Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, wlodek71 napisał:

Nie żebym szukał, tylko ciekawość/eksperyment a na to nie bardzo chciałbym jakieś większe kwoty wydawać. Metraż 16 m2

Rozumiem, postaraj się odsłuchać KEF LS50 które choć mogą wydawać się przereklamowane to jednak oferują ponad przeciętną jakość brzmienia. Naprawdę warto je rozważyć jeśli metraż nieduży i jeśli budżet ograniczony.

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

2 minuty temu, J4Z napisał:

Przesada

W takim razie podaj 3 typy monitorów w kwocie do 2,5 tyś które są lepsze.

47 minut temu, Tal napisał:

Rozumiem, postaraj się odsłuchać KEF LS50 które choć mogą wydawać się przereklamowane to jednak oferują ponad przeciętną jakość brzmienia. Naprawdę warto je rozważyć jeśli metraż nieduży i jeśli budżet ograniczony.

Potwierdzam, miałem ale one są dość wredne dla wzmacniaczy, a ja mam lampe.

3 minuty temu, wlodek71 napisał:

Potwierdzam, miałem ale one są dość wredne dla wzmacniaczy, a ja mam lampe.

To zmienia postać rzeczy w takim razie i trzeba szukać monitorów o odpowiedniej impedancji i skuteczności.

2 minuty temu, Tal napisał:

To zmienia postać rzeczy w takim razie i trzeba szukać monitorów o odpowiedniej impedancji i skuteczności.

Niezłą opcją byłyby może te LINN  - obudowa zamknięta ale one są 4 om, a jak nie podejdą to trochę problem z przechowywaniem czy pozbyciem się takich sporych paczek.

7 minut temu, wlodek71 napisał:

Niezłą opcją byłyby może te LINN  - obudowa zamknięta ale one są 4 om, a jak nie podejdą to trochę problem z przechowywaniem czy pozbyciem się takich sporych paczek.

One przynajmniej mają rzeczywiście 4 ohmy.

Inaczej niż współczesne paczki, gdzie każdy producent kłamie  bezczelnie podaje wartości nijak mające się do stanu faktycznego 😉

2 godziny temu, Tal napisał:

W takim razie podaj 3 typy monitorów w kwocie do 2,5 tyś które są lepsze.

Widziałeś za tyle używki? Ale kurna one około 5400zł stały katalogowo na premierę. To później ceny spadły do 4000 z hakiem, a nawet widziałem promkę za 3800. Co też może dać do myślenia. W podobnej klasie cenowej np. Dali Menuet zagrały mi lepsza stereofonią i subiektywnie przyjemniejszą średnicą.

.

11 minut temu, J4Z napisał:

Widziałeś za tyle używki? Ale kurna one około 5400zł stały katalogowo na premierę. To później ceny spadły do 4000 z hakiem, a nawet widziałem promkę za 3800. Co też może dać do myślenia. W podobnej klasie cenowej np. Dali Menuet zagrały mi lepsza stereofonią i subiektywnie przyjemniejszą średnicą.

sorry ale co w tej cenie masz lepszego i żeby nie były to jakieś stare trupy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Uważam, że to bardzo atrakcyjna cena...

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

5 godzin temu, Tal napisał:

sorry ale co w tej cenie masz lepszego i żeby nie były to jakieś stare trupy?

Ukryta Zawartość

Fakt, myślałem o ls50 meta, a nie zwykłych. 2,5k to nieduża kwota, ale są Dynie, Bowersy, Dali. Czy są lepsze? Pewnie kwestia gustu.

...ale na samym początku napisałeś ponad "przeciętna jakość brzmienia", a nie "ponad przeciętna jakość brzmienia w swoim przedziale" i to mnie najbardziej zakłuło. ;)

Moim zdaniem w tych kolumnach nie ma nic ponad przeciętnego w ogólnym rozrachunku.

Ukryta Zawartość

.

Keilidh są średnie, tanie przetworniki (woofery to chiński OEM, może mam jeszcze foto) i gra to dość nudnie, można powiedzieć że 'bezpiecznie'.

Są ciężkie bo od środka Linn poprzyklejał pare kostek materiału przypominającego kamień, chyba z tego samego wykonane są podstawy KU-stones. Sama obudowa jest wykonana bardzo starannie.
W Holandii czasami stoi po kilka par na raz po ~€200. zależnie od stanu. Swoje sprzedałem chyba za €175 w zeszłym roku.

Edytowane przez Marek.S

Yamaha Ax & Tx-2000:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

21 godzin temu, wlodek71 napisał:

Nie żebym szukał, tylko ciekawość/eksperyment a na to nie bardzo chciałbym jakieś większe kwoty wydawać. Metraż 16 m2

Ja mam w 24 m2 ELAC BS 204.2 JET , wstęga robi swoje 🙂 Imho warte są o wiele więcej niż kosztują na rynku wtórnym.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

4 minuty temu, Marek.S napisał:

Ostantio w Holandii poszedł cedek Centennial CDX-10000, zszedł na pieńku za ok €2k.

Chyba mamy powrót płyt CD.

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ja mam w 24 m2 ELAC BS 204.2 JET , wstęga robi swoje 🙂 Imho warte są o wiele więcej niż kosztują na rynku wtórnym.

