Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz z wysokiej klasy DAC-iem, lub kompletny system all in one.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Juz od dlugiego czasu bije sie z myslami zeby pozbyc sie roznych komponentow i zostawic jedno pudlo.

Wiele wzmacniaczy ma wbudowany DAC ale czesto jest on dodatkiem bardziej niz pelnoprawym elementem systemu, 

no i tu wlasnie zaczynaja sie schody. 

Czy macie jakies propozycje na wzmacniacz z DAC na wysokim poziomie?

Budzet 15K zlotych.

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Hegel h120 lub h190 jeśli kolumny będą potrzebować większej mocy.

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

46 minut temu, David_65062 napisał:

Juz od dlugiego czasu bije sie z myslami zeby pozbyc sie roznych komponentow i zostawic jedno pudlo.

Miałem dokładnie takie same myśli od kilku miesięcy ?. I plan zrealizowałem. Nie chciałem typowego all in one, ze względu na możliwość wyboru/zmiany źródła do streamingu, gdyby coś mi się znudziło.

Od dwóch tygodni mam Moon Neo 240i plus Node 2i. Na razie obydwa "na oczach", gdyż mam specjalną komodę do tego, ale gdybym zmieniał meble albo mieszkanie, Moon będzie jedynym widocznym elementem audio, a streamer powędruje do szafki. Do tego zgrabne monitorki Xaviana i jestem zadowolony.

Edytowane przez Franz-007

Jeżeli oszczędzasz na coś przez pięć lat, to znaczy, że Cię na to nie stać.

Jak Hegel to brać jego topową integrę w tamtym czasie H360, na pokładzie jest też odtwarzacz sieciowy. Jak czytałem w klubie Hegla ten model ma już niezły wbudowany DAC. Ostatnio używki były koło 12-13k. Takie H120 to nawet nie ma co porównywać do H360, H120 bliżej do Rost/H80. Jak nowy to H190 najlepiej wybierz się do salonu na odsłuch, to sam ocenisz.

Jak Hegel to brać jego topową integrę w tamtym czasie H360, na pokładzie jest też odtwarzacz sieciowy. Jak czytałem w klubie Hegla ten model ma już niezły wbudowany DAC. Ostatnio używki były koło 12-13k. Takie H120 to nawet nie ma co porównywać do H360, H120 bliżej do Rost/H80. Jak nowy to H190 najlepiej wybierz się do salonu na odsłuch, to sam ocenisz.
Toś Panie kolego grubo pojechał przyrównując h80 do h120. Byś chociaż tego posłuchał, to byś takich rzeczy nie opowiadał. H120 jest nowsze technologicznie, z tym samym DAC na pokładzie co h190. Nie wspominając o zastosowanym Sound Engine 2 i Damping Factor na poziomie 2000 (4000 w h190).
Nie było pytania o używki, więc nie sugeruj na chwilę obecną takich rozwiązań.
W cenie do 15 k jest też świetny NAD M10, który teoretycznie pod względem kolejnych bajerów np MQA powinien być lepszy.
Ze swojej strony zaproponowałem to co słuchałem i co wybrałem tj h120. Uważam, że warto zastanowić się nad h190 pod warunkiem inwestycji w kolumny za kilkanaście tysięcy. Inaczej różnica będzie .... subtelna.

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, gawrysiak.a napisał:

Toś Panie kolego grubo pojechał przyrównując h80 do h120. Byś chociaż tego posłuchał, to byś takich rzeczy nie opowiadał. H120 jest nowsze technologicznie, z tym samym DAC na pokładzie co h190. Nie wspominając o zastosowanym Sound Engine 2 i Damping Factor na poziomie 2000 (4000 w h190).

Niestety temu go bardziej porównuję H120 do H80 bo: zbliżone mocowo, archaiczny mikrokontroler USB – Tenor Audio TE7022L w obu, oba mają Soundengine 2, z wypowiedzi osób w klubie Hegla. Co do nowych technologii to ma odtwarzacz sieciowy, największa różnica. Budowa podobna, taka sama ilość tranzystorów, 4 kondy filtrujące.

Na podane przez Hegla dane o współczynniku tłumienia nawet nie patrz, H360 ma podane ponad 4000, w pomiarach 650(co jest na tle konkurencji bardzo dobrym wynikiem)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj masz H590 i zobacz ile jest z tych 4000?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem Hegla H80 i H160 przez jakis czas ale szukalem troszke innej barwy. Brakowalo mi srednicy. W sumie to H80 mi bardziej podpasowal. H360 myslalem ale nie mialem okazji odsluchac. 

NAD M10 ciekawa opcja tymbardziej ze bardzo lubie system BluOS. Jako transport mam Node2 i sumie nie chcialbym z niego rezygnowac. Troche boje sie klasy D. Podobno „terazniejsza” klasa D jest pozbawiona cyfrowego nalotu, ale sam nie sluchalem wiec ciezko mi ocenic. 

W irlandii generalnie problem z odsluchami bo sprzetow malo, kilka sklepow na krzyz. 

Lyngdorf jeszcze chodzi mi po glowie. Rotel RA-1592 tez na papierze ciekawie wypada? Sluchal ktos?

Parasound Hint6?

Naim Uniti Atom | Chario Delphinus | Vermouth Serenade 3

Jeśli chciałbyś uzyskać cieplejszy charakter brzmienia to Musical Fidelity M6si czy Atoll IN300 powinien Ci się spodobać. 

Jeśli mielibyśmy iść w kierunku dynamicznego i szczegółowego brzmienia to Gato Audio DIA-250S NPM mógłby okazać się dobrym rozwiązaniem. Masz tutaj wzmacniacz z opcjami sieciowymi i możliwością podłączenia zewnętrznych źródeł takich jak np. komputer. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzień dobry. Tak jak pisze Q21, posłuchaj MF M6si. Ostatnio był u mnie na tapecie. Bardzo fajny, muzykalny wzmacniacz z piękną średnicą. Jeden mankament, to zespolony DAC, który nie jest najwyższych lotów (stary Arcam rDAC zjadł go po włączeniu). Ale jeśli chodzi o sam wzmacniacz jak najbardziej polecam. ?

Edytowane przez vitaltas
10 godzin temu, David_65062 napisał:

Mialem Hegla H80 i H160 przez jakis czas ale szukalem troszke innej barwy. Brakowalo mi srednicy. W sumie to H80 mi bardziej podpasowal. H360 myslalem ale nie mialem okazji odsluchac. 

NAD M10 ciekawa opcja tymbardziej ze bardzo lubie system BluOS. Jako transport mam Node2 i sumie nie chcialbym z niego rezygnowac. Troche boje sie klasy D. Podobno „terazniejsza” klasa D jest pozbawiona cyfrowego nalotu, ale sam nie sluchalem wiec ciezko mi ocenic. 

W irlandii generalnie problem z odsluchami bo sprzetow malo, kilka sklepow na krzyz. 

Lyngdorf jeszcze chodzi mi po glowie. Rotel RA-1592 tez na papierze ciekawie wypada? Sluchal ktos?

Parasound Hint6?

Gram od roku na Rotelu RA- 1592 + Node2 i wcześniej na KEF700 a obecnie na starociach, które zawładnęły moim sercem Saba Profesional 1300. DAC w Rotelu jest bardzo przyzwoity DAC, zdeklasował z punktu tego w Node2. Jako wzmacniacz jest super, niczego nie brakuje, wygodny w obsłudze mogę polecić z czystym sumieniem, oczywiście odsłuch we własnych czterech ścianach konieczny ?

Cześć,

a z jakimi kolumnami miałoby to zagrać? Ze swojej strony mogę polecić odsłuch integry Trigon Exxceed z wbudowanym dac lub systemu dzielonego Cyrus Stereo200 z Pre2dac QXR.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl