam Denon'a PMA-700V i w sumie jestem zadowolony.

Tylko sprzęt już leciwy i ma swoje za uszami. Poza tym brak mi funkcji streamingowych.

Dziękuję za zaproszenie. Bliżej zakupu odezwę się na pewno.

Te wszystkie kombajny stereo ogólnie grają słabo bo są skierowane dla klienta niewymagającego dla którego i tak ważna ilość funkcji ;)
DrA800 to optymalny i bezpieczny wybór tylko trzeba opanować obsługę żeby np. Wyłaczyć suba w menu ;)

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Cześć.

Poniżej kilka najważniejszych cech ludzkiego ucha (za Wikipedia):
- zakres słyszalnych częstotliwości 16-20000 Hz
- zakres największej czułości ucha 1000-3000 Hz
- liczba rozróżnialnych czystych tonów ~3000
- rozdzielczość częstotliwościowa ucha 1 Hz przy 1000 Hz

Niestety dla większości ludzi, nie zależnie od zasobności portfela, przedział urządzeń, których różnice w działaniu, tj. emisji dźwięku są w stanie fizycznie rozróżnić kończy się gdzieś koło 5000 PLN. Różnice słyszalne wynikają z jakości stosowanych materiałów, elektroniki i mechaniki w przypadku głośników, ale technicznie powyżej 5000 PLN wszystko jest już tak zaawansowane, że co najwyżej jedynie łechta próżność, bo na jakość emisji wpływać nie może, chyba, że komuś przeszczepili ucho walenia... A już spuszczanie się nad kablami, zasilaczami, itd. moim zdaniem nie ma kompletnie sensu, zwłaszcza dla kogoś kto liznął choć trochę fizyki akademickiej...

Tak więc rzeczywiście osobiście, realnie poszukuję sprzętu ze średniej półki z dużą ilością funkcji, bo nie chcę zagracać pomieszczenia sprzętem, z którego potencjału nie skorzystam - pracuję w przemyśle ciężkim i mój słuch nie jest już tak sprawny jak kiedyś...