Skocz do zawartości
IGNORED

LG 86NANO903NA czy SONY KD-85HX9096

Rekomendowane odpowiedzi

Dylemat nieziemski - co wybrać do salonu, okna z roletami ciemnymi, w dzień też niezbyt jasne to pomieszczenie.

Ceny za powyższe TV podobne - w okolicach 11300zł.

Zależy mi na naturalnych kolorach, nieprzejaskrawionych jak w Samsungach. Obraz również realistyczny, a nie żywy, teatralny (ponownie Samsung)

Ktoś pomoże?

Xpedite i Rejek - dziękuję z góry i proszę Was o nieudzielanie się w moim wątku

https://www.audiostereo.pl/topic/154170-lg-86nano903na-czy-sony-kd-85hx9096/

Jeśli Ci zależy na naprawdę urzekająco pięknych kolorach - bierz LG NanoCell bez chwili zastanowienia. Mam telewizor w tej technologii od roku i niezmiennie jestem zauroczony kolorami. Poczytaj w wątku 8K 4K mój obszerny wpis z dnia 1 maja 2020 gdzie dzielę się wrażeniami i spostrzeżeniami z "oswajania" tego telewizora. 

Gdybyś miał jakieś bardzo szczegółowe pytania - dawaj albo tu albo na priv.

2 minuty temu, Martin Rejek napisał:

Te @RobertG7 ( RobertGówno7) coś cisza w eterze w tym twoim temaciku??? zadzwoń, umów się na test i sam się przekonaj... nikt tutaj tych TV nie widział na oczy w tej wielkością wiec na co liczysz chłopie??? Że ktoś Cię weźmie za rączkę i zaprowadzi jak małe dziecko do sklepu które tupie nóżkami że nie chce?!?!???

A prosiłem byś tu swojego ryja nie wpychał, no ale się nie udało... co za tępak.

Do cholery, MODERACJO! Wysłuchaj błagań tego błazna i go wyłącz!

Bardzo trudno byłoby to skomentować, dlatego też odpuszczę dalszą dyskusję. Bo jak to pisał Mark Twain: "NIGDY NIE DYSKUTUJ Z IDIOTĄ. NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU, A POTEM POKONA DOŚWIADCZENIEM" 

Dużo zdrowia oraz szybkiej i skutecznej wizyty u psychiatry Szanowny Panie Martinie Rejek... 

Edytowane przez RobertG7
Gość

(Konto usunięte)

Za zdrowie Ci podziękuje? Bo w dzisiejszych czasach jest ważniejsze niż wszystko inne...? 

a co do reszty to się nie wypowiem... chory na Idiotyzm i Debilizm nie jestem... odwdzięczam się po czymś z przeszłości...

Tobie również Zdrowia Życzę ?

ps: mam nadzieje że kiedyś to się miedzy nami zakończy...

W dniu 3.02.2021 o 16:13, RobertG7 napisał:

Tutaj Robert poniżył dwóch dżentelmenów wykluczając z dyskusji.

8 godzin temu, RobertG7 napisał:

Do cholery, MODERACJO! Wysłuchaj błagań tego błazna i go wyłącz!

Następnie poniżył Martina Rejka bez Xpeditka nazywając go publicznie błaznem.

6 godzin temu, RobertG7 napisał:

NIGDY NIE DYSKUTUJ Z IDIOTĄ

6 godzin temu, RobertG7 napisał:

szybkiej i skutecznej wizyty u psychiatry Szanowny Panie Martinie Rejek...

A tutaj publicznie przypisał koledze Martinowi znaczną niesprawność intelektualną oraz chorobę psychiczną.

A Martin Rejek kulturalnie na to

6 godzin temu, Martin Rejek napisał:

chory na Idiotyzm i Debilizm nie jestem.

Tobie również Zdrowia Życzę ?

Brawo kolego Martin Rejek. Jesteś wielki. Ten Makgajwer co punkty rozdaje może Ci pięty skrobać.

Zależy mi na naturalnych kolorach, nieprzejaskrawionych jak w Samsungach

Zastrzegam że nie wiedziałem, nie miałem ale robiłem ostatnio przegląd TV tej wielkości i nie znalazłem żadnego z sensownie ustawionym punktem bieli. Kalibracja obowiązkowa ale przed zakupem sprawdź czy jest sens bo są modele, które poległy.

BTW: zmień forum, tu Ci nikt nie pomorze.

Edytowane przez fetek
  • 2 tygodnie później...

