Skocz do zawartości
IGNORED

streamer Audio Pro Link-1

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Panowie, czy ktoś z Was próbował podłączać do AP Link1 lepszej jakości zasilacz? Cały czas biję się z myślami, czy gonić króliczka, wymieniając na jakieś droższe/lepsze urządzenie. Jakoś nie wierzę, że używając AP L1 jako mostka do zewnętrznego DAC-a, wymieniając na inne urządzenie uzyskam poprawę, adekwatną do różnicy w cenie. 

W sumie nic mi nie brakuje, ale sami wiecie, ciekawość jest silniejsza.

Edytowane przez StachMuszel

Już chyba pisałem gdzieś, że zaczynałem poł roku temu od APL1 zCADacMAgic. Potem przesiadłem się na Daphile (świetnie gra!), no a potem ifi zen stream ze względu właściwie na   Tidal Connect. Dokupiłem dac Topping 10 oraz xduoo (bluetooh) i wszystko pięknie gra teraz, ale spoglądam w kierunku ifi signature zen one, a resztę chyba puszczę do ludzi:) Za dużo tego wszystkiego na półce:)

8 minut temu, maciek1 napisał:

Już chyba pisałem gdzieś, że zaczynałem poł roku temu od APL1 zCADacMAgic. Potem przesiadłem się na Daphile (świetnie gra!), no a potem ifi zen stream ze względu właściwie na   Tidal Connect. Dokupiłem dac Topping 10 oraz xduoo (bluetooh) i wszystko pięknie gra teraz, ale spoglądam w kierunku ifi signature zen one, a resztę chyba puszczę do ludzi:) Za dużo tego wszystkiego na półce:)

Maćku!

Odczułeś dużą różnicę pomiędzy APL1 a Ifi Zen Stream, używając ich po cyfrze?

3 minuty temu, StachMuszel napisał:

Maćku!

Odczułeś dużą różnicę pomiędzy APL1 a Ifi Zen Stream, używając ich po cyfrze?

Jak dla moich słabych uszu, różnica spora już była przy przejściu na Daphile (on akurat ma tez już dac w sobie) i nadal uważam, że Daphile gra świetnie. Przejście na Ifi to już na pewno wygoda i trochę inne brzmienie, ale nie aż tak inne jak po zmianie z AP na Daphile. 

• 2 lata później...

Korzystając z uprzejmości @TOP Hi-Fi Bydgoszcz zakupiłem w promocyjnej cenie, chyba wyprzedażowej Link 1. Generalnie urządzenie fajne, nie muszę już uruchamiać odtwarzacza aby posłuchać Spotify. No i największa zaleta, z której żona jest zadowolona to posiada radio internetowe.

Nie byłbym sobą, gdybym trochę nie ponarzekał. W mojej ocenie podłączony optykiem do DAC Link 1 ma zbyt ciemne brzmienie, trzeba rozjaśnić je używając pokrętła treble. Wielką zaletą brzmienia jest za to ogromna przestrzeń, tutaj to chyba nawet pokonuje moją wcześniejszą transmisję bluetoth AptX HD.

@paww Jedynka tak gra, lekko ciemnawo. Myślę, że brzmienie zoptymalizowano pod małe zestawy. Ale aplikacja to moim zdaniem duża zaleta tego urządzenia.  Przyjazna i stabilna.

3 minuty temu, StachMuszel napisał:

@paww Jedynka tak gra, lekko ciemnawo. Myślę, że brzmienie zoptymalizowano pod małe zestawy. Ale aplikacja to moim zdaniem duża zaleta tego urządzenia.  Przyjazna i stabilna.

Aplikacja stabilna jak pomnik Kim Ir Sena w Pjongjangu 🙂 

Mam pytanie do użytkowników Linka 1, co zrobić aby móc uruchomić regulacje bass&treble w aplikacji Audio Pro?

Czy może trzeba się gdzieś zarejestrować, a może po prostu dla tak prostego urządzenia jak Link 1 to po prostu nie działa?

Może kolega @StachMuszel coś wie na ten temat? Będę wdzięczny za odpowiedź.

15 minut temu, paww napisał:

Mam pytanie do użytkowników Linka 1, co zrobić aby móc uruchomić regulacje bass&treble w aplikacji Audio Pro?

Czy może trzeba się gdzieś zarejestrować, a może po prostu dla tak prostego urządzenia jak Link 1 to po prostu nie działa?

Może kolega @StachMuszel coś wie na ten temat? Będę wdzięczny za odpowiedź.

No hej @paww😉

Analizowałem ten temat mając jedyneczkę. Niestety moja wiedza skończyła się na tym, że aplikacja jest uniwersalna, obsługująca również głośniki Audio Pro. I te regulatory są aktywne w ich przypadku. 

To wiedzą z zachodnich for, czy do końca prawdziwa, nie daję głowy.

8 minut temu, StachMuszel napisał:

No hej @paww😉

Analizowałem ten temat mając jedyneczkę. Niestety moja wiedza skończyła się na tym, że aplikacja jest uniwersalna, obsługująca również głośniki Audio Pro. I te regulatory są aktywne w ich przypadku. 

To wiedzą z zachodnich for, czy do końca prawdziwa, nie daję głowy.