Jóź nie pierwsza taka opinie słyszałem, ale nie słyszałem kolumn, muszę kiedyś spróbować.

Takie Yamahy to przedmioty kolekcjonerskie, ludzie to po prostu chomikują. Tak samo jak stare Sansuje, kaseciaki Nakamichi, Luxmany itp. To jak kupno drogich kruszców - po prostu lokata kapitału.

Fajne JBLe, szkoda że stan tak tragiczny:

Ukryta Zawartość

Wszystko rozwalone...woofery wymienione na jakieś malowane dziwadła po recone, okablowanie nieoryginalne, oryginalne zwrotnice wyprute i jako wisienka na torcie stare estradowe QSC z lat '80 i tanie DSP z Thomanna. Dramat, nawet fornir jest nieoryginalny, to jest jakaś folia samoprzylepna. Oczywiście stan perfekcyjny...tylko pojechać i w łeb strzelić.

Na tyłach wzmacniaczy jest płytka z wej/wyjściamy z datą 2023, pewnie ktoś tak nagrzebał, nie wypaliło i chce się pozbyć trupów.
Znowu wychodzi na to że stare JBLe lepiej importować z Japonii.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
W dniu 1.11.2023 o 12:16, stach_s napisał:

Świetne kolumny w zamkniętej obudowie za śmieszne pieniądze 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I takie świetne kolumny ludzie sprzedają po 150 ojro???

W dniu 1.11.2023 o 13:42, stach_s napisał:

że tworzą atmosferę kameralne go koncertu w zadymionej salce klubowej 😉

Czyli zmulone po prostu  🙂 

8 godzin temu, Tajitsu napisał:

Yamaha Ax & Tx-2000:

Ukryta Zawartość

Komuś na dekiel coś spadło  🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sam zmulony jesteś. 

Na temat Keilidh na pinkfishmedia i naimcommunity poczytaj, a najlepiej jakbyś najpierw posłuchał zanim się wypowiesz. 

Jak Adrian Budyń, co to filmu nie widział, ale swoje zdanie ma... 

3 godziny temu, Jacchusia napisał:

Też byłem podjarany tą "wstęgą" ( swoją drogą, to chyba nie jest klasyczna wstęgo) i kupiłem swego czasu 208.2. Moje obecne Cabasse Caprera grają lepiej i z perspektywy czasu wcale ta wstęga nie jest taka najzajebistrza. 

18 minut temu, stach_s napisał:

Sam zmulony jesteś. 

Na temat Keilidh na pinkfishmedia i naimcommunity poczytaj, a najlepiej jakbyś najpierw posłuchał zanim się wypowiesz. 

Nie denerwuj się synek, kiedyś je w końcu sprzedasz. Nie wszyscy czytają AS 🙂 

25 minut temu, Adasza napisał:

Też byłem podjarany tą "wstęgą" ( swoją drogą, to chyba nie jest klasyczna wstęgo) i kupiłem swego czasu 208.2. Moje obecne Cabasse Caprera grają lepiej i z perspektywy czasu wcale ta wstęga nie jest taka najzajebistrza. 

Nie denerwuj się synek, kiedyś je w końcu sprzedasz. Nie wszyscy czytają AS 🙂 

Jeżeli uważasz tytanie intelektu, że mieszkam równolegle w Wałbrzychu i Aleksandrowie Kujawskim, to gratuluję bystrosci umysłu. 

Synka to możesz sobie strofowac w domu. Znalazł się guru 😄

Nie wszyscy czytający to forum są handlarzynami, mały człowieczku... 

Edytowane przez stach_s
35 minut temu, stach_s napisał:

Sam zmulony jesteś. 

Pisze tylko o sprzętcie króry miałem, słuchałem i wiem jak jest zbudowany. Ogólnie Linn-y to wszystko takie granie...bez jajec, bardzo bezpieczne.

Edytowane przez Marek.S

Ale cie to zakuło między pośladki że ktoś skrytykował twoje ulubione, takie zajebiste przecież kolumny, wrzuć na luz 😄 

Edytowane przez Marek.S
1 godzinę temu, stach_s napisał:

Jeżeli uważasz tytanie intelektu, że mieszkam równolegle w Wałbrzychu i Aleksandrowie Kujawskim, to gratuluję bystrosci umysłu. 

Nie takie cuda na oeliksie można zobaczyć. Kompleksy zaś, miałeś okazję leczyć w ramach edukacji, dzisiaj jak widać już za późno 🙂 

1 godzinę temu, Marek.S napisał:

Ale cie to zakuło między pośladki że ktoś skrytykował twoje ulubione, takie zajebiste przecież kolumny, wrzuć na luz 😄 

Chłopczyk ciśnienia nie trzyma, daj mu spokój 🙂 

Wrócił…

Denon DCD-S10 Zlampizowany Lampa DAC Lampowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Synka to możesz sobie strofowac w domu. Znalazł się guru
Nie wszyscy czytający to forum są handlarzynami, mały człowieczku... 

On tj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest tutaj lokalnym ekspertem od wszystkiego i posiada wiedzę absolutna . Kiedyś nawet wiedział że sprzedawany przeze mnie MF to wypadł komuś z tira . On nie musi słuchać on poprostu wie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi