Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt na bazie przewodów ...

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo się zawiodłem molibdenem. Jesli już cos wspólnego, to lepiej poszukać bardzo wysokiej jakości srebra lub miedzi- ale z naprawdę najwyższej pólki. Cena jednej osobie może być barierą ale dla wielu???

panowie! ekran z wysokiej klasy VGA np. takiej co to chodzi do 300Mhz bije na glowe wszystkie te wasze egzotyczne kable. taki kabel musi przenosic od zera hz do 300Mhz a nawet wiecej. Probowalem kiedys uzyc do VGA kabla fonicznego. rezultaty makabryczne. Nic nie bylo widac. A odwrotnie czyli kabel nalogowy tak w vga uzywany jest kabel analogowy bo i sygnal jest analogowy RGB rade sobie daje. I tak bedzie z audio. To tylko wysysacze pieniedzy z durnych glow i ich kieszeni plota bzdury o muzykalnosci i temu podobne pierdoly1 niech ktoras z tych firm zrobi kabel do VGA? napewno nie zrobi po to wyzsza jakosc. I to znacznie. A jak zrobic kabel DIY z kabla od vga? a rozciac taki kabel a wewnatzr sa tzry kable analogowe najczesciej w kolorach RGB. Uzywamy np. R na prawy kanal a B na lewy . Oprawiamy w dobre zlacza i mamy super kable kto nie wierzy niech se zrobi porowna z tymi za 1000zl/metr.

jar1, 17 Gru 2006, 20:09

>Kable molibdenowe są specyficzne. Dla mnie najciekawiej sprawdzają się jako sieciówki.

Specyficzne czyli jakie Twoim zdaniem?

Bardzo duzo oczekiwałem po molibdenie. Być może to było powodem "zwiększenia" rozczarowania. Opisz jak wg. Ciebie przekłada się molibden na to co słyszymy i jak zachowuje się jako drut prądowy.

Ja mam molibden jako interkonekt. Gra bardzo czystym i jasnym dźwiękiem, bas jest punktowy nisko schodzący, lekko wycofana średnica. Taka chłodniejsza strona neutralności.

Mało kto opisuje właściwości soniczne izolatorów. Wpadłem na pomysł porównania polietylenu z teflonem. Wcześniej opisywałem mają tanią konstrukcję interkonekta ze srebra Sonus Oliva i koszulek polietylenowych rozebranych ze skrętki komputerowej. Grało to świetnie - jak na porównanie do zwykłego kabelka czy do Eagle Cable MC-50. Grało szybko, szczegółowo i chłodno.

Masa ludzi stosuje teflon i to mi spokoju nie dawało, dokupiłem koszulki teflonowe i przebrałem druty srebrne - tylko 3 druty w których biegnie sygnał, masę zostawiłem w polietylenie, bo mi kasy na ten szkada było.

Kabelki miałem takie same więc mogłem przystąpić do porównania.

Różnicę słychać wyraźnie i chyba nikogo nie zdziwi że na plus dla teflonu. W systemie słuchawkowym z HD-555 wreszcie się ociepliło przybyło dolnego zakrasu średnicy. Instrumenty jeszcze bardziej rozsunęły się na boki i w głąb. Lakalizacja żródeł uległa poprawie. Wzrosła naturalność na zakresie średnim. Wreszcie daje się słyszeć te wibracje powietrza z trąbki. O wysokich można powiedzieć że się wcale nie zmieniły. Niskich nieco przybyło.

Na kolumnach prawie to samo, ale gdy zagrał fortepian to go miałem w pokoju - nigdy wcześniej tak mi fortepian nie zagrał!

Można jednoznacznie powiedzieć że plietylen (ten ze skrętki) psuje zakres srednich częst. A ponoć polietylen to drugi jest po teflonie w rankingu izolatorów.

Zostałem eksperymentalnie całkowicie przekonany do teflonu.

Niech tylko ktos z doświadczonych forumowiczów powie czy warto kupić też teflonik na druty masowe.

Zydelek, 19 Gru 2006, 19:07

>A jak jeszcze owiniesz wszystko "pianką" a następnie nasączana taśmą parcianą

będzie tylko brakowało czarnej termokurczki ze złotymi napisami w połowie długości kabla.

U mnie od wczoraj gra sobie IC ze srebrnego drutu Cardasa w teflnonwej rurce. Na razie bez żadnych splotów i innych warkoczyków. Po prostu dwa druciki (24AWG).

Umocuję je na razie ala Reson.

Póki co dla mnie rewelka!!!

Jak dla mnie niesamowity przewodnik!

Zero rozjaśnienia czy drażniących sybilantów. Bardzo plastyczny i jednocześnie rytmiczny, szybki dźwięk.

Polecam zakupy u Percy'ego.

a ja nalesnika slucham na parcianych drutach i zaden wasz system nie podskoczy mu w dzwieku bo jeszce raz powtarzam - przerywajac na chwile wasze onanizowanie sie drucikiem - to ze slyszycie zmiane w dzwieku po wymianie druta to wina nie druta a waszego sprzetu zle zrobionego. Ot i tyle. Przyjemnej adoracji druta!

Senicz- powiedz tak szczerze. Czy choć jedyny raz w zyciu swój system połączyłeś drutami, które ktoś wykonał z "myslą" do audio (audiofilskiego?). Podobne opinie mają konstruktorzy- ich to juz takie the best że niczego im nie trzeba i nic im nie pomorze.

Jeszcze nie tak dawno Jaromir Waszczyszyn i cała reszta wypowiadała teorie anty kablowo-kondycjonerskie (relacje były w prasie) a dziś ten sam J.W stosuje w swoim systemie Veluma:):)

Inny Pan mi osobiście mówił że kable przy jego wzmaku nie mają żadnego znaczenia. Podłączono, posłuchano i zmienił zdanie:) Oczywiście nie są lekarstwem kable na złe urządzenia. Ale tym "dobrym" będzie jeszcze lepiej jak bedą miały i dobre kable- a dobre to oczywiście nie znaczyć musi że "wariacko drogie" :)

Przykre to niestety, ale Senicz ma rację... Zresztą, dlaczego niestety. Systemy (impendancje Rwe i Rwy) do dupy i tyle...

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

Żeby nie było nieporozumień : zrobiłem IC z profesjonalnego gitarowego i lipa, popsuł dźwięk. Gdy go zmierzyłem na pojemność, okazało się, że ma 2 razy mniejszą pojemność, niż mój Monster Cable IC ( ta sama długość), a mimo to bardzo degraduje dźwięk, dobre, nie ?

Megadeth - A House Divided  🤘SENJUTSU🤘  α  Ω  β  λ  μ  ∅  ½  ²  €  $  π  Ⅵ Ⅵ Ⅵ  TWOYASTARA OF DEATH; TURBO - Blizny [2025]

mam pytanko czy kabelek oznaczony AWG to posrebrzany czy nie koniecznie ??

mam troche kabelkow ze starego preapa AVANCE LUXKIT. generalnie jakosc byla bardzo dobra ale czas go zmeczyl i zanikaly sygnaly i posluzyl jako dawca roznych czesci. ma w sobie kupe kabelkow ekranowanych SUMITOMO-Y (chyba firma) oznaczonych jako AWG 24 . myslicie ze zdatne to moze byc do czegos ??

>Zydelek

"A jak jeszcze owiniesz wszystko "pianką" a następnie nasączana taśmą parcianą to wogle nie poznasz drutów."

Czy możesz sprecyzować o co chodzi. Co to za pianka i taśma parciana i ak to stosować?

>>bartsx, 19 Gru 2006, 20:57

Informacja nt tego co to jest AWG.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

znalazlem ten kabelek ale nie potrafie teo ocenic. moze ktos pomoze..rodzaj to AWM (lub UL) 1691 model AWG 24

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Inny Pan mi osobiście mówił że kable przy jego wzmaku nie mają żadnego znaczenia"

Tak....to jest fajna teoria konstruktorów wzmacniaczy...moje klocki sa tak zbudowane że kable nie mają znaczenia...

Tak dobrze oczywiście!

:):):)

Dziś znów "bawiłem" się kablami. Pomimo że z ciekawości szukam..... znów kable "B" nie pozostawiły cienia wątpliwości co do swej klasy i suchej nitki na konkurencji:):)

Ale co tam to tylko druty z wtyczkami :):)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.