Dzięki serdeczne za informacje. Trochę szkoda bo by się przydało do rozjaśnienia brzmienia na optyku. Pozdrawiam 🙂 

Aplikacja mi nie pasowała mimo, że to był mój pierwszy kupiony streamer. Jak dla mnie zbyt dużo tam kombinowania... Potem, wogóle nie wiedziałem dlaczego przestał grać... Szybko go oddałem. Na dźwięk nie narzekałem, za te pieniądze.

Edytowane przez MusicManiacX
7 minut temu, MusicManiacX napisał:

Aplikacja mi nie pasowała mimo, że to był mój pierwszy kupiony streamer. Jak dla mnie zbyt dużo tam kombinowania... Potem, wogóle nie wiedziałem dlaczego przestał grać... Szybko go oddałem. Na dźwięk nie narzekałem, za te pieniądze.

Dzięki za informacje.

Dla mnie wadą jest po optyku nieco zbyt ciemny dźwięk (trzeba rozjaśnić treble), zaletą duża przestrzeń. Na analogu to wiadomo, że bez odpowiedniej jakości wbudowanego DAC nie zagra, więc nie ma się czego czepiać w tej cenie.

Edytowane przez paww

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie był pro link1

Dobrze, że sprawdziłem.

10 minut temu, paww napisał:

Dzięki za informacje.

Dla mnie wadą jest po optyku nieco zbyt ciemn...

IMG_20250112_173353.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez MusicManiacX
4 minuty temu, MusicManiacX napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie był pro link1

IMG_20250112_173353.png

Ok, nie ma sprawy.

Z tego co wyczytałem posiadasz teraz Argon Audio Solo, chciałem podpytać jak go oceniasz?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Już tu o nim pisałem odnośnie tematu jak grają, jakie kości.. powiem tyle, że gra lepiej, gdy cyfrowo puszczam przez pioneera, choć kość jest chyba starsza. Liniowo z solo dźwięk jest taki, jak bym w ustawieniach wzmacniacza przekręcił bardziej gałkę bass. Średnica jest jakby, pod kocem. Solo przez dac we wzmacniaczu gra równiej i stereo o wiele lepsze, swobodniejsze, tak jak gdzieś w teście o wzmacniaczu czytałem.

Słucham przez aplikację google home deezera głównnie.

Edytowane przez MusicManiacX
17 minut temu, MusicManiacX napisał:

Już tu o nim pisałem odnośnie tematu jak grają, jakie kości.. powiem tyle, że gra lepiej, gdy cyfrowo puszczam przez pioneera, choć kość jest chyba starsza. Liniowo z solo dźwięk jest taki, jak bym w ustawieniach wzmacniacza przekręcił bardziej gałkę bass. Średnica jest jakby, pod kocem. Solo przez dac we wzmacniaczu gra równiej i stereo o wiele lepsze, swobodniejsze, tak jak gdzieś w teście o wzmacniaczu czytałem.

Słucham przez aplikację google home deezera głównnie.

Dzięki za informacje.

10 minut temu, paww napisał:

Dzięki za informacje.

Aa i jeszcze jedno aby solo zaktualizować, zostawia się go włączonego w spoczynku na 3h i sam pobiera aktualizację. Nie ma wyłącznika on/off i nie ma gniazda internetowego. Trzeba mieć obok nadajnik wifi aby sygnał był jak najlepszy. Musiałem podłączyć starego tp linka jako wzmacniacza sygnału w pokoju. To chyba już wszystko. Pozdrawiam

Mam  router wifi za ścianą 3 m, to chyba jest ok.

Słucham koncert Dworzaka na wiolonczelę i wg mnie jest ok, wiolonczela brzmi dobrze 🙂 

Edytowane przez paww
1 godzinę temu, paww napisał:

Mam  router wifi za ścianą 3 m, to chyba jest ok.

Słucham koncert Dworzaka na wiolonczelę i wg mnie jest ok, wiolonczela brzmi dobrze 🙂 

Na pewno, ja wcześniej miałem ponad 10m to było za daleko.

Dokonałem ciekawego doświadczenia. Najpierw podłączyłem Link 1 do zasilania USB wzmacniacza Yamaha 5V 1A, co wydawało mi się naturalne bo wcześniej miałem tam podłączony transmiter bluetooth i wszystko działało prawidłowo. Niestety tak jak transmiter bluetooth pracował prawidłowo, tak niestety Link 1 nie chciał współpracować z tym zasilaniem, dźwięk na optyku jakby grał spod grubego koca, a na analogu nawet się chyba wzbudzał, było słychać takie regularne impulsy. Z oczywistych względów, mimo że teoretycznie powinno być dobrze, bo niby USB Yamahy powinno radzić sobie z zasilaniem Link 1, podłączyłem Link 1 do dedykowanego zasilacza. Gra to tak jak producent planował, czyli z optyka dobrze, z analogu słabo co w tej cenie nie dziwi (brak dobrego DAC).

Ale poszedłem za ciosem i zamiast zasilacza, prawdopodobnie impulsowego, podłączyłem power banka, czyli stabilne napięcie stałe. I tutaj wielkie zdziwienie bo najlepiej gra na power banku. Poprawa trochę podobna do zastosowania dobrej listwy z filtrami, wyrazistsza separacja instrumentów, większa przestrzeń, nawet nie wiem czy nie przesadnie duża na boki. Po prostu dźwięk jakby czystszy, z mniejszą ilością "piasku" w wysokich tonach, jeśli tak można to określić. Oczywiście zmiana nie jest jakaś ogromna, ale łatwa do wychwycenia i raczej bezdyskusyjna.

• Pokaż nowe odpowiedzi