Dylemat nieziemski - co wybrać do salonu, okna z roletami ciemnymi, w dzień też niezbyt jasne to pomieszczenie.

Zależy mi na naturalnych kolorach, nieprzejaskrawionych jak w Samsungach. Obraz również realistyczny, a nie żywy, teatralny (ponownie Samsung)

Ktoś pomoże?

Ja wlasnie kupilem LG Nano 86", do sypialni tez kupie Nano  , Oled wcale nie jest taki naj , nigdy wiecej ?. Zona mnie zastrzeli jak go przywiaza ?. Sony 85" wywalilem na smieci po 3 latach ?

Ktoś pomoże?

Ja wlasnie kupilem LG Nano 86", do sypialni tez kupie Nano  , Oled wcale nie jest taki naj , nigdy wiecej ?. Zona mnie zastrzeli jak go przywiaza ?. Sony 85" wywalilem na smieci po 3 latach ?

Sony to byl 75" pomylka , teraz wybieralem pomiedzy 85 Samsunga a Lg Nano , wygral Nano tyle ze moj to model 906 , nie wiem jaki to byl 903 ?

9 godzin temu, fetek napisał:

a co się działo ?

poprostu ktoregos dnia tv sie nie wlaczyl , tylko mrugala czerwona lampka chyba 6 razy , pierwszy raz tak sie stalo po 1 roku uzytkowania ale wtedy jeszcze udawalo sie go zrestartowac wylaczajac wtyczke. Po 3 latach sony umarl ?

3 godziny temu, marcusSE napisał:

poprostu ktoregos dnia tv sie nie wlaczyl , tylko mrugala czerwona lampka chyba 6 razy , pierwszy raz tak sie stalo po 1 roku uzytkowania ale wtedy jeszcze udawalo sie go zrestartowac wylaczajac wtyczke. Po 3 latach sony umarl ?

Miga lampka, nie chce się włączyć i na śmietnik 75" tv?? Grubo ?

Pozwolę sobie wkleić to, co umieściłem w sąsiednim wątku o 8K 4K:

"Pan Tadeusz ma problem z telewizorem OLED. "To ile według Sony mogę oglądać TVP Info?""

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Pozwolę sobie wkleić to, co umieściłem w sąsiednim wątku o 8K 4K:

"Pan Tadeusz ma problem z telewizorem OLED. "To ile według Sony mogę oglądać TVP Info?""

Ukryta Zawartość

czytalem to , prosze nie przypominaj mi o tej marce i ich praktykach serwisowych?, takich przypadkow z sony jest wiele , kup a pozniej sie martw sam co z tym gniotem zrobic.

Ukryta Zawartość

Teraz, marcusSE napisał:

czytalem to , prosze nie przypominaj mi o tej marce i ich praktykach serwisowych?, takich przypadkow z sony jest wiele , kup a pozniej sie martw sam co z tym gniotem zrobic.

Przytoczony artykuł stanowi kolejny (który to już z rzędu...) dowód że problem wypaleń i powidoków na OLED bynajmniej nie został (jak próbują wmawiać zwolennicy tej technologii) rozwiązany i całą ostrością istnieje cały czas.

Pewnie ze istnieje oled jest fajny ale nie do wszystkiego sie nadaje , czern to nie wszystko , dlatego swojego z sypialni wymienie na juz nie oled 

• 2 tygodnie później...

A więc z tą czernią to jest tak. Wprawdzie Czarny jest naprawdę czarny ale gdy na ekranie pojawi się szary 1% to jest to niemiłosiernie plamiste. O dziwo gdy szary to 10% to już tego nie widać. Czy to w jakiś sposób przeszkadza? Raczej nie. Wystarczy że pojawi się jakiś jasny obiekt na tym tle i przestaje się to rzucać w oczy.  W zasadzie to problem występuje jedynie w całkowicie zaciemnionym pomieszczeniu. Przy świetle dziennym szary 1% wygląda po prostu jak jednolity czarny. Być może przeszkadzałoby to przy filmach typu Gwiezdne Wojny gdzie mamy czarne niebo ale mówiąc szczerze nie próbowałem. 

W dniu 21.02.2021 o 18:21, marcusSE napisał:

Też poszedłem do sklepu żeby kupić LG Nano ale obok stał Philips OLED wprawdzie 400 Euro droższy ale nie potrzebowałem nawet 15 sekund żeby zdecydować się na OLEDa.  Ewentualnie w grę wchodził Samsung który przy świetle dziennym nie odstawał od OLEDa ale cena była mało atrakcyjna.