Skocz do zawartości
IGNORED

Dobry wzmacniacz, maksymalnie 30cm głębokości.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś dobrego wzmacniacza, niestety ogranicza mnie głębokość mebla, maksymanie 30cm. Budżet to max 1500zł.

Może jakieś propocycje. Z góry dziękuje za propozycje.

32cm gł. nie wejdzie? pamiętaj, że jak nie ma radiatora z tyłu to i tak na boki i do gory trzeba trochę odstępu na cyrkulację powietrza zachować dla każdego sprzętu. Nadmiar ciepła skraca życie sprzętu.

Harman Kardon HK 770 końcówka i HK725 przedwzmacniacz mają głebokość 32 cm wg. specyfikacji...polecam szczególnie końcówkę bo jest bardzo dobra (no i ma te 32cm gł). Często jest sprzedawana w komplecie z pasującym pre HK725 i szczerze to ta końcówka zasługuje na lepsze pre lub dac z pre.

Możesz także poszukać combo Cabre AS 41 (przedwzmacniacz) i końcówki Cabre AS42 lub AS43, rzadko i wyłącznie poza PL. Głębokość 26cm. HK770 jest lepsza niż AS42/AS43. Mowa o urządzeniach porównywanych w bdb stanie technicznym.

Pewnie padną inne propozycje zaraz łącznie ze wzmacniaczami w klasie D bo to zimne naleśniki itd., ale to już zależy jakie kto ma oczekiwania wobec całego systemu i jakości dźwięku.

Nie napisałeś z jakimi kolumnami chcesz łączyć wzmacniacz i w jakim pomieszczeniu, ale o HK770 jestem spokojny ,napędzi większość kolumn w nawet dużym metrażu, ma dużą wydajność prądową. Cabre też napędzi sporo propozycji kolumn, ale HK jest mocniejsza.

Taki wymiar jest  chyba mało realny ponieważ większość wzmacniaczy posiada głębokość powyżej 32/33 cm.  Z dostępnych wzmacniaczy polecam Pioneera A-40AE bardzo udana konstrukcja biorąc pod uwagę jego cenę, a jako alternatywę Onkyo A-9130 - zapraszam na odsłuch i indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

1 godzinę temu, zundi napisał:

Szukam jakiegoś dobrego wzmacniacza, niestety ogranicza mnie głębokość mebla, maksymanie 30cm. Budżet to max 1500zł.

Jedno wyklucza drugie. Mam taką opcję dla ciebie Pro-Ject Stereo Box S2 BT, lecz lepiej wrzucić coś o standardowych gabarytach jak np Pioneer A-40AE.

jeszcze mi sie przypomniała z odpowiadających wymiarami końcówka mocy Hafler DH 120. Jest bdb. Nominalnie do głośników 8ohm ale jest to b. wydajna koncówka, przewymiarowana w sensie mocy i uważam że może sobie poradzić z Dyniami Audience 42. Głębokość to 9 cali więc ok 23 cm.

Płytkie są tez wzmaki CREEK'a. Z Dynakmi spokojnie sobie poradzi nawet podstawowy klasyk 4330, 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zundi, gdybyś trochę zwiększył budżet, to mam do sprzedania doskonały wzmacniacz Creek Evolution 50a. Głebokość 30 cm?

Jak Ci nie straszny ebay to polecam Myryad MI120, mam u siebie i gra świetnie. Moze ponegocjuj:

Ukryta Zawartość

ja za swojego dalem cos kolo 1400 w przeliczeniu, tez z UK...

a no i glebokosc 29cm ?

A jak ma byc nowy z Dac i phono to moge polecić IOTAVX SA3 tez od producenta z UK, tez go mam i sobie cenie ? chyba jeszcze płytszy jest!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez yesther

Jeśli szafka ma 30cm to pamiętaj też o miejscu na kable, czasem są sztywne ze sporymi wtykami, mam u siebie ten problem więc też nie lubię głębokich wzmaków. Tak czy inaczej Iotavx moze ponad budżet ale myślę, ze warto, to bardzo równo brzmiący wzmak, głębokość zaledwie 24cm. Poczytaj w necie opinie ludzi, sporo informacji jest w komentarzach na YT. Chociaż wspomniany Myryad brzmi ciekawiej... ?

Ciekawe... Może jak zestawisz Creeka z Altusami sprzed 30 lat to zagra ostro. W moim zestawieniu "ostre granie" to ostatnia rzecz jaką powiedziałbym o Creeku.