Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw grający ciepło i szczegółowo - budzet 25tys zl

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 26.01.2021 o 07:17, muda44 napisał:

Owszem, potężne integry czy końcówki dadzą skalę, wgniatający w fotel bas ale nie oddadzą brzmienia skrzypiec, trąbki itd.

mz to kwestia kubatury i akustyki pomieszczenia - takie z dużymi problemami, rezonansami, mocno pofałdowaną charakterystyką nie odda po prostu w pełni dzwieku rzeczonych instrumentów. 
Basu zresztą też; „czysty” bas w świetnej akustyce pomieszczenia, odda swoją potęgę bez podkręcania wzmacniacza do granic jego możliwości w celu osiągnięcia spl...i ten właśnie bas może dawać uczucie „wgniatania w fotel”, wibrując twoim ciałem ?

Edytowane przez will66
Gość adamnl

(Konto usunięte)
Godzinę temu, will66 napisał:

czysty” bas w świetnej akustyce pomieszczenia, odda swoją potęgę bez podkręcania wzmacniacza do granic jego możliwości w celu osiągnięcia spl...i ten właśnie bas może dawać uczucie „wgniatania w fotel”, wibrując twoim ciałem ?

Dziękuję za ten wpis. Podzielam Twoje zdanie. Doświadczam tego każdego dnia. Mam sprzęt tyle właśnie wart, ile gospodarz tego wątku ma w do przeznaczenia na stereo. 

Gospodarzu tego wątku, Karolu, zachęcam Cię do przeznaczenia pewnej kwoty na adaptację akustyczną/pomiary. To bardzo duża kwota, a tylko wtedy osiągniesz pełną satysfakcję. I ja także. Chciałbym, byś był zadowolony?

@Karol_Zet napisz jak uda ci się już czegoś posłuchać z propozycji które padły, no i oczywiście opisz jak wrażenia ...

Bierz Opery. Po tygodniowych odsłuchach różnych kolumn w domu właśnie Opery u mnie zostały. a wzmacniacz można zawsze dobrać później, zawsze to lepiej biegać ze wzmakiem niż z kolumnami.

• 1 miesiąc później...
W dniu 23.01.2021 o 11:58, muda44 napisał:

Kolumny Heco Aurora 1000, wzmacniacz Unison Research Simply Italy + lampy NOS. 

Modyfikowana Yamaha NP-S303 ( granie z dysku, sieci, Spotify itp) . 

Listwa Furutech etp60er. Zasilanie listwy i Unisona sieciówkami które robię a Yamaha Oyaide GPX RE V2. 

Kable głośnikowe Chord Clearway bez wtyczek. 

Kable RCA PAD GENESIS lub Vesta. 

Jak masz miejsce to jakiś stolik. Polecam guby granit i platformy o których pisałem w zakładce DIY. 

Na takim zestawie gram po 33 lata szukania i jestem mega zadowolony ( miałem zestawy i za ponad 100 000). 

Relatywnie niedrogo, funkcjonalnie, bezproblemowo i bajeczne brzmienie. 

A jak byś ocenił różnice między Kable RCA PAD GENESIS a Tara Labs Apollo I?

Bo z tego co kojarzę miałeś T.L Apollo i zachwalałeś go sobie.

Dziękuję i pozdrawiam.

41 minut temu, obcymars napisał:

A jak byś ocenił różnice między Kable RCA PAD GENESIS a Tara Labs Apollo I?

Bo z tego co kojarzę miałeś T.L Apollo i zachwalałeś go sobie.

Dziękuję i pozdrawiam.

Tara niżej schodzi z basem, ma zaokrągloną górę a w niektórych systemach delikatnie wypycha wyższą średnicę.  Genesis jest równiejszy ale te nowe jakoś gorzej grają. 

• Pokaż nowe odpowiedzi